ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ: «Ευγνωμονώ τη Δικαιοσύνη που μου δίνει κουράγιο για τον ισόβιο Γολγοθά μου»-Ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορουμένη

Την πρώτη δήλωσή της, μετά την πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή της 37χρονης κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας έκανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η Ιωάννα εξέφρασε την ευγνωμοσύνης της για τη στάση της Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, η οποία -όπως είπε- της δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσει τον ισόβιο Γολγοθά μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, τον Μάιο του 2020.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η κατηγορούμενη».

H δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης.  Να επισημανθεί ότι ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έκανε λόγο για ανθρωποκτόνο εγωισμό, ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και εκδικητικότητα στην κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι την οποία χαρακτήρισε σαν τον ικανότερο και καλύτερο της φύσης θηρευτή και εισηγήθηκε προς τους δικαστές και ενόρκους την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της πρότασης του, το οποίο χαρακτήρισε ως το «κεφάλαιο που άλλαξε για πάντα της ζωή της Ιωάννας», ο εισαγγελέας με τρόπο περιγραφικό και γλαφυρό περιέγραψε με βάση το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας όσα συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης. Από την πλευρά της την ώρα του κατηγορώ από τον εισαγγελέα η καθ ομολογία δράστης του εγκλήματος παρακολουθούσε ψυχρή την αγόρευση, ενώ με αγωνία περίμενε και η Ιωάννα το δια ταύτα της εισαγγελικής τοποθέτησης. Οταν μάλιστα ο εισαγγελέας έφτασε στο κεφάλαιο της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, συγγενείς της παθούσας που άκουγαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ξέσπασαν σε κλάματα. Ήταν η πρώτη δικαίωση εν αναμονή της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Hot this week

ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΟΚΕΔΑΡΑ: Οι κάτοικοι έτρεξαν να τα φροντίσουν

Μια μικρή αλλά συγκινητική κοινότητα αναλαμβάνει δράση για τα...

ΠΑΡΙΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ: Νέος Γενικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

Ο Πάρις Ερωτοκρίτου είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του...

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Άμεσος καθαρισμός και παρεμβάσεις για την ανακύκλωση-(Βίντεο)

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοκκινοτριμιθιάς, μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ: Όχημα μεταφοράς φορτηγών και ρυμουλκούμενων εξετράπη της πορείας του – Κλειστές λωρίδες προς Λευκωσία

Αναστάτωση προκλήθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, μετά από...

«ΚYΠΡΟΣ ΝΗΣΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΝΗΜΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»: Η έκθεση ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Η εμβληματική έκθεση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου (ΠΙΤΚ)...

Topics

ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΟΚΕΔΑΡΑ: Οι κάτοικοι έτρεξαν να τα φροντίσουν

Μια μικρή αλλά συγκινητική κοινότητα αναλαμβάνει δράση για τα...

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Άμεσος καθαρισμός και παρεμβάσεις για την ανακύκλωση-(Βίντεο)

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοκκινοτριμιθιάς, μετά...

«ΚYΠΡΟΣ ΝΗΣΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΝΗΜΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»: Η έκθεση ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Η εμβληματική έκθεση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου (ΠΙΤΚ)...

ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ: Διεθνής διάκριση για την Κύπρια εικαστικό στις Κάννες 2026

Σημαντική διεθνή διάκριση για την κυπριακή εικαστική σκηνή αποτελεί...

LIDL ΚΥΠΡΟΥ: Υποδέχεται το Πάσχα με μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους

Η εταιρεία προσκαλεί το κοινό στο πιο ανοιξιάτικο Open...

Related Articles

Popular Categories