ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έφυγε από τη ζωή όμως πίσω άφησε ένα υπέροχο βιβλίο-Ήταν μόλις 11 ετών

Η μικρή 11χρονη Κωνσταντίνα έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες νικημένη από τον καρκίνο. Η ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου αφού πίσω της άφησε το βιβλίο της με τον τίτλο “Τα όνειρα εξαφανίστηκαν”

Η 11χρονη Κωνσταντίνα Αναγνωστοπούλου, από τα Ιωάννινα, κατάφερε να ολοκληρώσει το βιβλίο με τίτλο “Τα όνειρα εξαφανίστηκαν”  ενώ τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Ο πατέρας της είναι αυτός που την βοήθησε να ολοκληρώσει το έργο της γράφοντας τις σκέψεις και τα λόγια της σε ένα φορητό υπολογιστή.

«Η Κωνσταντίνα ξεκίνησε την ιστορία της στα 8 της. Είχε μία ιδέα και τις σκέψεις της τις έγραφε σε ένα χαρτί και μας τις διάβαζε. Τότε της πρότεινα να μου τις υπαγορεύει και να τις γράφω στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή, άφησε το παραμύθι στη μέση και το έπιασε ξανά λίγο αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, στις 17 Ιουλίου 2018. Ήμασταν στη Γερμανία και από τα χειρουργεία είχε υποστεί ημιπληγία, είχε χάσει την ομιλία της, τη σκέψη της… Σιγά σιγά άρχισε να επανέρχεται και θέλησε να συνεχίσει το παραμύθι, όχι βέβαια με τον ίδιο πλούτο στη διήγηση γιατί είχε χάσει μεγάλο κομμάτι του λεξιλογίου της. Κάθε μέρα καθόταν στη θέση της στο τραμ και στη διαδρομή της μισής ώρας ήταν αμίλητη, ακούνητη, αγέλαστη, καθώς σκεφτόταν τη συνέχεια της ιστορίας. Ήταν ενθουσιασμένη και πέρυσι τέτοιον καιρό κατάφερε να τελειώσει το παραμύθι της».

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας, η 11χρονη ήθελε να κάνει η ίδια την εικονογράφηση και γι’ αυτό σκίτσαρε τους τέσσερις βασικούς ήρωες: «Όμως, τον Φεβρουάριο υποτροπίασε, με αποτέλεσμα την εικονογράφηση να κάνει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Δημαρέλος, βασιζόμενος στα πρωτότυπα σκίτσα της Κωνσταντίνας, η οποία μας άφησε τον περασμένο Ιούνιο».

Πηγή: espesso,infokids.gr

Hot this week

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Σύλληψη 35χρονου για κλοπή αλουμινένιων δοκών αξίας €40.000 – Ενώπιον Δικαστηρίου η υπόθεση

Στη σύλληψη 35χρονου προχώρησε η Αστυνομία για διευκόλυνση των...

ΚΑΙΡΟΣ: Αποπνικτική ζέστη και υγρασία-Και αλλού πέρα βρέχει…(Βίντεο)

Ένα παράδοξο σκηνικό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο,...

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΔΙΑΙΟΥ: Χωρίς αντιδράσεις η παράδοση του έργου – Ο Δήμαρχος στο τιμόνι

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποκατάστασης του...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – Ψάχνουν τις πιθανές ευθύνες

Σε διαθεσιμότητα οδηγείται μέλος της Αστυνομίας μετά την απόδραση...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Αποπνικτική ζέστη και υγρασία-Και αλλού πέρα βρέχει…(Βίντεο)

Ένα παράδοξο σκηνικό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο,...

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΔΙΑΙΟΥ: Χωρίς αντιδράσεις η παράδοση του έργου – Ο Δήμαρχος στο τιμόνι

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποκατάστασης του...

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός – Ψάχνουν τις πιθανές ευθύνες

Σε διαθεσιμότητα οδηγείται μέλος της Αστυνομίας μετά την απόδραση...

17ΧΡΟΝΟΣ: Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος – Παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά την απόδραση

Ο ανήλικος κρατούμενος που απέδρασε νωρίτερα από τα κρατητήρια...

Related Articles

Popular Categories