ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΜΑΡΑ: Δόθηκε ειδική άδεια παραμονής στην οικογένεια -Δεν θα απελαθούν (Φώτο)

Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν για τη οικογένεια Καμαρά η οποία αφορούσε την απέλαση τους μετά από είκοσι χρόνια παραμονής τους στην Κύπρο, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής τους έδωσε ειδική άδεια ώστε να παραμείνουν στο τόπο όπου γεννήθηκαν τα τρία παιδιά της οικογένειας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση αναφέρει ότι σε σχέση με τα όσα είδα το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την απόρριψη αιτήματος διαμονής στη Δημοκρατία πρώην ποδοσφαιριστή και της οικογένειας του, με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να επαναλάβει ότι στο εν λόγω ζεύγος δόθηκαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες για νομιμοποίηση της παραμονής του, τις οποίες όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκαν αλλά και αγνόησαν με αποτέλεσμα να καταστήσουν εαυτόν παράνομους στη Δημοκρατία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε σήμερα και έλαβε γνώση του πλήρους και λεπτομερούς ιστορικού της οικογένειας καθώς επίσης και όλης της σχετικής αλληλογραφίας που βρίσκεται καταχωρημένη στους προσωπικούς φακέλους και η οποία επιβεβαιώνει την ορθότητα των προηγούμενων αποφάσεων.

Παρά ταύτα, λαμβάνοντας υπόψη το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε οδηγίες για παραχώρηση ειδικής άδειας για ανθρωπιστικούς λόγους μέχρι τέλος Ιουλίου 2023, οπότε και ολοκληρώνεται η τρέχουσα σχολική χρονιά, με την προϋπόθεση ότι στο μεσοδιάστημα ο αλλοδαπός και η σύζυγος του θα αποταθούν στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για εξασφάλιση άδειας διαμονής και νομιμοποίηση της παραμονής τους στη Δημοκρατία.

Να θυμίσουμε, ότι χθες σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση η οποία έγινε προς συμπαράσταση της 14χρονη Σεβαστιανής Καμαρά είναι αθλήτρια του πετοσφαιρικού Τμήματος του Μαραθώνα Κάτω Βαρωσίων και έχει γεννηθεί στο νησί μας.

Οι συναθλήτριες μαζί με τους γονείς της παρευρέθηκαν στην εκδήλωση συμπαράστασης της οικογένειας Καμαρά εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αμέριστη συμπαράστασης προς τη οικογένεια της 14χρονης. Από τη πλευρά του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Χρήστος Αμύρωτος με εμφανή την συγκίνηση του μίλησε για τη περίπτωση της συγκεκριμένης οικογένειας ευχαριστώντας όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Hot this week

ΚΑΜΙΝΙ Η ΚΥΠΡΟΣ: Οι 40 βαθμοί ήρθαν για να μείνουν – Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα

Η Κύπρος εισέρχεται ξανά σε συνθήκες έντονης ζέστης, καθώς...

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: Αυστηρή προειδοποίηση για παράνομες διαφημίσεις στοιχημάτων στα ραδιόφωνα

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Υπηρεσιών καλεί όλους τους...

ΝΤΟΥΜΠΑΙ: Εκρήξεις στο κέντρο της πόλης – Συναγερμός εν μέσω έντασης ΗΠΑ και Ιράν

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στο Ντουμπάι, μετά...

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Για την 46χρονη που πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της – Ξύπνησε και παραμένει σταθερή η κατάσταση της

Μια σημαντική εξέλιξη καταγράφεται στην υπόθεση της 46χρονης γυναίκας,...

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ: Γιατί «διαλέγουν» συγκεκριμένους ανθρώπους – Το απίστευτο περιστατικό μέσα σε αεροπλάνο

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση της Ryanair από...

Topics

ΚΑΜΙΝΙ Η ΚΥΠΡΟΣ: Οι 40 βαθμοί ήρθαν για να μείνουν – Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα

Η Κύπρος εισέρχεται ξανά σε συνθήκες έντονης ζέστης, καθώς...

ΝΤΟΥΜΠΑΙ: Εκρήξεις στο κέντρο της πόλης – Συναγερμός εν μέσω έντασης ΗΠΑ και Ιράν

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στο Ντουμπάι, μετά...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Χτύπησε γυναίκα οδηγό λεωφορείου μόλις επιβιβάστηκε – Επιβάτες τον ακινητοποίησαν

Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε λεωφορείο...

Related Articles

Popular Categories