Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
4.7 C
Cyprus

Τα διδάγματα που μας άφησε το 2021

- Advertisement -

Ένας χρόνος πέρασε και κάνοντας τον απολογισμό μας για ακόμη μια χρονιά αναλογιζόμαστε τα υπέρ και τα κατά αυτής της χρονιάς. Μια χρονιάς ομολογουμένως που την περάσαμε (κλείνουμε ενάμισι χρόνο) με μάσκες, αντισηπτικά, εμβόλια και όλα τα σχετικά. Άλλη μια χρονιά που έχουμε απομακρυνθεί από τους ανθρώπους που χωρίς βασικά να το επιδιώξουμε σκόπιμα, έφυγαν από τη ζωή μας. Οι συνθήκες απαιτούν να είμαστε μακριά κι’ αγαπημένοι και όσο αντέξει ο κάθε ένας από εμάς. Όμως, αυτός ο χρόνος μας δίδαξε πολλά, γνωρίσαμε ακόμη περισσότερο τον εαυτό μας αλλά και κάποια άτομα που ενώ θεωρούσαμε ότι ξέραμε καλά εντούτοις τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Το θετικό της όλης υπόθεσης, ήταν ότι γνωρίσαμε καινούργιους ανθρώπους με άλλα ενδιαφέροντα και κριτήρια και έδειξαν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό που είμαστε. Με τα θετικά και τα αρνητικά μας. Δεν τους δώσαμε το δικαίωμα να μας κρίνουν, να ξεφύγουν ούτε να μας πληγώσουν με τα λόγια τους. Γνωρίσαμε άτομα που στην ζωή τους έχουν πόνο, θέληση αλλά και δύναμη ψυχής. Εκφράζονται, αγωνίζονται και δικαιολογούν πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν στήνουν κανένα στο τοίχο εάν δεν ξέρουν τι κρύβεται πίσω από αυτούς και δεν είναι κρυμμένοι πίσω από την μάσκα ούτε πίσω από έναν υπολογιστή.

Εκφράζονται για το κάθε τι, ασχέτως εάν κάποιες φορές έχουν λάθος σύμφωνα με την δική μας άποψη. Είναι κάποιοι άνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας και δεν ξέραμε καν ότι υπήρχαν, ίσως γιατί εμείς ζούσαμε στο μικρόκοσμο μας και θεωρούσαμε ότι όλα ήταν καλά και τίποτε αρνητικό δεν υπήρχε. Ότι, όλοι ήταν καλοί και άγιοι ενώ πολλές φορές πιάσαμε τον εαυτό μας να είμαστε αφελής. Το θέμα είναι ότι μάθαμε πολλά και διαπιστώσαμε ότι όλα όσα παλιότερα πιστεύαμε τα μισά από αυτά ήταν αλήθεια. Όμως, μάθαμε και να δικαιολογούμε πρόσωπα, καταστάσεις, γεγονότα και διαπιστώσαμε ότι πρέπει να προχωράμε παρακάτω…Γιατί, τα δικά μας προβλήματα δεν είναι τίποτε μπροστά σε κάποιους άλλους.

Hot this week

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories