21.9 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: «H επιστήμη δεν σταμάτησε να προσπαθεί για το φάρμακο για...

ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: «H επιστήμη δεν σταμάτησε να προσπαθεί για το φάρμακο για την πλήρη ίαση του HIV»-Έβδομη περίπτωση ασθενή που δείχνει να θεραπεύτηκε πλήρως

-

Το φως της επικαιρότητας είδε η περίπτωση έβδομου ασθενή που δείχνει να θεραπεύτηκε πλήρως από τον HIV, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα. Η πρόεδρος του ΚΥΦΑ, Στέλλα Μιχαηλίδου, σχολιάζει την είδηση αναφερόμενη και στη μεγάλη δοκιμή που έγινε στην Αφρική με ένα νέο φάρμακο.

«Βλέπουμε ότι η επιστήμη καθημερινά εξελίσσεται. Έχουν γίνει μεγάλα άλματα όσον αφορά την πρόληψη. Πρόσφατα έχει δει το φως της δημοσιότητας μια μεγάλη δοκιμή σε γυναίκες στην Αφρική ενός καινούργιου φαρμάκου (ενέσιμο) όπου με δύο φορές τον χρόνο γίνεται πρόληψη ενάντια στον ιό του HIV. Όσον αφορά την πλήρη θεραπεία, αυτό μόνο οι φαρμακευτικές εταιρείες το γνωρίζουν, που συνεχίζουν τα πειράματα! Το θετικό είναι ότι ποτέ δεν σταμάτησαν να προσπαθούν για το φάρμακο για την πλήρη ίαση!»

Η Στέλλα Μιχαηλίδου ευελπιστεί ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί η πλήρης ίαση για τη νόσο. Η νέα περίπτωση αφορά άντρα στη Γερμανία ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και πιθανότατα ιάθηκε από τον ιό HIV, μια επιτυχία που μέχρι σήμερα είχε αναφερθεί μόνο έξι ακόμα φορές στα 40 χρόνια της πανδημίας AIDS.

Ο ασθενής, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποβλήθηκε στη μεταμόσχευση το 2015 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οξεία μυελογενής λευχαιμία από την οποία έπασχε ανεξάρτητα από τον HIV. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις ίασης, η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο ασθενής δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί γενικά για την αντιμετώπιση του HIV, αλλά μόνο σε φορείς του ιού που εμφάνισαν ανεξάρτητους αιματολογικούς καρκίνους.

Κι αυτό επειδή η μέθοδος είναι επικίνδυνη και η εφαρμογή της σε κατά τα άλλα υγιείς ασθενείς του HIV θα ήταν ανήθικη. Ο λόγος είναι ότι η μεταμόσχευση πραγματοποιείται μετά τη χορήγηση βαριάς χημειοθεραπείας που σκοτώνει τον μυελό των οστών του ασθενή μαζί με τον καρκίνο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...