Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
6.1 C
Cyprus

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΠΛΗΞΗ: Υπουργός επιπλήττει υφιστάμενη για καθυστερήσεις σε έργα επισκευής-(Βίντεο)

- Advertisement -

Η δημόσια επίπληξη της Ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων της Αργολίδας, Άλκηστη Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψή της στο Άργος, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το περιστατικό, που καταγράφηκε από τις κάμερες και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εγείρει ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας αλλά και για τις προτεραιότητες του υπουργείου.

Η υπουργός, εκνευρισμένη από την κακή κατάσταση του κτιρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο ήταν γεμάτο γκράφιτι, απαίτησε εξηγήσεις από την προϊσταμένη της τοπικής υπηρεσίας αρχαιοτήτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν έντονα: άλλοι στήριξαν την υπουργό, υποστηρίζοντας ότι είπε τα πράγματα με το όνομά τους, έστω και με άκομψο τρόπο, ενώ άλλοι την επέκριναν, θεωρώντας ότι δεν αρμόζει σε μια υπουργό να επιπλήττει δημοσίως τους υφισταμένους της.

Η αρχαιολόγος Άλκηστη Παπαδημητρίου απάντησε ότι η επισκευή του κτιρίου απαιτεί 45.000 ευρώ, με την υπουργό να την επιπλήττει έντονα, τονίζοντας ότι έχουν διατεθεί εκατομμύρια για την πολιτιστική κληρονομιά. Όταν η Έφορος ζήτησε να μη γίνονται τέτοιου είδους παρατηρήσεις δημοσίως, η κ. Μενδώνη αντέδρασε ακόμα πιο έντονα, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή είναι ανεπίτρεπτη.

Η εικόνα μιας υπουργού να επιπλήττει δημοσίως έναν υφιστάμενό της με τόσο αυστηρό τόνο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ακόμα και αν η κριτική της ήταν δικαιολογημένη, ο τρόπος έκφρασής της θεωρήθηκε προσβλητικός και άφησε υπονοούμενα περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν έντονα: άλλοι στήριξαν την υπουργό, υποστηρίζοντας ότι είπε τα πράγματα με το όνομά τους, έστω και με άκομψο τρόπο, ενώ άλλοι την επέκριναν, θεωρώντας ότι δεν αρμόζει σε μια υπουργό να επιπλήττει δημοσίως τους υφισταμένους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories