26.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΠΗ»: Αναδρομική έκθεση χαρακτικής του Χαμπή Τσαγγάρη

«Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΠΗ»: Αναδρομική έκθεση χαρακτικής του Χαμπή Τσαγγάρη

-

Το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους διοργανώνει αναδρομική έκθεση του σημαντικού Κύπριου χαράκτη Χαμπή. Σαράντα έργα στο σύνολο τους από όλο το φάσμα της θεματικής του καλλιτέχνη, επιλεγμένα ένα προς ένα από τον ίδιο, θα παρουσιαστούν στο κοινό κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής έκθεσης με τον τίτλο «Η Κύπρος του Χαμπή».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Σεφέρης» στις Πλάτρες την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στις 11:00 το πρωί (θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 19:00). Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.


Τοπία, άνθρωποι, φύση, αρχιτεκτονική, έθιμα, μύθοι και παραδόσεις με την μοναδική τέχνη και τεχνική του Χαμπή. Αντιπροσωπευτικά έργα έξι δεκαετιών, από το 1976 μέχρι και το 2022, εμπνευσμένα από την πρόσφατη Κυπριακή τραγωδία, από και για τους ποιητές μας, από μύθους και παραμύθια και φυσικά από τις ζωές, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των λαϊκών ανθρώπων της Κύπρου.

Η έκθεση, εκτός από την ημέρα των εγκαινίων, θα είναι ανοικτή στο κοινό για τρία Σαββατοκύριακα:
6 & 7 Ιουλίου  |  13 & 14 Ιουλίου   20 & 21 Ιουλίου
Ώρες: 11:00 – 19:00

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...