25.9 C
Nicosia
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΘΕΟΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ...»

ΘΕΟΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ…»

-

Όταν είσαι αληθινός ως χαρακτήρας, τότε δεν υπάρχει περίπτωση κάποτε να μην καταφέρεις να υλοποιήσεις τα όνειρα σου. Η Θεοδώρα Θεοδώρου υποψήφια βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, αισιόδοξη ως άτομο γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι μια εκλογική μάχη κερδίζεται όταν έχεις όραμα και είσαι σταθερή στις απόψεις σου. Την Κυριακή 30 Μάιου θα δώσει τη δική της μάχη για να δοκιμάσει με την σειρά της να εισέλθει στο χώρο της πολιτικής κάτι που την μάγευε από μικρό παιδί.

Η Θεοδώρα Θεοδώρου είναι μητέρα ενός 11χρονου παιδιού και συγκαταλέγεται στις οικογένειες των μονογονέων. Ευαίσθητη, οργανωτική και πάνω από όλα δυναμική ως χαρακτήρας προσπαθεί να καταφέρει το ακατόρθωτο πάντοτε με γνώση και υπευθυνότητα. Θεωρεί ότι οι πράξεις είναι αυτό που δείχνουν το αποτέλεσμα κάποιου ατόμου και όχι μόνο τα λόγια. Στην ζωή της έχει βιώσει καταστάσεις που την ώθησαν να παλεύει για τα θέλω και τα πιστεύω της με ήθος, κοινωνική ευαισθησία αλλά και τόλμη. Γιατί, χρειάζεται τόλμη και θάρρος για να μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις σου, σε έναν κόσμο που χρειάζεται επειγόντως αλλαγή.

Ο κόσμος της πολιτικής είναι κάτι που σας μάγευε από μικρό παιδί;

Από πάντα μου άρεσε ο κόσμος της πολιτικής γιατί συνδυάζει την γνώση και το ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στον κόσμο εντός και εκτός χώρας, μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα για την προστασία του τόπου και το κοινό καλό και προπαντός γιατί μπορείς να συμβάλεις θετικά στον συνάνθρωπο βελτιώνοντας την καθημερινή ζωή τόσων πολλών ανθρώπων.

Πώς έτυχε να αναμειχθείτε στο πολιτικό προσκήνιο;

Πέραν από το ενδιαφέρον μου για τον κόσμο της πολιτικής, με ευχαριστεί και ως άνθρωπος η επαφή με τον κόσμο, έτσι όταν συνειδητά αποφάσισα να είμαι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Μου δόθηκε η ευκαιρία σαν νέο άνθρωπο να εμπλακώ πιο ενεργά στο πολιτικό παρασκήνιο και δεν είχα καθόλου δεύτερες σκέψεις. Πιστεύω πως ήταν μια λογική συνέχεια.

«Θέλω να είμαι πάντα αληθινή, γιατί θέλω ο κόσμος να με αισθάνεται ως άνθρωπο της διπλανής πόρτας»

Λένε ότι οι πολιτικοί κρύβουν ένα διαφορετικό πρόσωπο από ότι δείχνουν. Πόσο αληθινή είστε εσείς;

Θέλω να είμαι πάντα αληθινή, γιατί θέλω ο κόσμος να με αισθάνεται ως άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να τους καταλάβει, με ευαισθησίες όπου θα μπορούν να εκφράσουν άνετα την γνώμη και την άποψή τους και που θα προσπαθήσει να βοηθήσει όπου χρειάζεται για κάθε δίκαιο και λογικό σκοπό.

Εάν σας ζητούσα να μου περιγράψετε τον εαυτό σας, τι είναι αυτό που θα μου λέγατε;

Θα με περίγραφα κοινωνική, με ευαισθησία για τον συνάνθρωπο, δυναμική, ανεξάρτητη, πιστεύω δίκαιη, με συνεχή επιθυμία για γνώση και πάντα επιδιώκω με ότι και αν καταπιαστώ να το κάνω καλά και με υπευθυνότητα.

Είστε μητέρα ενός 11χρονου κοριτσιού αλλά και μονογονέας. Πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνετε μόνη σας ένα παιδί;

Είναι πράγματι δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη σου, όμως ποτέ δεν πρέπει να τα βάζουμε κάτω και πρέπει συνεχώς με επιμονή να παλεύουμε για το καλύτερο. Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς και σε ευχαριστεί τότε υπάρχει πάντοτε χρόνος και ενέργεια για να διαθέσεις. Όταν είσαι θετικός άνθρωπος μπορείς να επιτύχεις τελικά τους στόχους σου, ανεξαρτήτως των δυσκολιών.

Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές;

Ζούμε σε μια εποχή όπου η πολιτική απαξιώνεται και τα πάντα γύρω μας καταρρέουν. Επέλεξα την δράση έναντι της αδράνειας γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ελπίδα για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενεές.  Πιστεύω πως η κοινωνία επιζητά νέα άτομα και περισσότερες γυναίκες για να τους αντιπροσωπεύουν στο Κοινοβούλιο.

Πως θα πείσετε τους συμπολίτες σας να προσέλθουν στις κάλπες την προσεχή Κυριακή;

Για να αλλάξουν τα κακώς έχοντα και μπορέσουμε να ξανακτίσουμε την Κύπρο μας από την αρχή ο κάθε πολίτης πρέπει να προσέλθει στις κάλπες, να πάρει στα χέρια του το μέλλον αυτού του τόπου και να αποφασίσει για τα πρόσωπα αυτά που επιθυμεί να τον εκπροσωπήσουν. Για τα πρόσωπα αυτά που θα καλεστούν να πάρουν αποφάσεις που θα επηρεάσουν την δική του ζωή. Και ας μην ξεχνάμε ότι για να έχουμε εμείς σήμερα το δικαίωμα της ψήφου, έχουν γίνει αγώνες κατά το παρελθόν για να κατακτηθεί το δικαίωμα αυτό.

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού σας αγώνα πώς σας αντιμετώπισε ο κόσμος με τον οποίο συναντήσατε;

Πολύ θετικά, βλέπω ότι ο κόσμος επιθυμεί νέους ανθρώπους και γυναίκες σε θέσεις κλειδιά. Πρέπει όμως να στηρίξει αυτά τα άτομα και αυτό μένει να φανεί στην κάλπη.

Αρκετοί ψηφοφόροι θεωρούν ότι είναι καιρός να εισέλθουν στο κοινοβούλιο νέα πρόσωπα με νέα μυαλά και ιδέες. Σε  περίπτωση όμως που θα γίνει αυτό, θεωρείται ότι το κάθε κόμμα θα τους «αφήσει» να υλοποιήσουν τις ιδέες τους;

Τίποτα δεν κερδήθηκε χωρίς προσπάθεια. Οι νέοι ζουν τις δυσκολίες της εποχής και πιστεύω με την όρεξη που τους διακατέχει είναι οι πιο κατάλληλοι για να μας οδηγήσουν στην αλλαγή που τόσο πολύ χρειαζόμαστε την δεδομένη στιγμή. Ο καθένας με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του μπορεί να προσφέρει σε διαφορετικούς τομείς και με την επιμονή τους μπορούν να κάμψουν πολλά εμπόδια.

Ποια κριτήρια πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένας υποψήφιος βουλευτής ώστε να ωθήσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν;

Πιστεύω πως ένας υποψήφιος βουλευτής πρέπει να είναι πάνω από όλα Άνθρωπος, ώστε να μπορεί να ταυτιστεί ο κόσμος μαζί του. Επιπλέον πρέπει να έχει σφαιρική γνώση και δυνατή άποψη για διάφορα θέματα. Ακόμα  θα πρέπει να δηλώνει και να επιδεικνύει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών.

«Είναι πράγματι δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη σου, όμως ποτέ δεν πρέπει να τα βάζουμε κάτω και πρέπει συνεχώς με επιμονή να παλεύουμε για το καλύτερο»

Πιστεύετε ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει τα ίδια πράγματα από τους υποψήφιους βουλευτές και γενικότερα από τους πολιτικούς;

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, όπως και ούτε και όλοι οι πολιτικοί. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι εκεί έξω που εκφράζουν και απόψεις άλλες από τις τετριμμένες. Φτάνει μόνο να έχουμε την διάθεση να τους ψάξουμε και να ακούσουμε τις απόψεις τους χωρίς να τους προδικάζουμε.

Τι είναι αυτό το διαφορετικό που μπορεί να δώσει στο κοινοβούλιο μια νεαρή ηλικιακά γυναίκα όπως εσάς;

Μια νεαρή ηλικιακά γυναίκα Βουλεύτρια μπορεί να συμβάλει σε όλα τα θέματα και τις Επιτροπές του Κοινοβουλίου. Επιπλέον μπορεί να επιδείξει ευαισθησία και σε θέματα που άπτονται της μητρότητας, να συμβάλει στην συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, να προάγει τα θέματα ισότητας των φύλων και επιπρόσθετα λόγω της νεαρής της ηλικίας να  μπορεί να πιάσει το παλμό των νέων και να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους.

Θεωρείτε ότι η γυναίκα –πολιτικός μπορεί να κινηθεί ελεύθερα σε ένα ανδροκρατούμενο σύστημα;

Στο παρόν δυστυχώς δεν δίνονται εύκολα στις γυναίκες-πολιτικούς οι ευκαιρίες που τους αξίζουν. Είναι κάτι για το οποίο οφείλουμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να επιτύχουμε αλλαγή στην νοοτροπία της κοινωνίας μας. Μέχρι τότε όμως πρέπει να μάθουμε να επιβιώνουμε χωρίς φόβο σε ένα τέτοιο σύστημα, επιδεικνύοντας τις ικανότητες που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε.

Με την κόρη της Αντουανέτα

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Θα επιδιώξω την διόρθωση των όποιων στρεβλώσεων υπάρχουν στην παρούσα νομοθεσία σε σχέση με τις Ευπαθείς Ομάδες.

Τι είναι αυτό που ονειρεύεστε μετά από πέντε χρόνια;

Ονειρεύομαι να βρίσκομαι στο σημείο όπου θα έχει αναγνωριστεί η ικανότητα και η θέληση μου για προσφορά από τον κόσμο και ήδη να έχω επιτύχει τον στόχο μου για να αποτελώ και εγώ ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στην πολιτική σκηνή του τόπου. Και προπάντων να μπορέσω να υλοποιήσω όλα αυτά στα οποία πιστεύω και για τα οποία παλεύω σήμερα.

Είναι αυτό που λέμε ότι αξίζει να παλέψει κάποιος για τα ιδανικά του και εάν δεν πειράζει εάν αποτύχει;

Πάντοτε! Έτσι είσαι αληθινός στον εαυτό σου και με την δύναμη και την θέληση που πηγάζει από μέσα σου, οι ευκαιρίες για να επιτύχεις αυξάνονται. Το οφείλεις σε εσένα και στους γύρω σου. Ακόμα όμως και αν χάσεις, δεν πρέπει να πέσεις αμαχητί!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΦΕΙΔΙΑΣ ΜΩΥΣΕΩΣ

Θερμές ευχαριστίες για τη παραχώρησή του χώρου του κτιρίου 360 μοιρών

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: