16.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΕΟΦΥΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Αναγκαίος ο κρατικός μηχανισμός για προστασία των ζωών»- Ποια θα...

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Αναγκαίος ο κρατικός μηχανισμός για προστασία των ζωών»- Ποια θα το υιοθετήσει (Βίντεο-Φώτο)

-

Σε ασφαλές μέρος βρίσκεται πλέον το σκυλάκι για το οποίο κοινοποιήθηκαν εθελοντές ώστε να απεγκλωβιστεί από πλαστικό δοχείο που είχε στο κεφάλι του, στην περιοχή Κοιλανίου. Σε δηλώσεις του, ο εθελοντής Νεόφυτος Νεοφύτου μας περιγράφει πώς έγινε η διάσωσή του αλλά και την αναγκαιότητα να γίνει πλέον ένας κρατικός μηχανισμός για έτσι είδους περιπτώσεις.

Για το εντοπισμό του σκύλου κοινοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά την παρέμβαση της Υπουργού Γεωργίας Μαρίας Παναγιώτου, η οποία έδωσε άμεσα οδηγίες ώστε οι κτηνιατρικές υπηρεσίες να λάβουν τα μέτρα τους, όπως και η Υπηρεσίας Θήρας. Σήμερα, το πρωϊ μετά από πληροφορίες ο Νεόφυτος Νεοφύτου με τους υπόλοιπους εθελοντές, τον κοινοτάρχη του χωριού, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες εντόπισαν το σκύλο να κυκλοφορεί στα στενά του χωριού.

Ο σκύλος φοβισμένος κρύφτηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου ο Νεόφυτος Νεόφυτου κατάφερε να τον πιάσει βγάζοντας από το κεφάλι του, το πλαστικό δοχείο με τον οποίο είχε απεγκλωβιστεί.

Σε δηλώσεις του, ο Νεόφυτος Νεόφυτου, επισημαίνει την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κρατικός μηχανισμός ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται για έτσι είδους περιπτώσεις. Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει σε σχετική ερώτησή ότι στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο μόνο ένας κτηνίατρος έχει ένα πυροβόλο όπλο όπου μπορεί να πυροβολήσει σε απόσταση 20 μέτρων αλλά για να μπορέσει κάποιος να το θέσει σε λειτουργία πρέπει να είναι κτηνίατρος και να έχει σχετική άδεια από την Αστυνομία.

Να επισημανθεί ότι εδώ και 22 χρόνια υπάρχει νόμος για το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο είναι ακίνδυνο για τα ζώα και χρησιμοποιείται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως αυτή που συνέβηκε χθες.

Αξιοσημείωτο, είναι ότι η Υπουργός Γεωργίας έδωσε άμεσες εντολές να επανεξετασθεί το θέμα του όπλου. Από τη πλευρά τους, όπως τονίζει ο Νεόφυτος Νεόφυτου, οι εθελοντές ζητούν όπως να τηρηθεί ο νόμος και επισημαίνει τη αναγκαιότητα όπως το όπλο να υπάρχει σε κάθε πόλη όπου ο αρμόδιος κτηνίατρος μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Σε σχετική ερώτηση, ο Νεόφυτος Νεόφυτος μας δήλωσε ότι εκτός από το συγκεκριμένο όπλο υπάρχει ένα φυσοκάλαμο όπου ρίχνει βελάκια ενώ υπάρχει και δίχτυ όπου τα ζώα μπορούν να πιαστούν με ασφάλεια, Όσον αφορά την τύχη του σκύλου, θα φιλοξενηθεί προς στο παρόν στάδιο στην φιλόζωο Κυβέλλη Γεωργίου όπου θα του παρέχει ένα ζεστό σπίτι και φαγητό. Ελπίδα όλων, είναι να γίνουμε περισσότερο φιλόζωοι και να μην εγκαταλείπουμε τα ζώα ούτε να τα βασανίζουν για να περάσει η ώρα μας και να κάνουμε πλάκα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διευθύντρια απομάκρυνε καθηγητή με κινητικά προβλήματα λόγω μπούλιγκ που δέχονταν...

Απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, όπου διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης φέρεται να απομάκρυνε θεολόγο καθηγητή-αντικαταστάτη με κινητικά προβλήματα, έπειτα από περιστατικά μπούλινγκ σε...