16.2 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΓΙΑ ΖΩΝΗ: Από το Δάλι στην Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής -Μέχρι...

ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ: Από το Δάλι στην Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής -Μέχρι πότε θα παραμείνει στην Κύπρο-(Βίντεο)

-

Χιλιάδες είναι οι πιστοί που πέρασαν από τους ναούς στην Πάφο και Λεμεσό για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.Η μεγάλη προσέλευση των πιστών και τα αιτήματα του οδήγησαν την Ιερά Μητρόπολη Πάφου να λάβει την απόφαση να παρατείνει την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης.

Η αναχώρησή της προγραμματίστηκε να γίνει στις 7 Μαρτίου αντί για τις 4 Μαρτίου που ήταν να αναχωρήσει λόγω ότι χιλιάδες είναι οι πιστοί που θέλουν να λάβουν τη χάρη της Παναγίας.

Από σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024 η Αγία Ζώνη θα τίθεται προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Ιδαλίου. Στη συνέχεια η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής όπου θα παραμείνει από τις 23 έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, στις 16:30, θα υποδεχθεί, με άλλους αρχιερείς, τον κλήρο και τον λαό, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περίβολο της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό. Θα ακολουθήσει λιτάνευση-πομπή προς τον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου, όπου θα ακολουθήσει δοξολογία και δέηση.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 θα προεξάρχει της πανηγυρικής Αγρυπνίας ενόψει της ελεύσεως της Αγίας Ζώνης, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου εντός του περιβόλου της Μητροπόλεως. Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, το πρωί, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στον περίβολο της Μητροπόλεως Ταμασού. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα χειροτονήσει εις διάκονο τον κ. Ιωάννη Κρόκο.

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου στον περίβολο της Μητροπόλεως Ταμασού. Την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος θα συλλειτουργήσει με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου στο Επισκοπειό.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διευθύντρια απομάκρυνε καθηγητή με κινητικά προβλήματα λόγω μπούλιγκ που δέχονταν...

Απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, όπου διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης φέρεται να απομάκρυνε θεολόγο καθηγητή-αντικαταστάτη με κινητικά προβλήματα, έπειτα από περιστατικά μπούλινγκ σε...