22 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ;: Ένα θέμα που απασχολεί με την πρόσφατη αποκάλυψη της κοινότητας...

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ;: Ένα θέμα που απασχολεί με την πρόσφατη αποκάλυψη της κοινότητας -Ομοιότητες και διαφορές των Παλαιοχριστιανών και Άμις

-

Ένα θέμα που απασχολεί ευρέως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι η πρόσφατη αποκάλυψη στην Κορινθία σχετικά με μια οικογένεια που αυτοπροσδιορίζεται ως Παλαιοχριστιανοί της Ρωμανίας, όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας της δεκαμελούς οικογένειας. Στην πρώτη επαφή του με τα μέσα ενημέρωσης, είχε δηλώσει ότι ζουν όπως οι πρόγονοί τους, σε όλες τις αβραμικές θρησκείες.

Οι Παλαιοχριστιανοί αναφέρονται στους χριστιανούς που ακολούθησαν τον Χριστιανισμό κατά τις πρώτες αιώνες μ.Χ., κυρίως κατά την περίοδο των πρώιμων χριστιανικών κοινοτήτων και του Μεσαίωνα. Η περίοδος αυτή καλύπτει περίπου τα πρώτα τρία αιώνες της χριστιανικής εποχής. Κατά την αρχική φάση του Χριστιανισμού, οι χριστιανοί αντιμετώπισαν διωγμούς και καταδίωξη από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Παρά τις δυσκολίες, ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε σε όλο το Ρωμαϊκό Κράτος και πέρασε από μια περίοδο καταστολής σε μια περίοδο αναγνώρισης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναπτύχθηκαν πολλές χριστιανικές διδασκαλίες και πρακτικές, διαμορφώνοντας τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες. Οι Παλαιοχριστιανοί είχαν διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές, μερικές από τις οποίες είχαν θεμελιώδη σημασία για τη μετέπειτα εξέλιξη του Χριστιανισμού. Η περίοδος των Παλαιοχριστιανών ολοκληρώθηκε κυρίως με τη θέσπιση του Χριστιανικού Δόγματος και την αναγνώριση του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατά τον 4ο αιώνα.

Από την άλλη, οι Άμις είναι μια Χριστιανική διακονία που ιδρύθηκε από τον Μενονίτη ηγέτη Jakob Ammann τον 17ο αιώνα. Η ιστορία των Άμις συνδέεται με την ιστορία της Μενονιτικής κοινότητας, μιας ομάδας Αναβαπτιστών που προέκυψαν κατά την περίοδο της Αναγέννησης.

Διατηρούν έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής που επικεντρώνεται στις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την αγροτική ζωή και την κοινοτική αλληλεγγύη. Η αποφυγή της σύγχρονης τεχνολογίας και η τήρηση παραδοσιακών τρόπων παραγωγής και κοινωνικής διάρθρωσης αποτελούν κεντρικά χαρακτηριστικά της ζωής τους.

Η κοινότητα των Άμις συνήθως επιλέγει να ζει σε αγροτικές περιοχές, όπου ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Ο τρόπος ζωής τους βασίζεται σε αυστηρούς κανόνες και παραδόσεις, ενώ οι κοινότητές τους διατηρούν στενούς δεσμούς κοινωνικής και θρησκευτικής συνοχής.

Η αποφυγή της σύγχρονης τεχνολογίας και η τήρηση παραδοσιακών τρόπων παραγωγής και κοινωνικής διάρθρωσης αποτελούν κεντρικά χαρακτηριστικά της ζωής τους.

Επιπλέον, οι Άμις είναι ευδιάκριτοι και από τη χαρακτηριστική τους εξωτερική εμφάνιση, που περιλαμβάνει συχνά παραδοσιακά ρούχα και απουσία ηλεκτρικών συσκευών και αυτοκινήτων. Η κοινότητα αυτή συνεχίζει να υποστηρίζει τις αρχές της πίστης, της απλότητας και της κοινότητας στην καθημερινή της ζωή.

Να διευκρινιστεί, ότι σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ αναφορικά με την κοινότητα των Άμις είχε αναφερθεί ότι στην κοινότητα είχαν διαφανεί σεξουαλικές κακοποιήσεις αλλά και η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας η οποία κακοποιήθηκε από την παιδική της ηλικία από τα αρσενικά μέλη της οικογένειας.

Όπως είχε αναφέρει η κοπέλα ο πρώτος θύτης ήταν ο βιολογικός της πατέρας όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Παράλληλα, είχε κακοποιηθεί από τα τρία αδέλφια της. Σήμερα, είναι συνήγορος των Άμις και πρώην θυμάτων κακοποίησης μέσω της οργάνωσής της Misfit Amish. Στόχος της, μιλώντας στο People, είναι να εξαλείψει τη «ρομαντική άποψη» για την κουλτούρα των Άμις και να παρέχει υποστήριξη και πόρους για τους επιζώντες από αιρέσεις και συντηρητικές παραθρησκευτικές ομάδες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: