fbpx
25.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήSHOWBIZΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ: Η φωτογραφία που δείχνει την ομοιότητα της με την Άντρη...

ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ: Η φωτογραφία που δείχνει την ομοιότητα της με την Άντρη Καραντώνη-Κατάθεση ψυχής από μια πρώην εκπαιδευτικό-Στο σχολείο που δίδασκε, η εγγονή της (Φώτο)

-

Μια φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια ανάρτησε η μητέρα της παρουσιάστριας, Άντρη Καραντώνη, Αργυρούλα η οποία ήταν εκπαιδευτικός και με τη ευκαιρία της έναρξης της σχολικής περιόδου στέλνει το δικό της μοναδικό μήνυμα ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι στο ίδιο σχολείο που δίδασκε θα φοιτήσει και η εγγονή της, Αργυρώ.

«(Διορισμός 1988- Αφυπηρέτηση 2022

Αφιερωμένο για όλους όσοι με γνώρισαν σαν άνθρωπο αλλά κυρίως σαν εκπαιδευτικό.  Στην αρχή μικρή δασκαλίτσα που έπιανε  πάντα πρωτάκια και μετά σαν βοηθό που έπιανε πάντα τελειόφοιτους). Αγαπημένοι συνάδελφοι , αγαπημένοι γονείς, αγαπημένοι μου απανταχού μαθητές.Έφτασε η ώρα μα εγώ δεν είμαι έτοιμη. Από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου κρατούσα μια βαλίτσα στο χέρι, άλλοτε παιδική, άλλοτε εφηβική, άλλοτε φοιτητική, κι άλλοτε βαλίτσα του γουστού μου για να’ μια κομψή δασκάλα, κ’ ας μην χωρούσε κάποτε τα απαραίτητα…Κι από τότε που γεννήθηκα και άρχισα να γνωρίζω και να ταυτίζω τις εικόνες με τις λέξεις μαγευόμουνα.

Μίλησα πολύ νωρίς –λέει η μάνα μου – δεν σταματώ να μιλώ θα πει ο άντρας μου, οι φίλοι μου, οι μαθητές μου. Μα αυτό που όλοι γνωρίζουν για μένα είναι ότι ακούω όλων την φωνή, μα πιο πολύ ακούω την ψυχή του καθενός, κι αυτό το καταλαβαίνω γιατί πολλές φορές άκουσα να μου λένε μην ασχολείσαι άσε το να πάει. Κι όμως, αν δεν έδινα μια δίκαιη λύση πληγωνόμουνα και πιο πολύ μαράζωνα αν πλήγωνα άλλους. Κι αυτά τα παιδιά οι μαθητές, 34 ολόκληρα χρόνια όποιον δω μπροστά μου, του φωνάζω  και το όνομα και το επίθετο –Βλέπετε όταν γράφαμε τα τετράδια και δεν ήταν λίγα για τον καθένα μαθητή μας αποτυπώνονταν και το όνομα πακέτο με το επίθετο…Πόση χαρά να σε κάνουν φίλη στο FB να σου φωνάζουν στο δρόμο…Κυρία Αργυρούλα. Να σου λένε στα like ευχαριστώ κυρία μου.

Αγάπες μουυυυ 34 χρόνια όλα τα παιδιά σας ήταν παιδιά μου , σαν μάνα τους συμπεριφερόμουν και πάντα με τον αυτοσαρκασμό, το χιούμορ, την αγάπη και με το παράδειγμα. Πρότυπο γι’  αυτά πάντα. Κι αυτό, γιατί από το 1972 που πήρα το πρώτο μου μολύβι στα χέρια σαν πρωτάκι ( δέστε πιο κάτω φώτο Α’ Δημοτικό Α’ Τάξη με δασκάλα τη θεία μου Μαρία Νικολάου αδελφή του πατέρα μου δεν θέλησα πότε να παραβώ κανένα γραπτό η άγραφο σχολικό ανθρώπινο νόμο και κανόνα. Τυπική σε όλα σεβόμουν πρώτα εμένα μετά τους γονείς μου και όλους τους ανθρώπους γύρω μου μαθητές- γονείς- συνάδελφους- ανώτερους λειτουργούς της Παιδείας .Έζησα κι έδωσα την ψυχή μου…Δούλεψα και ανταμείφθηκα με αγάπη και στήριξη απ’ όλους- Εκεί να κατανοούν ότι είχα ένα (ειδικό θέμα) να αντιμετωπίσω πάντα.

Κι εγώ όμως τους κέρναγα με το χιούμορ μου, την αγάπη μου με τα γλυκά μου…Όπου με διόριζαν φρόντιζα να στολίζω το περιβάλλον γύρω μου σαν ψαράκι στο ζώδιο και σαν καθαρά Αργυρούλα δεν μου άρεσε να βλέπω γύρω μου ένα περιβάλλον που δεν με ενέπνεε, φύτεψα δέντρα, έφτιαξα λαχανόκηπους, στόλισα πινακίδες και πιστεύω σμίλευα ψυχές όπως προτρέπει κι ο ποιητής. Έγραψα και δίδαξα σενάρια, χόρεψα κι έστησα κι έντυσα πολλά θεατρικά βιβλία πινελιές πολλές…δημιούργησα κι ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν μαζί μου κι ανέχτηκαν να στηρίξουν την τελειομανία μου…Κάποτε αυτή η τελειομανία με κούραζε  ( και κούρασα κι άλλους). Παρά πολύ αλλά μετά το αποτέλεσμα μετρούσε άπειρα…Σκιαγράφησα τον εαυτό μου και δεν θα το κρύψω, έκλαψα, γέλασα,θύμωσα, δημιούργησα. Χόρτασα απ’ όλα.

Ξημέρωσε, όμως, σήμερα η πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη 5/9/2022 ημέρα που πάντα σηματοδοτούσε την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς…Κι εγώ εδώ να γράφω τα μίνι απομνημονεύματα μου χωρίς κουδούνι να με σταματά χωρίς βαλίτσα, χωρίς καινούργια ρούχα (Αυτό τόχα πάντα καινούργια ρούχα την πρώτη μέρα μπας και μου βάλουν πρόστιμο). Εγώ εδώ στο σπίτι…Υπέγραψα την αφυπηρέτηση μου πρόωρα, αλλά με τα 34 χρόνια υπηρεσίας…Ίσως να μην καλοζύγιζα, ίσως δεν το ξανασκέφτηκα.

Ίσως τώρα που γράφω να μου έρχεται να ντυθώ και να πάω στο τελευταίο μου σχολείο το Δ’ Δημοτικό Αραδίπππου, (ευχαριστώ άπειρα την κ Δήμητρα Καιλη για όλα τα πολλά που μου πρόσφερε κι όλους τους συναδέλφους . Ίσως πάλι να πρέπει να σκουπίσω το πικρό δάκρυ που νιώθω στο πρόσωπο μου τώρα και να πω σε όλους σας, σας αγαπώ …Και ίσως ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όλα να μην φτάνει να εκφράσω αυτό που νιώθω τώρα… Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμοοοο 2022. Η κυρία Αργυρούλα δεν υπάρχει πλέον ως εκπαιδευτικός στη θέση το ίδιο σχολείο θα πάει η εγγονούλα της. Η Αργυρώ μου άρα πλέον η κυρία Αργυρούλα θα είναι η μάνα, η γιαγιά η φίλη όλων σας που θα καρτερά να μην την ξεχάσετε στον καναπέ (τόχω να μην ξεκολλώ). Η ψυχή μου θα’ναι πάντα με ένα μολύβι στο χέρι…Θα γράφω πλέον στιγμές να στολίσω την ψυχή όπως της αρμόζει… Σας ευχαριστώ ωωω. Υ.Γ Ευχαριστώ με την σειρά όλους τους διευθυντές μου και επιθεωρητές μου ..δεν μου θύμωσαν πότε…πάντα άριστα μου έλεγαν ….Έκλεισα πίσω μου ένα προσωπικό φάκελο ζηλευτό. Σας ευχαριστώ για την στήριξη…..»

Από την πλευρά της, σήμερα η γνωστή παρουσιάστρια δημοσίευσε στο instagram μια φωτογραφία όπου η μικρούλα Στυλιανή πήγε για πρώτη φορά στο σχολείο. Φανερά συγκινημένη η Άντρη Καραντώνη δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της.

«Πρώτη ημέρα στο σχολείο. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Μεγάλη η χαρά»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: