Ένα παιδί πήγε στο σχολείο και κατέληξε στο νοσοκομείο. Η καταγγελία ότι μαθήτρια δημοτικού στη Λευκωσία ξυλοκοπήθηκε από τέσσερις συμμαθητές της, ηλικίας μόλις 11 ετών, προκαλεί ανησυχία και ερωτήματα για την ασφάλεια των παιδιών μέσα στις σχολικές αυλές.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έφθασε στην Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, εντός του σχολείου και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο. Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.
Οι συνθήκες και το τι ακριβώς προηγήθηκε παραμένουν υπό διερεύνηση. Η καταγγελία, όμως, είναι σοβαρή και χρειάζεται απαντήσεις: Πώς φέρεται να εκδηλώθηκε η επίθεση; Ποιος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και πότε παρενέβη; Τι στήριξη θα έχει το παιδί επιστρέφοντας στην τάξη του;
Το εξιτήριο από το νοσοκομείο δεν κλείνει την υπόθεση. Ένα παιδί που καταγγέλλεται ότι δέχθηκε βία χρειάζεται να αισθανθεί ξανά ασφαλές στο σχολείο του. Και τα παιδιά που φέρονται να ενεπλάκησαν χρειάζονται ουσιαστική παρέμβαση, με ευθύνη των ενηλίκων και των αρμόδιων υπηρεσιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

