Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
6.9 C
Cyprus

ΠΕΠΗΣ ΙΑΚΩΒΟΥ: Τίμησε τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα στις Βρυξέλλες-Για την προσφορά του στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την ενίσχυση της φωνής της Κύπρου στην Ευρώπη

- Advertisement -

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκδήλωση «50 χρόνια Κυπριακό Ποδόσφαιρο Προσφυγιάς 1974», την οποία διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες του Κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό και αθλητικό χώρο, όπως οι Ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Δημήτρης Γεωργιάδης και Κώστας Μαυρίδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναδείχθηκε η προσφορά του Κυπριακού αθλητισμού στην προώθηση του αγώνα για δικαίωση και επανένωση της Κύπρου, καθώς και η σημασία του ποδοσφαίρου για την κυπριακή κοινωνία ως σύμβολο ανθεκτικότητας και ενότητας.

Η αποστολή των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών από όλη την Κύπρο, που βρέθηκε στις Βρυξέλλες, φιλοξενήθηκε από τον Ευρωβουλευτή ενώ στόχος της αποστολής ήταν να γνωρίσει από κοντά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συμμετάσχει στην εκδήλωση που γιορτάζει τα 50 χρόνια από την τουρκική κατοχή του 38% της Κύπρου.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, βρισκόταν και ο επίτιμος πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαιμάχων Λευκωσίας, Πέπης Ιακώβου, ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής, μαζί με τον αντιπρόεδρο Τάκη Παπέττα.

Η αναγνώριση αυτή απονεμήθηκε στον Μιχάλη Χατζηπαντελά για την πολύτιμη στήριξή του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Υγείας και τη συνεχιζόμενη βοήθειά του στον αθλητισμό της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας προς τιμήν της αποστολής, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή, κατά την οποία ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Παλαιμάχων Λευκωσίας τίμησε τον Ευρωβουλευτή για τη συμβολή του στον αθλητισμό και την κοινότητα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

Ο Τάκης Παπέττας μαζί με τον Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη

Η βράβευση του Ευρωβουλευτή από τον Πέπη Ιακώβου αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας και της ενότητας στον αθλητισμό, αλλά και στην πολιτική σκηνή της Κύπρου, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τη συνέχιση της σύνδεσης με τις ρίζες του κυπριακού ποδοσφαίρου και την προβολή του εθνικού μας ζητήματος σε διεθνή φόρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΝΟΤΕΣ: Τα έσοδα μιας βραδιάς που στήριξαν τους Κυπρίους φοιτητές

Μια χριστουγεννιάτικη βραδιά γεμάτη μουσική, συγκίνηση και –κυρίως– προσφορά...

14ΧΡΟΝΗ: Που είναι η Κωνσταντίνα; Αγνοείται από την οικία της, εδώ και 9 ημέρες-Δεν έχει δώσει σημεία ζωής

Η Κωνσταντίνα Αδαμίδου, 14 ετών, αγνοείται από την Τρίτη,...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Εκρηκτική επίθεση στο σπίτι του ζωγράφου – Μέσα στο σπίτι ήταν τα παιδιά και τα εγγόνια του

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο ζωγράφος...

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σχολικές αίθουσες… άδειες, παιδιά στους δρόμους

Μετρημένα στα δάχτυλα ήταν οι μαθητές που εμφανίστηκαν σήμερα...

Topics

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΝΟΤΕΣ: Τα έσοδα μιας βραδιάς που στήριξαν τους Κυπρίους φοιτητές

Μια χριστουγεννιάτικη βραδιά γεμάτη μουσική, συγκίνηση και –κυρίως– προσφορά...

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σχολικές αίθουσες… άδειες, παιδιά στους δρόμους

Μετρημένα στα δάχτυλα ήταν οι μαθητές που εμφανίστηκαν σήμερα...

ΕΚΤ: Διατηρεί τα επιτόκια–Ανάσα για τους πολίτες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε σήμερα...

Related Articles

Popular Categories