23.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήSHOWBIZΚΡΙΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡΣΟΝ: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της κάντρι μουσικής και...

ΚΡΙΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡΣΟΝ: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της κάντρι μουσικής και ηθοποιός-(Φώτο)

-

Ο Κρις Κριστόφερσον, θρύλος της κάντρι μουσικής και ηθοποιός του A Star Is Born, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οικογένειας, Έμπι ΜακΦάραντ, ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός πέθανε το Σάββατο ήρεμα στο σπίτι του στο Μάουι, στη Χαβάη. Η αιτία δεν δημοσιοποιήθηκε αλλά όπως ήταν γνωστό ο μουσικός υπέφερε από απώλεια μνήμης από τη δεκαετία των 70 του.

Ο Κρις Κριστόφερσον γεννήθηκε στο Μπράουνσβιλ του Τέξας ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Παρά το ότι ήταν ο ίδιος τραγουδιστής, πολλά από τα τραγούδια του έγιναν πιο γνωστά μέσα από τις ερμηνείες άλλων καλλιτεχνών, όπως το νούμερο ένα στις ΗΠΑ του Ρέι Πράις, For the Good Times, και το σινγκλ του 1971 της Τζάνις Τζόπλιν, Me and Bobby McGee.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 συνεργάστηκε με τους Γουίλι Νέλσον, Τζόνι Κας και Γουέιλαν Τζένινγκς, δημιουργώντας το κάντρι σούπεργκρουπ The Highwaymen, με τους οποίους κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ. Ο πρώην συνεργάτης του, Γουίλι Νέλσον, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων, το 2009 «δεν υπάρχει καλύτερος τραγουδοποιός εν ζωή».

Ο τραγουδιστής είχε κερδίσει βραβείο Grammy για την επιτυχία Help Me Make It Through The Night. Ως ηθοποιός, κέρδισε το Χρυσό Σφαίρα για καλύτερο ηθοποιό το 1976 μετά την ερμηνεία του στη ρομαντική δραματική ταινία A Star Is Born, δίπλα στην Μπάρμπρα Στρέιτζαντ.

Η ταινία ήταν ριμέικ της πρωτότυπης του 1937 με τη Τζάνετ Γκέινορ και τον Φρέντρικ Μαρτς, και αργότερα προσαρμόστηκε σε μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Τζούντι Γκάρλαντ και τον Τζέιμς Μέισον — ενώ ξαναεμφανίστηκε το 2018 με τη Lady Gaga και τον Μπράντλεϊ Κούπερ.Ο Κριστόφερσον εμφανίστηκε επίσης δίπλα στην Έλεν Μπέρστιν στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε Alice Doesn’t Live Here Anymore το 1974, καθώς και δίπλα στον Γουέσλι Σνάιπς στο Blade της Marvel το 1998.

Ο Κριστόφερσον εμφανίστηκε επίσης δίπλα στην Έλεν Μπέρστιν στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε Η Άλις Δεν Μένει Πια Εδώ το 1974 και δίπλα στον Γουέσλι Σνάιπς στην ταινία Blade της Marvel το 1998.

Πριν από τη σταδιοδρομία του στη σκηνή και την οθόνη, ο Κριστόφερσον ήταν πυγμάχος στην αμερικανική οργάνωση Golden Gloves, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό στην αγγλική φιλολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αργότερα, απέρριψε μια ευκαιρία να διδάξει σε στρατιωτική ακαδημία της Νέας Υόρκης για να ακολουθήσει το όνειρό του στη στιχουργία στο Νάσβιλ.

Ελπίζοντας να κάνει το πρώτο του βήμα στη βιομηχανία της μουσικής, δούλεψε ως μερικής απασχόλησης επιστάτης στο στούντιο Music Row της Columbia Records. Σε συνέντευξή του το 2006, ο Κριστόφερσον είχε δηλώσει ότι ίσως να μην είχε καριέρα χωρίς τον Τζόνι Κας, ο οποίος τον ανέβασε στη σκηνή για πρώτη φορά.

Η Τζάνις Τζόπλιν, με την οποία είχε στενή σχέση, άλλαξε τους στίχους για να κάνει τον Μπόμπι ΜακΓκι άνδρα και ηχογράφησε τη δική της εκδοχή λίγες ημέρες πριν πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1970. Το τραγούδι έγινε μεταθανάτια επιτυχία για την Τζόπλιν, φτάνοντας στο νούμερο ένα.

Πηγή: Skynews

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

KΩΣΤΑΣ ΣΧΟΙΝΙΟΥ: Στο Προεδρικό για να παραλάβει τιμητικό βραβείο για την...

Η παιδική σκηνή του Δώρου Κυριακίδη και του Κώστα Σχοινιού τιμήθηκε για την πολύτιμη προσφορά της στο φιλανθρωπικό έργο του Telethon.Ο Κώστας Σχοινιού,...