22.8 C
Nicosia
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΨΙΑΔΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός και δημιουργός του «Μία...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΨΙΑΔΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός και δημιουργός του «Μία είναι η ουσία» και πολλών άλλων επιτυχιών -(Βίντεο)

-

Ο διακεκριμένος στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων έφυγε χθες από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια σημαντική στιχουργική κληρονομιά.

Ο Λευτέρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Ήταν ο στιχουργός γνωστών επιτυχιών όπως «Μία είναι η ουσία», «Φαντασία μου πλανεύτρα», «Κάποια κάπου κάποτε», «Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ», «Πήγα σε μάγισσες», «Χίλιες φορές», «Έρχομαι και σ’ ανταμώνω», «Όταν χορεύεις μάτια μου» είναι μερικές από τις επιτυχίες του.

Τον τελευταίο μήνα σύμφωνα με τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σοβαρά προβλήματα υγείας. Έπασχε από κάποιας μορφής άνοια και μετά από ένα ατύχημα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του είχε προσβληθεί και από covid. Ο Λευτέρης Χαψιάδης γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1953, στις Φέρες του Εβρου και έζησε στα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Κοίλα. Και οι δύο οικισμοί βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Έβρου. Ο Λευτέρης Χαψιάδης αναφερόταν στον Κοίλα ως τον «επίγειο παράδεισό» του, περνώντας μεγάλο μέρος της ζωής του εκεί.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια είχε γράψει διάφορα ποιήματα, τρία μυθιστορήματα και στίχους για 525 τραγούδια καταχωρημένα στην ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας).Είχε συνεργαστεί με διάφορους μουσικοσυνθέτες, ενώ κατά καιρούς είχε εργαστεί ως παραγωγός δίσκων. Μεταξύ αυτών, είχε δουλέψει με τον Χρήστο Νικολόπουλο με τον οποίο είχε μια σειρά από δημοφιλείς δίσκους (συμπεριλαμβανομένων «Μία είναι η ουσία» και «Κάποια, κάπου, κάποτε»).

Μαζί δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν ένα CD με 12 τραγούδια (Δεκέμβριος 1986), στο οποίο κατάφεραν να συγκεντρώσουν 11 δημοφιλείς Έλληνες ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος και Μανώλης Μητσιάς.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: