Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
5.6 C
Cyprus

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας Scooter στους δημόσιους δρόμους του Δήμου Πάφου-Θα κατάσχονται όταν είναι αφύλαχτα

Σε μια σημαντική απόφαση για την ενίσχυση της ασφάλειας στους δημόσιους χώρους, ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των συσκευών προσωπικής κινητικότητας τύπου scooter στους δημόσιους δρόμους της περιοχής.

Η απόφαση αυτή εξαιρεί τους εγκεκριμένους ποδηλατοδρόμους και ποδηλατολωρίδες, σύμφωνα με τον Νόμο για τη Ρύθμιση της Κυκλοφορίας Ποδηλάτων και Άλλων Προσωπικών Συσκευών Κινητικότητας (Ν.136(I)/2022). Η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου έλαβε την απόφαση στις 7 Οκτωβρίου 2024, στοχεύοντας στη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ και στην προώθηση της ασφάλειας στην πόλη.

Οι συσκευές προσωπικής κινητικότητας, όπως τα ηλεκτρικά scooter, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι ανησυχίες για την ασφάλεια και την κυκλοφοριακή ομαλότητα σε πολλές περιοχές της Κύπρου αυξάνονται.

Τα σκούτερ που αφήνονται αφύλακτα σε δημόσιους δρόμους ή πεζοδρόμια θα κατάσχονται από τις δημοτικές αρχές,

Στην Πάφο, όπως και σε άλλες πόλεις, παρατηρούνται συχνά περιστατικά επικίνδυνης οδήγησης σκούτερ στους δρόμους, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστες περιοχές και τουριστικούς χώρους. Αυτά τα περιστατικά περιλαμβάνουν παραβιάσεις σημάτων οδικής κυκλοφορίας, ακατάλληλη χρήση του πεζοδρομίου, και κίνδυνο ατυχημάτων με πεζούς, ποδηλάτες και άλλους οδηγούς.

Η απόφαση του Δήμου Πάφου προβλέπει την καταγγελία των παραβατών από την Τροχαία, η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή των νέων κανονισμών στους δημόσιους χώρους. Τα σκούτερ που αφήνονται αφύλακτα σε δημόσιους δρόμους ή πεζοδρόμια θα κατάσχονται από τις δημοτικές αρχές, και οι ιδιοκτήτες τους θα υπόκεινται σε πρόσθετες κυρώσεις και διαδικασίες για την ανάκτηση των συσκευών τους.

Παρόμοια προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές της Κύπρου, όπως στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, όπου οι τοπικές αρχές έχουν εκφράσει ανησυχία για τα ατυχήματα που προκαλούνται από τη χρήση ηλεκτρικών σκούτερ.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρείται η χρήση τους σε στενούς δρόμους και σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία πεζών, όπου οι συσκευές αυτές κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων των οδηγών όσο και των γύρω τους.

Hot this week

ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ: Γεμίζουν τα φράγματα και φέρνουν χαμόγελα στους κατοίκους-(Φωτο-Βίντεο)

Αναγκαία «ανάσα» για τον τόπο μας αποτέλεσαν οι βροχοπτώσεις...

ΑΝΤΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ: 16 χρόνια μετά…

Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που ο Άντης...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Νεκρό εντοπίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος στη Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία

Νεκρό εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υψηλόβαθμο στέλεχος...

VLADISLAV BAUMGERTNER: Στο Πισσούρι επικεντρώνονται οι έρευνες για τον Ρώσο επιχειρηματία

Άφαντος παραμένει ο 56χρονος Ρώσος επιχειρηματίας Vladislav Baumgertner, τα...

ΔΗΣΥ: «Επιβαλλόμενη παραίτηση – Προχωρούμε σε θεσμικές αλλαγές»-Μετά την παραίτηση της πρώτης κυρίας

Την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον σχετικό φορέα...

Topics

ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ: Γεμίζουν τα φράγματα και φέρνουν χαμόγελα στους κατοίκους-(Φωτο-Βίντεο)

Αναγκαία «ανάσα» για τον τόπο μας αποτέλεσαν οι βροχοπτώσεις...

ΑΝΤΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ: 16 χρόνια μετά…

Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που ο Άντης...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Νεκρό εντοπίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος στη Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία

Νεκρό εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υψηλόβαθμο στέλεχος...

VLADISLAV BAUMGERTNER: Στο Πισσούρι επικεντρώνονται οι έρευνες για τον Ρώσο επιχειρηματία

Άφαντος παραμένει ο 56χρονος Ρώσος επιχειρηματίας Vladislav Baumgertner, τα...

ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ: Το ΑΚΕΛ ζητά δημοσιοποίηση ονομάτων και διαφάνεια-Τι επισημαίνει η ανακοίνωση

Η Φιλίππα Καρσερά, σύζυγος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, υπέβαλε...

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΣ ΒΡΟΧΕΣ: Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού-Τι συστήνει η Αστυνομία

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας...

Related Articles

Popular Categories