22.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ: Aυτό το Σάββατο όλοι στο κέντρο της Λευκωσίας- Τα παιδιά...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ: Aυτό το Σάββατο όλοι στο κέντρο της Λευκωσίας- Τα παιδιά μας θα παρελάσουν τραγουδώντας στην πόλη…

-

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής και ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διοργανώνει την Παγκύπρια Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Εκδήλωση στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 16.30-18.00 και θα συμμετάσχουν χορωδιακά και φωνητικά σύνολα από Δημόσια σχολεία Μέσης και Γενικής Εκπαίδευσης, Δημοτικά Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Ωδεία, Πανεπιστήμια, Δήμους, Κοινότητες, καθώς και άλλα ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά σύνολα, που θα ταξιδέψουν το κοινό τους με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, “εναρμονισμένα” με τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.


Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα συνοδεύει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Φιλαρμονική του Παγκυπρίου Γυμνασίου – Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, η μεγάλη μουσική πομπή θα κινηθεί ως ενιαίο χορωδιακό σύνολο με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και θα κινηθεί προς τη Λεωφόρο Μακαρίου, κατά μήκος την Οδού Στασικράτους, θα κινηθεί ξανά προς τη Λεωφόρο Μακαρίου μέσω της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με κατεύθυνση την Πλατεία Σπυριδάκη στο κτίριο 360 όπου θα ακολουθήσει το Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων, Christmas Schoolfest 2023 στις 18:00.

Το μουσικό πρόγραμμα θα ανοίξει ο γνωστός μουσικός Τεύκρος Νεοκλέους. Η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού θα παρουσιάσει το πρόγραμμα. Η δράση αυτή περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση χορευτικών συνόλων από ομάδες Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής Παιδείας.
Η εν λόγω εκδήλωση στηρίζεται από τη Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και από την ΟΠΑΠ Κύπρου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: