fbpx
28.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΧΕΣΕΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ…

-

Η διαφορετικότητα πρέπει να γίνεται αποδεκτή και δεν πρέπει να είναι κατακριτέα. Στην κοινωνία που ζούμε επιβάλλεται να δεχτούμε όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας γιατί ουσιαστικά ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός και μοναδικός. Η διαφορετικότητα αποτελεί έναν όρο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Από πολύ παλιά υπήρχε η διαφορετικότητα αλλά η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να αποδεχτεί την οποιανδήποτε διαφορετικότητα. Σήμερα, τα παιδιά μεγαλώνουν με διαφορετικές αντιλήψεις, απόψεις και κουλτούρα. Υπάρχουν γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι τους, γονείς που έχουν ως γονείς δύο διαφορετικά φύλα,  παιδιά με διαφορετικά θρησκεύματα και παιδιά με διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Όταν εμείς οι ίδιοι «βάζουμε» ταμπέλες στον εαυτό μας, όπως για παράδειγμα είμαι χριστιανός, μουσουλμάνος, ευρωπαίος ή ο,τιδήποτε άλλο υιοθετούμε τη βία. Γιατί πρέπει να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από τους υπόλοιπους ανθρώπους; Όταν είμαι γυναίκα δεν βγαίνω να το φωνάξω για να το αποδείξω, ούτε όταν είμαι άντρας. Δεν χρειάζεται να το διατυμπανίσω για να γίνω αποδεκτός. Όταν έχω διαφορετικό χρώμα από τους άλλους δεν υποβιβάζω τον εαυτό μου, ούτε προσπαθώ να αποδείξω ότι είμαι διαφορετικός γιατί απλά είμαι άνθρωπος και εγώ.

Όλοι είναι διαφορετικοί και μοναδικοί, όλοι είναι ίσοι και αποδεχτοί…Και όλοι πρέπει να ζήσουμε μαζί ως σύνολο για να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε. Διαφορετικότητα σημαίνει ότι αγαπάω τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμένα. Που το χρώμα τους δεν είναι το ίδιο με μένα, είναι αυτός που σκέφτεται διαφορετικά από εμένα και αυτός που κυνηγά την ευτυχία με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά μέσα.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και ίσοι, όμως εμείς όλοι που είμαστε διαφορετικοί πρέπει να είμαστε και αξιοπρεπείς. Να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποβιβάζουμε τον εαυτό μας και να χλευάζουμε αυτούς που δεν δέχονται τη διαφορετικότητα μας. Δεν πρέπει να κατακρίνουμε κανέναν. Ο κάθε ένας έχει την άποψη του και εμείς οι ίδιοι πρέπει να δεχτούμε τον άλλο όπως έχει. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Γιατί, στην τελική, όλοι είμαστε άνθρωποι…

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την...

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της από το...