Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
7.7 C
Cyprus

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ: Το μήνυμα του Θεόδωρου Τερζόπουλου ζωντανεύει μέσα από ταινία μικρού μήκους -(Βίντεο)

- Advertisement -

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η σημερινή, και το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου μαζί με το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου παρουσιάζουν την ταινία μικρού μήκους που συνοδεύει το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2025, γραμμένο από τον κορυφαίο Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Η ταινία αποτυπώνει το πνεύμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με εντυπωσιακές εικόνες και στοχαστική αφήγηση, αναδεικνύοντας τη σύνδεση του θεάτρου με την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η παραγωγή πραγματοποιεί γυρίσματα σε εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως το Θέατρο Άττις, η Αρχαία Αγορά, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού και το Θέατρο Διονύσου Ελευθερέως, ενισχύοντας τη δυναμική του μηνύματος.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος εκφράζει το όραμά του μέσα από το Μήνυμά του, το οποίο ζωντανεύει με εντυπωσιακές εικόνες σε ένα μυσταγωγικό οδοιπορικό. Η διαδρομή ξεκινά από το Θέατρο Άττις, τον προσωπικό του καλλιτεχνικό χώρο, όπου η φωνή του αντηχεί φυσικά, προσφέροντας μια οικεία και πνευματική οπτική.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος εκφράζει το όραμά του μέσα από το Μήνυμά του, το οποίο ζωντανεύει με εντυπωσιακές εικόνες σε ένα μυσταγωγικό οδοιπορικό.

Το επίσημο κανάλι YouTube του ΚΚΔΙΘ και οι πλατφόρμες του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου προβάλλουν σήμερα, 27 Μαρτίου, για πρώτη φορά την ταινία. Παράλληλα, η θεατρική κοινότητα Κύπρου και Ελλάδας, διεθνή μέσα ενημέρωσης και 86 χώρες-μέλη του ΔΙΘ παρουσιάζουν την ταινία, ενώ το Teatro Carlos Gomes στο Ρίο ντε Τζανέιρο την εντάσσει ως κεντρικό στοιχείο των εορτασμών.

Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στη Long Run Productions, με τον Λεωνίδα Λιάμπεη στην παραγωγή και τον Νίκο Πάστρα στη σκηνοθεσία και το μοντάζ. Τη γενική επιμέλεια ανέλαβε ο Διευθυντής του ΚΚΔΙΘ και Γραμματέας του Συμβουλίου του ΔΙΘ, Χρίστος Γεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Γιατί ακυρώθηκε η έκθεση «Antisystemic Art»- Προϊόν κολάζ η ανάρτηση των έργων του

Η έκθεση «Antisystemic Art» του εικαστικού Γιώργου Γαβριήλ στη...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

Topics

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

Related Articles

Popular Categories