ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΑΤΑΡΙΩΤΗ: Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Mέσα στην καραντίνα η Έλενα Γαλαταριώτη κατόρθωσε να πετύχει το ακατόρθωτο και αυτά που ουδέποτε φαντάζονταν ότι θα υλοποιηθούν σε τόσο σύντομα χρονικό διάστημα. Η συγγραφέας και σεναριογράφος της σειράς «Η πεθερά», είχε χθες τα γενέθλια της και μέσα από ένα  μακροσκελές κείμενο κάνει ανασκόπηση της χρονιάς που σημάδεψε την ζωή της.

«Εν πρώτοις, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις υπέροχες, γεμάτες αγάπη και ευγενική σκέψη ευχές σας. …. Λατρεύω τα γενέθλια μου! Είναι λες και γίνομαι ξαφνικά πιο ευγνώμων για ένα μεγάλο δώρο που μου δόθηκε – και αυτό ονομάζεται ακόμα ένας χρόνος ζωής! Τι μου ‘μαθε αυτός ο χρόνος ζωής? Πολλά! Κατ΄αρχάς μου έμαθε πως δεν πρέπει να σταματήσω να πιστεύω στα παραμύθια. Ω ναι! Με την πραγματική τους έννοια. Υπάρχει τελικά το «Ζήσαμε εμείς καλά – κι΄αυτοί καλύτερα». Και είχα την τύχη και την ευλογία να το ζήσω από πρώτο χέρι. Ποιο είναι το μυστικό? Η απόλυτη, η κυριαρχική, η εμμονική πίστη στο : «Θα τα καταφέρω!»

Μια ανύποπτη, συνηθισμένη μέρα του χρόνου λοιπόν που πέρασε, για πολλοστή φορά , ξαναπήρα την πένα μου στο χέρι και ξαναδημιούργησα. Δεν σκέφτηκα στιγμή πως θα βρω κλειστές πόρτες – δε μ΄ ένοιαζε άλλωστε…. Το μόνο που μ΄ ένοιαζε ήταν να πάρει σάρκα και οστά αυτό που είχα μέσα στη ψυχή και το μυαλό μου. Το μόνο που μ΄ ένοιαζε ήταν να δημιουργήσω, χωρίς να σκέφτομαι καμία απολύτως κερδοσκοπική ή περί φαίνεσθε πεζή επιβράβευση. Σημασία είχε μόνο η έμπνευση και η δημιουργία της ψυχής.

Αν κάτι μου έμαθε αυτός ο χρόνος που έκανε τον κύκλο του, είναι ότι τίποτα μα τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Για κανέναν! Αν πιστεύεις σε σένα με ακλόνητη εμμονή – κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Όσα χρόνια κι΄αν περάσουν, όσες κλειστές πόρτες κι΄αν βρεις στο διάβα σου… Κι΄αν τώρα που διαβάζεις αυτά που γράφω, αισθάνεσαι πως δεν υπάρχει ελπίδα σ΄αυτά που θες, σ΄αυτά που επιθυμείς, σ΄αυτά που ονειρεύεσαι, θέλω απλά να σου πω, πως όσο ζεις, όσο η ζωή σου χαρίζει ένα ακόμα χρόνο ζωής, τίποτα μα τίποτα δεν τελείωσε! Αύριο μπορεί – πίστεψε με – μπορεί να γίνει κάτι μαγικό και η ζωή σου να αλλάξει. Από εκεί που δεν το περίμενες, δεν το υπολόγισες, δεν το προγραμμάτισες ποτέ! Ναι – Μπορεί να γίνει κάτι μαγικό. Ότι έγινε – έγινε, ξέχασε το! Μην σταματήσεις ποτέ μα ποτέ να πιστεύεις στα παραμύθια…. γιατί ο «πρίγκιπας» μπορεί να είναι κάπου εκεί έξω… το μόνο που πρέπει εσύ να κάνεις, είναι να πιστεύεις πως αξίζεις να είσαι «πριγκίπισσα»….. Ε.Γ.»

Να σημειωθεί ότι η συγγραφέας έχει ήδη γράψει το τέταρτο βιβλίο της το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Hot this week

ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΑΤΑΣ: Συνταγές με πρωταγωνίστρια την πατάτα και στάση στην Ξυλοφάγου

Η πατάτα είναι ένα από εκείνα τα υλικά που...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και τι αλλάζει στο πέναλτι του 12%

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις φέρνει η προτεινόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,...

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Κάποτε περιπολούσαν στις παραλίες – Σήμερα πού είναι;

Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που στις πολυσύχναστες...

Topics

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και τι αλλάζει στο πέναλτι του 12%

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις φέρνει η προτεινόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,...

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Κάποτε περιπολούσαν στις παραλίες – Σήμερα πού είναι;

Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που στις πολυσύχναστες...

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Καταγγελία για άγνωστο άνδρα που πλησίασε 5χρονο παιδί και το αγκάλιασε

Καταγγελία στην Αστυνομία υπέβαλε οικογένεια 5χρονου παιδιού, μετά από...

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ: Μουσική, ποίηση και έρωτας κάτω από το φως της πανσελήνου

Η φετινή εκδήλωση «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» είναι αφιερωμένη στην αγάπη...

Related Articles

Popular Categories