19.2 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΣΗ: Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μουσικοσυνθέτη-Φίλοι, συνεργάτες και...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΣΗ: Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μουσικοσυνθέτη-Φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές, μιλούν με λόγια βγαλμένα από την καρδιά-(Φώτο)

-

Λόγια αγάπης και συγκίνησης βγαίνουν από τα στόματα όλων όσοι τον γνώρισαν προσωπικά, θαυμαστές αλλά και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του. Φίλοι, συνεργάτες, θαυμαστές και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου μιλούν για έναν άνθρωπο που πάντα είχε ανοιχτή την καρδιά και το μυαλό του στη μουσική και στη δημιουργία.

Η εξόδιος ακολουθία του μεγάλου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Στέλιου Πισή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία καλλιτεχνική κληρονομιά, θα τελεστεί την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, στις 14:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Άγιος Αθανασίου) στη Λεμεσό. Συλλυπητήρια θα δεχθεί η οικογένεια μεταξύ 1.00-2.00 μ.μ.

Ο Στέλιος Πισής, γνωστός για τη βαθιά ευαισθησία και το ταλέντο του, αγγίζοντας τις ψυχές με τις συνθέσεις του, αφήνει πίσω του ένα κενό που δύσκολα θα αναπληρωθεί.

Λόγια αγάπης και συγκίνησης βγαίνουν από τα στόματα όλων όσοι τον γνώρισαν προσωπικά ή συνεργάστηκαν μαζί του. Φίλοι, συνεργάτες και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου μιλούν για έναν άνθρωπο που πάντα είχε ανοιχτή την καρδιά και το μυαλό του στη μουσική και στη δημιουργία. «Ο Στέλιος δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος συνθέτης, ήταν ένας φίλος, ένας άνθρωπος που μπορούσες να στηριχτείς πάνω του, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές», δήλωσε με συγκίνηση ο φίλος και συνεργάτης του, Κώστας Κακογιάννης.

Οι λέξεις «ταλέντο», «αγάπη», «ανθρωπιά» και «πάθος» επαναλαμβάνονται συχνά από όσους τον αποχαιρετούν, επιβεβαιώνοντας την τεράστια επιρροή που είχε στη ζωή και στη μουσική σκηνή της Κύπρου. Ο Πισής, μέσα από το έργο του, κατάφερε να συνδυάσει τις συναισθηματικές του καταστάσεις με μουσικές που άγγιζαν τις καρδιές όλων, και αυτή η παρακαταθήκη θα συνεχίσει να ζει μέσα από τις δημιουργίες του.

Η οικογένεια του Στέλιου Πισή έχει ζητήσει αντί στεφάνων να γίνουν εισφορές στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε ο ίδιος Stelios Pissis Music Foundation , ως μια συμβολική κίνηση που αντικατοπτρίζει την ανθρωπιά και το ήθος του μεγάλου αυτού δημιουργού.

ΣΟΦΙΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ

«Στέλιο μου, το ευχαριστώ είναι φτωχικό. Αυτή είναι η ψυχή σου: υπομονετική, ευαίσθητη, σοφή, δημιουργική και πάνω απ’ όλα ΠΙΣΤΗ στον Παντοδύναμο Θεό μας, που τόσο πολύ αγάπησες μέσα από το μουσικό σου έργο, αλλά και τον πνευματικό σου αγώνα. Είμαι σίγουρη πως τώρα λάμπει και δημιουργεί με τους Ουράνιους Αγγέλους. Σ’ αγαπώ»

ΣΑΡΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ

«Ζούσες εδώ, μελοποιώντας στίχους, και ζωγραφίζοντας κομμάτια της ζωής σου, ώσπου και άκουσες, στα σκαλιά του Παραδείσου, άλλες φωνές και άλλους ήχους. Τίποτα δε σε τρόμαζε. Απ’το παράθυρο σου έβλεπες το δικό σου κομάτι ουρανό, που ήταν πάντα γαλανό. Τίποτα δε σε τρόμαζε διότι ήξερες που’ναι η χαρά κρυμμένη. Ήξερες πως σ’ όλο τον κόσμο κι αν την έψαχνες, μόνο μέσα σου θα την έβρισκες πραγματικά.

Με την ορχήστρα των ματιών σου, έπαιζες κάθε σου στιγμή, κι ότι στον κόσμο ήταν δικό σου σου, το’ κανε ο κόσμος μουσική.

Ευχόσουν πάντα ένα κόσμο μαγικό μέσα απ’τα μάτια των παιδιών, όπου όλοι οι άνθρωποι στη γη θα τραγουδούσανε μαζί. Με την ορχήστρα των ματιών σου, έπαιζες κάθε σου στιγμή, κι ότι στον κόσμο ήταν δικό σου σου, το’κανε ο κόσμος μουσική. Μέτρησες όσα είχες χάσει στη ζωή, κι όλα όσα έχασες τα χρόνια που είχαν έρθει, μα κράτησες όλα τα όμορφα που έζησες, και ήξερες πώς ποτέ δε θα χαθούν.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ

«Καλό ταξίδι στο φως ξαδέλφε μου. Υπήρξες μαχητής της ζωής όσο λίγοι και σε ευχαριστούμε για το παράδειγμα που μας έδωσες. Εκεί στο παράδεισο δίπλα στον πατέρα σου Κλείτο και στον θείο σου Νίκο θα μοιράζεστε στίχους και μελωδίες όπως εσείς ξέρετε. Θα σας αγαπάμε για πάντα μέχρι να ανταμώσουμε ξανά Στέλιο μου»

ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ

«Αν υπάρχουν άγγελοι στον ουρανό, είσαι ένας από αυτούς αγαπημένε Στέλιο…………………………. Κάποια γράμματα από την λέξη “ευλογία” ανήκουν σε σένα ……»

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ

«Δεν τον γνώρισα ποτέ προσωπικά τον Στέλιο. Δεν είχα τη δύναμη. Αλλά για αυτή του την τεράστια ψυχική δύναμη να αγωνίζεται ασταμάτητα, κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του, για το ταλέντο και το έργο του στη μουσική, για τον σεβασμό που κέρδισε με την αξία του και για ό,τι ήταν ο Στέλιος Πισής, υποκλίνομαι μπροστά του τώρα που ξεκίνησε το τελευταίο μεγάλο του ταξίδι. RIP»

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΛΕΝΗ

«Στέλιο μου, στις ζωές μας υπήρξες πάντα παν τεράστιο φως, κι έτσι θα παραμείνεις στις μνήμες και στις καρδιές μας. Η ζωή σου όλη, οι άνθρωποί σου, οι μελωδίες σου, η δύναμη και το ταλέντο σου, μου έδιναν πάντα λόγο να θαυμάζω το ανθρώπινο γένος. Καλή αντάμωση με τον παπά σου, στο ταξίδι που ξεκίνησες σίγουρα θα είσαι ακόμα πιο λέφτερος. Καλή αντάμωση»

ΕΛΕΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Στέλιο μου ο παράδεισος σου ανήκει καλό ταξίδι στο ΦΩΣ άγγελε μου»

ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Είχαμε την ευλογία να σε γνωρίσουμε! Καλό ταξίδι στο φως»

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΟΥΚΑ

«Αιωνία σου η μνήμη Στέλιο. Μπορεί να μην σε γνώριζα προσωπικά αλλά σε θαύμαζα ….μεγάλη απώλεια για την Κύπρο μας ..!!! Καλό ταξίδι στο φως ….θα σε περιμένει ο πατέρας σου ….Αιωνία σου η μνήμη. Κουράγιο στην μητέρα σου !!!!!»

ΑΝΔΡΗ ΔΑΝΙΗΛ

«Η αξία του αδιαπραγμάτευτη – Γνωστός για το είναι του και όχι το φαίνεσθαι … Καλό του ταξίδι»

ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

«Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα Στέλιο υπήρξες παράδειγμα ενός ανθρώπου που συνεχώς αγωνιζόταν και μας δίδασκε καθημερινά να πιστεύουμε στη δύναμη μας»

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ

«Θρηνούμε το χαμό του Στέλιου Πισή και θυμόμαστε με θαυμασμό το μεγαλείο ψυχής του, αλλά και την μεγάλη του προσφορά στη μουσική που τόσο αγαπούσε. Παρά το δικό του προσωπικό “Γολγοθά” δεν παρέλειπε να προσφέρει στην κοινωνία και να αγωνίζεται, αφήνοντας παρακαταθήκη στη χώρα ένα πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο.Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του και σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο για αυτή τη μεγάλη απώλεια. Καλό ταξίδι στο φως Στελιο. Αιωνία σου η μνήμη»

ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

«Καλό Ταξίδι στο Φως  

Με  τη γλώσσα της καρδιάς

να σου μιλώ και με τα χέρια

να σου λέω παραμύθια

Στις Αγάπης μας τις ράγες θα κυλώ

Ταξιδεύοντας στου ονείρου την αλήθεια»

ΑΝΝΙ ΠΑΤΤΙΧΗ

«Καλό σου ταξίδι στο φως Στέλιο μου.Αν και δεν σε γνώρισα ποτέ, σε θαύμαζα απεριόριστα για τα επιτεύγματα σου και τη δύναμη της ψυχής σου. Σε έδινα παράδειγμα πάντοτε στους πελάτες μου. Ήσουν και θα παραμείνεις πάντοτε Νικητής!»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: