fbpx
27.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΛΗ: Η 12χρονη που θεωρείται το «Χρυσό Αστέρι» του μπαλέτου θα...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΛΗ: Η 12χρονη που θεωρείται το «Χρυσό Αστέρι» του μπαλέτου θα ταξιδέψει στην Βιέννη- Τι μας λέει η ίδια αλλά και η μέντορας και δασκάλα της

-

Είναι μόλις 12 ετών και ήδη έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις χορευτικές της ικανότητες. Το αστέρι του μπαλέτου από τη Λάρνακα έχει κάνει τους κριτές να «υποκλίνονται» στο ταλέντο της.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Tης Θέκλας Κυριακού

Η Χριστίνα Καλλή έχει εξασφαλίσει την 8η θέση στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας στο Παγκύπριο Διαγωνισμό του Συνδέσμου χορού στην Κύπρου παρόλο τον νεαρό της ηλικίας, παίρνοντας επάξια τον τίτλο ως η πιο νεαρή μπαλαρίνα στην κατηγορία της. Όμως, οι επιτυχίες της, δεν σταματούν εδώ η 12χρονη έχει λάβει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Nationals 2022 εξασφαλίζοντας δύο χρυσά μετάλλια σε δύο κατηγορίες κλασικού μπαλέτου και την καλύτερη σκηνική παρουσία. Επίσης, στο  IDTCI 2022 της Ιταλίας κατατάσσεται παγκοσμίως στην 10η θέση ενώ στο DIDC 2022 – στο Ντουμπάι κέρδισε το 2ο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

Η νεαρή συμπατριώτισσα μας έχει μεγάλη αγάπη για το μπαλέτο και οι επιτυχίες της συνεχίζονται και εκτός Κύπρου. Επόμενος σταθμός της, για να συμμετέχει στον Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Βιέννη που θα διεξαχθεί στις 7-10 Φεβρουαρίου. Μιλώντας μαζί με την Χριστίνα Καλλή διαπιστώνουμε ότι πατά γερά στην γη γνωρίζοντας ότι για να πετύχει το στόχο της πρέπει να δουλέψει γι’ αυτό. Άλλωστε, το πρόγραμμα της είναι πιεστικό και η καθημερινότητα της δεν είναι βγαλμένη από τα παραμύθια.

«Οι γονείς μου, με στηρίζουν πολύ σε αυτή μου την προσπάθεια όμως ποτέ δεν μ ’αφήνουν να παραμελήσω το σχολείο και τα μαθήματα μου»

«Άρχισα να χορεύω όταν ήμουν περίπου τεσσάρων ετών και πλέον δεν μπορώ να αποχωριστώ τις πουέντ μου. Η μουσικότητα και η δημιουργικότητα είναι μια πρόκληση για μένα και μάλιστα είναι μια από τις πιο δύσκολες δραστηριότητες που κάνω, είπε χαρακτηριστικά η Χριστίνα. «Οι γονείς μου, με στηρίζουν πολύ σε αυτή μου την προσπάθεια όμως ποτέ δεν μ ’αφήνουν να παραμελήσω το σχολείο και τα μαθήματα μου. Το να είμαι επιμελής μαθήτρια είναι προαπαιτούμενο για να συνεχίσω την πορεία μου στο μπαλέτο».

Η Χριστίνα γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος που διάλεξε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά ούτε και αγγελικά πλασμένος. Συμπρωταγωνιστής της τελειότητας είναι ο ανταγωνισμός. Στο χώρο του μπαλέτου ο καθένας έχει σύμμαχο μονάχα τον εαυτό του. Κανένας δεν είναι φίλος. Αδιαμφισβήτητα, όλοι κι όλες κοιτάζουν πώς θα κατακτήσουν την κορυφή, προορισμός δύσκολος και για κάποιους άπιαστος.

«Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Η εργατικότητα, η επιμονή, η μεθοδικότητα και η αυστηρή πειθαρχία είναι οι λέξεις κλειδιά για ότι κάνουμε για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή, σαν κι εμένα υπάρχουν χιλιάδες άλλοι χορευτές και χορεύτριες που κυνηγούν την τελειότητα και διεκδικούν την πρώτη θέση στους διαγωνισμούς»

«Η εργατικότητα, η επιμονή, η μεθοδικότητα και η αυστηρή πειθαρχία είναι οι λέξεις κλειδιά για ότι κάνουμε για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Φυσικά, στο πλευρό της είναι και ο μέντορας της, η οποία την καθοδηγεί η αγαπημένη της δασκάλα Μαρία Κοκκίνου, η οποία πίστεψε στο ταλέντο της από την πρώτη στιγμή.

 «Δεν ξεχώρισα εγώ την Χριστίνα, αυτή ξεχώρισε. Της έδειξα τον δρόμο, και τον χόρεψε με την ψυχή της. Η σκηνική της παρουσία είναι μοναδική. Όταν ανεβαίνει στη σκηνή λάμπει ολόκληρη, ολόφωτη και μας μαγεύει. Της έχω διδάξει ότι ο στόχος δεν είναι το βραβείο, αλλά η διαδρομή. Δεν δέχεται όμως να χάνει, όχι από τους άλλους, αλλά από το στοίχημα που βάζει κάθε φορά με τον καθρέφτη και αυτό την έχει φτάσει τόσο ψηλά.Αυτό και η οικογένεια της. Πίσω από κάθε επιτυχία υπάρχει ο Θεός που της χάρισε το ταλέντο, η μαμά που την έσπρωξε στην επιτυχία, ο μπαμπάς που την στήριξε, η δασκάλα που την καθοδήγησε, μα πάνω από όλα και πρώτα από όλα είναι το πείσμα της. Η επιμονή, η θέληση και η ακατάπαυστη προσπάθεια. Διπλά χρυσή στην Ελλάδα και αργυρή στο Dubai. Και είναι μόνο η αρχή. Της υποσχέθηκα ότι θα είμαι πάντα δίπλα της. Σε κάθε βήμα, σε κάθε στόχο, σε κάθε παράσταση».

Από μωρό –παιδί η Χριστίνα ξεχώρισε και αυτό το επιβεβαιώνει η μέντορας και δασκάλα της, Μαρία Κόκκινου.

«Ο μπαμπάς της μια φορά είχε πει ότι η Χριστίνα έχει γεννηθεί μεγάλη. Και αυτό είναι αλήθεια. Από τότε που την θυμάμαι, ήταν ένα παιδί πιο ώριμο από την ηλικία του. Απόλυτα συγκεντρωμένη, πάντα θυμόταν τους συνδυασμούς του προηγούμενου μαθήματος, πάντα είχε δίψα για παραπάνω και με την παραμικρή οδηγία που της έδινα, διορθωνόταν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα αλλά το ταλέντο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η δουλειά που έχει κάνει, οι άπειρες ώρες προβών, πόδια που πονάνε αλλά συνεχίζουν, στο επόμενο σκαλοπάτι, στον επόμενο στόχο, σε αυτή τη σκάλα που δεν έχει τελειωμό γιατί είναι ο δρόμος προς έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Και η Χριστίνα απέδειξε ότι αξίζει μια θέση ανάμεσα στα αστέρια.

Είναι υπέροχο το να βλέπεις ανθρώπους και ειδικά σε μικρή ηλικία, να προσπαθούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα παρόλα τα εμπόδια τα οποία μπορεί να τους κλείνουν τον δρόμο. Για να φτάσεις ψηλά απαιτούνται θυσίες και το κλασικό μπαλέτο δε δέχεται μετριότητες. Εύχομαι και ταυτόχρονα το υπογράφω, μια μέρα θα καθόμαστε πρώτη σειρά μαζί με την μαμά της σε ένα σπουδαίο θέατρο για να την απολαύσουμε σαν πρώτη χορεύτρια. Να θυμάστε το όνομα της. Θα σας καταπλήξει»!

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: