Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, τοποθετήθηκε δημόσια για την καταγγελία που αφορά βουλευτή του κόμματος για ξυλοδαρμό της συντρόφου του.
Σε ανάρτησή της, χωρίς να κατονομάζει τον βουλευτή, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε καταγγελίες βίας, τονίζοντας πως η διερεύνηση της υπόθεσης πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς σκιές. Παράλληλα, αναφέρει ότι θεωρεί απαραίτητη την αυτόβουλη αποποίηση της βουλευτικής ασυλίας.
Ο βουλευτής εναντίον του οποίου υποβλήθηκε η καταγγελία είναι ο Νίκος Σύκας.
Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ γνωστοποιεί επίσης ότι ο βουλευτής τίθεται εκτός ψηφοδελτίου, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η εισήγησή της προς τα αρμόδια όργανα του κόμματος, ενώ ξεκαθαρίζει πως η βία — και ιδιαίτερα η βία κατά των γυναικών — προσβάλλει τις αξίες που υπηρετεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός.
Ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δηλώνω με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε καταγγελίες βίας. Σεβόμαστε πλήρως τη Δικαιοσύνη και το τεκμήριο της αθωότητας, όμως η διερεύνηση πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς σκιές. Θεωρώ απαραίτητη την αυτόβουλη αποποίηση της ασυλίας. Παράλληλα, ο Βουλευτής τίθεται εκτός ψηφοδελτίου και αυτή είναι η εισήγηση μου προς τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Η βία, και ιδιαίτερα κατά των γυναικών, προσβάλλει τις αξίες που υπηρετούμε. Οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να αποσταλεί αύριο, Δευτέρα, στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού για ενδεχόμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, για την άρση της ασυλίας βουλευτή απαιτείται σχετικό αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα προς το Ανώτατο Δικαστήριο. Χωρίς την άδεια του Ανωτάτου, βουλευτής δεν μπορεί να διωχθεί, να συλληφθεί ή να φυλακιστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


