Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
4.7 C
Cyprus

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%

- Advertisement -

Η Τράπεζα Κύπρου ανταποκρίνεται άμεσα στις αποφάσεις μείωσης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και προχωρεί στη μείωση του επιτοκίου αναφοράς στα δάνεια που συνδέονται με το Βασικό Επιτόκιο της ΕΚΤ σε 3,40% από 3,65% με ισχύ από τις 18 Δεκεμβρίου 2024.

Πρόκειται για μείωση 0.25% που θα έχει εκ νέου σημαντική θετική επίδραση στους πελάτες της και συγκεκριμένα στο ύψος της μηνιαίας δόσης των δανείων τους. Συγκεκριμένα, σχεδόν 10.000 δανειολήπτες, τα δάνεια των οποίων συνδέονται με το Βασικό Επιτόκιο της ΕΚΤ θα δουν τη δόση τους να μειώνεται άμεσα. Από την έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο του 2024 η συνολική μείωση ανέρχεται σε 1,35% (από 4,75% σε 3,40%)

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες έχει αρχίσει η μείωση στα επιτόκια ακόμα 8.000 δανειοληπτών, των οποίων τα δάνεια είναι συνδεδεμένα με το Euribor. Ενδεικτικά, το Euribor από το 4,14%, που είχε φτάσει τον Οκτώβριο του 2023 έχει υποχωρήσει σταδιακά και βρίσκεται σήμερα στο 2,65%.

Εκτιμάται πως η καθοδική πορεία και των δύο επιτοκίων θα συνεχιστεί. Στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΚΤ καταδεικνύουν ότι τα επιτόκια δανείων προς νοικοκυριά στην Κύπρο έχουν μειωθεί κατά 0,69% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ για την αντίστοιχη περίοδο η μείωση κατά μέσο όρο στην ΕΕ ήταν μόλις 0,12%. 

Η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει την πραγματική οικονομία του τόπου, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προσφέροντας ανταγωνιστικά επιτόκια και ελκυστικούς όρους χρηματοδότησης. Το ίδιο έπραξε τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της αύξησης των επιτοκίων, βοηθώντας χιλιάδες πελάτες της με προσαρμογή των όρων των δανείων τους ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Hot this week

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories