ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 24ωρη απεργία εργαζομένων έξω από το Προεδρικό για εργασιακά δικαιώματα

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του ΥΠΑΝ, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Κύρια αιτήματα της κινητοποίησης είναι η αναβάθμιση των μισθών, η προστασία των συλλογικών συμβάσεων και η ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Σε κοινή ανακοίνωση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ κάνουν λόγο για συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο «αφήνει εκτεθειμένους εκατοντάδες εργαζόμενους» και παραβλέπει τόσο τις θέσεις των συντεχνιών όσο και αποφάσεις δικαστηρίων.

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους κάνουν δύο δουλειές για να επιβιώσουν

Η αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της διαμαρτυρίας, ενώ ορισμένες υπηρεσίες έχουν ήδη επηρεαστεί από την απεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ: Έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς – Εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς»

Σε σοκ βρίσκεται ο καλλιτεχνικός χώρος και όχι μόνο,...

ΝΕΠΑΛ: Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια για τους 121 αγνοούμενους – Συνεχίζονται αδιάκοπα οι επιχειρήσεις διάσωσης

Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια οι διασωστικές ομάδες στο Νεπάλ, οι οποίες...

Topics

Related Articles

Popular Categories