fbpx
19.2 C
Nicosia
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΧΕΣΕΙΣΝτρέπεται και η ντροπή…Αυτό που έχει ειπωθεί σήμερα από αρκετούς

Ντρέπεται και η ντροπή…Αυτό που έχει ειπωθεί σήμερα από αρκετούς

-

Εάν πιστεύεις ότι η ζωή κάποιου ανθρώπου αξίζει λιγότερο από τη δική σου τότε πλανάσθε πλάνην οικτράν. …Ντροπή, θλίψη, θυμός και αγανάκτηση είναι αυτό που διακατέχει πολλούς από εμάς που θεωρούμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο που μπορεί ακόμη να υπάρχει ελπίδα. Να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον άλλον με ειλικρίνεια και θάρρος να μπορούμε να χαμογελάσουμε με τις μικρές απολαύσεις της ζωής και να εξακολουθούμε να έχουμε ανθρωπιά.

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Γιατί αυτό λείπει από την εποχή μετά τον κορονοϊο, διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι έγιναν πιο εχθρικοί ο ένας για τον άλλον. Δεν μας πολυενδιαφέρει τι γίνεται δίπλα μας και απλά αγνοούμε ότι ο άλλος μπορεί να πονά και να υποφέρει. Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη των γύρω μας, παρά μόνο όταν από αυτόν έχουμε συμφέρον. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς να διαβάλλουμε τον άλλον, να ψάξουμε τι είναι αυτό που θα τον πονέσει περισσότερο, ώστε να του δώσουμε την χαριστική βολή και να τον ισοπεδώσουμε.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στους πλείστους ανθρώπους. Ευτυχώς που εξακολουθεί ακόμη να υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που έχει ενσυναίσθηση. Ότι μπορεί να παροτρύνει με τις πράξεις του να τον ακολουθήσουν και άλλοι ώστε να καταλάβει το νόημα της ζωής.

Τα τελευταία περιστατικά που ταλανίζουν την Κύπρο και την Ελλάδα δείχνουν ότι έχουμε ξεφύγει παντελώς. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν ότι οι απλοί πολίτες πρέπει να πληρώσουν τα λάθη εκείνων που έχουν την εξουσία θεωρώντας  ότι μπορούν να αποφασίζουν για τα πάντα. Όμως, εδώ βρίσκεται το λάθος των περισσότερων που υποτιμούν τη νοημοσύνη και την καλοσύνη του άλλου. Δεν ξέρουν ότι η καλοσύνη πηγάζει από μέσα μας και με αυτή πορεύονται στη ζωή όσοι την διαθέτουν. Ενδεχομένως κάποιοι να τους αποκαλούν ρομαντικούς και ονειροπόλους όμως δεν ξέρουν ότι αυτά τα άτομα έχουν βρει το νόημα της ζωής.

Ότι το βράδυ πριν πέσουν να κοιμηθούν έχουν καθαρή την συνείδηση τους. Είναι αλήθεια ότι όλοι  κάνουμε λάθη γιατί είμαστε άνθρωποι. Μεγάλα και μικρά λάθη που κάποιες φορές δεν συγχωρούνται από άτομα που μέσα τους έχουν κακία και είναι γεμάτοι υποκρισία και ψευτιά. Όμως, κι’ αυτά τα άτομα χρειάζονται βοήθεια πολύ περισσότερη από όλους εμάς γιατί απλά εμείς έχουμε βρει πραγματικά τι θέλουμε ενώ εκείνοι εξακολουθούν να ψάχνονται.

Το χθεσινό περιστατικό που συνέβη στην Ελλάδα φανερώνει ότι έχουμε χάσει το νόημα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Έχουμε καλλιεργήσει κτηνώδης συμπεριφορά. Μια συμπεριφορά που όπως καλά έχει ειπωθεί από όλους ντρέπεται και η ντροπή…

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: