24.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΙΚΟΣ ΤΟΚΑΣ: Η συγκινητική αναδρομή σε άγνωστες πτυχές της ζωής του Μάριου...

ΝΙΚΟΣ ΤΟΚΑΣ: Η συγκινητική αναδρομή σε άγνωστες πτυχές της ζωής του Μάριου Τόκα-Η παρουσίαση του βιβλίου για το μεγάλο συνθέτη

-

Το ταξίδι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου “ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ – Άγνωστες πτυχές από τη ζωή του” προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκομένους που βρέθηκαν χθες στην παρουσίαση του βιβλίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου “ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ- Άγνωστες πτυχές από τη ζωή του” φαίνεται να ήταν μια συναισθηματική εμπειρία για τους παρευρισκομένους. Η παρουσία του αδελφού του Μάριου Τόκα, Νίκου Τόκα, προσέδωσε αυθεντικότητα και βάθος στην ανάδειξη των άγνωστων πτυχών της ζωής του διάσημου συνθέτη.

Ο Νίκος Τόκας, μέσα από το δημοσιογραφικό και συγγραφικό ταλέντο του, αναδεικνύει άγνωστες πτυχές του Μάριου Τόκα, αναφερόμενος παράλληλα στις αγωνίες, απογοητεύσεις, αλλά και τις χαρές στο δισκογραφικό κύκλωμα. Ωστόσο, παράλειψη θα ήταν να μην αναφερθούν οι μεγάλες συνεργασίες του γνωστού συνθέτη, μεταξύ άλλων, με τον Μίκη Θεοδωράκη και άλλους διακεκριμένους συνθέτες και ερμηνευτές.

Η αναφορά σε πολιτειακά αξιώματα που αρνήθηκε ο Μάριος Τόκας και η αφιέρωσή του στην Κύπρο προσθέτουν μια πολιτική διάσταση στο πορτρέτο του καλλιτέχνη, ο οποίος αρνήθηκε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, αλλά και στην μεγάλη αγάπη που ένιωθε για την Κύπρο.

Για το βιβλίο και τον Μάριο Τόκα μίλησαν επίσης οι δημοσιογράφοι Χρύσανθος Χρυσάνθου και Κώστας Βενιζέλος. Την εκδήλωση συντόνισε ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος Χριστάκης Ευσταθίου. Το βιβλίο περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου έκανε ο Χρήστος Αρβανίτης και τη διόρθωση η Ειρήνη Μοδέστου.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και η υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ. Βασιλική Λίνα Κασσιανίδου αλλά και γνωστές προσωπικότητες του χώρου του πολιτισμού, της πολιτικής και της δημοσιογραφικής. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία συνθέσεων και τραγουδιών του Μάριου Τόκα από νέους μουσικούς.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: