24 C
Nicosia
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήSHOWBIZΣΤΕΛΑΝΑ ΚΛΗΡΗ: H Κύπρια σκηνοθέτιδα που γράφει ιστορία με την ταινία της...

ΣΤΕΛΑΝΑ ΚΛΗΡΗ: H Κύπρια σκηνοθέτιδα που γράφει ιστορία με την ταινία της στο Netfix-Φιλλιππίδου, Μαλένη, Δημητρίου, Ροδίτου και Σκοτ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους-(Φώτο-Βίντεο)

-

Η ταλαντούχα Κύπρια σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός, Στελάνα Κληρή, γράφει ιστορία με την πρώτη κυπριακή ταινία που προβάλλεται παγκοσμίως στο Netflix. Η ταινία της, «Find Me Falling» (στα ελληνικά «Μπρος Γκρεμός»), έκανε πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου 2024 και σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για τη κυπριακή κινηματογραφική βιομηχανία.

Η δημιουργία της ταινίας δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Η Στελάνα Κληρή ξεκίνησε να γράφει το σενάριο το 2015 και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το 2022, με την πανδημία COVID-19 να αποτελεί μία από τις κύριες προκλήσεις.

Παρά τις δυσκολίες, η ταινία ολοκληρώθηκε χάρη στην υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, της Επιτροπής Κινηματογράφου Κύπρου, και της αμερικανικής συν-παραγωγού Jupiter Peak Productions. Σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξή της, η ίδια συνεργάστηκε με τους αμερικανούς παραγωγούς Keith Arnold και Steve Shapiro, καθώς και με την τοπική ομάδα της Green Olive Films και τον Διονύσιο Μανωλά.

Η ταινία «Find Me Falling» είναι μια ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται στην Κύπρο. Η υπόθεση αφορά τον rock star John Allman (τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Emmy και Grammy ηθοποιός και μουσικός Harry Connick Jr.), ο οποίος αποφασίζει να πάρει μια παύση από την καριέρα του για να ανακτήσει την έμπνευσή του. Το ταξίδι του προς την αυτοανακάλυψη τον οδηγεί σε ένα απομονωμένο σπίτι στην άκρη του γκρεμού στην Κύπρο, όπου ανακαλύπτει ότι η νέα του κατοικία έχει μια δυσάρεστη φήμη που προσελκύει ανεπιθύμητους επισκέπτες και μια παλιά αγάπη του.

Η Αγγελική Φιλιππίδου

Στην ταινία εκτός από τους ξένους ηθοποιούς συμμετέχουν και Κύπριοι όπως οι ταλαντούχοι ηθοποιοί, Αγγελική Φιλιππίδου, Λέα Μαλένη, Αθηνά Ροδίτου, Αγνή Τσαγκαρίδου, ή Αγνή Σκοτ και Τόνι Δημητρίου.

Ο βραβευμένος με Emmy και Grammy ηθοποιός και μουσικός Harry Connick Jr

Σύμφωνα με την σκηνοθέτιδα, Στελάνα Κληρή η ιδέα για την ταινία προήλθε από ένα άρθρο που διάβασε η Στελάνα Κληρή για έναν ευγενικό άνθρωπο στην Αυστραλία, ο οποίος είχε σώσει πολλές ζωές κοντά σε ένα σημείο υψηλού κινδύνου αυτοκτονιών. Αναρωτήθηκε πώς θα ήταν αν ένας μισάνθρωπος ζούσε σε ένα τέτοιο σημείο και η ιστορία εξελίχθηκε γύρω από αυτή την ιδέα. Στο τέλος, ο χαρακτήρας του rock star σε κρίση έγινε η ιδανική ευκαιρία για τον Harry Connick Jr. και η ταινία βρήκε τον δρόμο της προς την ολοκλήρωση.

Η επιτυχία της «Find Me Falling» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κυπριακή κινηματογραφική κοινότητα, καθώς αποτελεί την πρώτη κυπριακή ταινία που διανέμεται παγκοσμίως μέσω του Netflix. Η Στελάνα Κληρή ελπίζει ότι αυτή η επιτυχία θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για την τοπική βιομηχανία και θα ενθαρρύνει τη δημιουργία περισσότερων διεθνώς αναγνωρίσιμων ταινιών. Στο μέλλον, σχεδιάζει να γυρίσει την επόμενη ταινία της, ένα ρομαντικό δράμα με τίτλο «Apart from Her», καθώς και να παράγει την επόμενη ταινία της βραβευμένης κυπρίας σκηνοθέτιδας Yianna Americanou, με τίτλο «My Name is Lily».

Η ρομαντική κωμωδία γυρίστηκε σε όμορφα τοπία και παραλίες, μεταξύ Πέγειας και Λευκωσίας

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

COLORESCIENCE:Το μυστικό για μακρύτερες, δυνατές και υγιείς βλεφαρίδες ονομάζεται Total Lash™...

Η νέα Total Lash™ Mascara από την COLORESCIENCE είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά καλλυντικών της εταιρείας, προσφέροντας ένα συνδυασμό ομορφιάς και φροντίδας για...