Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
14.1 C
Cyprus

ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΑΤΑΡΙΩΤΗ: Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Mέσα στην καραντίνα η Έλενα Γαλαταριώτη κατόρθωσε να πετύχει το ακατόρθωτο και αυτά που ουδέποτε φαντάζονταν ότι θα υλοποιηθούν σε τόσο σύντομα χρονικό διάστημα. Η συγγραφέας και σεναριογράφος της σειράς «Η πεθερά», είχε χθες τα γενέθλια της και μέσα από ένα  μακροσκελές κείμενο κάνει ανασκόπηση της χρονιάς που σημάδεψε την ζωή της.

«Εν πρώτοις, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις υπέροχες, γεμάτες αγάπη και ευγενική σκέψη ευχές σας. …. Λατρεύω τα γενέθλια μου! Είναι λες και γίνομαι ξαφνικά πιο ευγνώμων για ένα μεγάλο δώρο που μου δόθηκε – και αυτό ονομάζεται ακόμα ένας χρόνος ζωής! Τι μου ‘μαθε αυτός ο χρόνος ζωής? Πολλά! Κατ΄αρχάς μου έμαθε πως δεν πρέπει να σταματήσω να πιστεύω στα παραμύθια. Ω ναι! Με την πραγματική τους έννοια. Υπάρχει τελικά το «Ζήσαμε εμείς καλά – κι΄αυτοί καλύτερα». Και είχα την τύχη και την ευλογία να το ζήσω από πρώτο χέρι. Ποιο είναι το μυστικό? Η απόλυτη, η κυριαρχική, η εμμονική πίστη στο : «Θα τα καταφέρω!»

Μια ανύποπτη, συνηθισμένη μέρα του χρόνου λοιπόν που πέρασε, για πολλοστή φορά , ξαναπήρα την πένα μου στο χέρι και ξαναδημιούργησα. Δεν σκέφτηκα στιγμή πως θα βρω κλειστές πόρτες – δε μ΄ ένοιαζε άλλωστε…. Το μόνο που μ΄ ένοιαζε ήταν να πάρει σάρκα και οστά αυτό που είχα μέσα στη ψυχή και το μυαλό μου. Το μόνο που μ΄ ένοιαζε ήταν να δημιουργήσω, χωρίς να σκέφτομαι καμία απολύτως κερδοσκοπική ή περί φαίνεσθε πεζή επιβράβευση. Σημασία είχε μόνο η έμπνευση και η δημιουργία της ψυχής.

Αν κάτι μου έμαθε αυτός ο χρόνος που έκανε τον κύκλο του, είναι ότι τίποτα μα τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Για κανέναν! Αν πιστεύεις σε σένα με ακλόνητη εμμονή – κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Όσα χρόνια κι΄αν περάσουν, όσες κλειστές πόρτες κι΄αν βρεις στο διάβα σου… Κι΄αν τώρα που διαβάζεις αυτά που γράφω, αισθάνεσαι πως δεν υπάρχει ελπίδα σ΄αυτά που θες, σ΄αυτά που επιθυμείς, σ΄αυτά που ονειρεύεσαι, θέλω απλά να σου πω, πως όσο ζεις, όσο η ζωή σου χαρίζει ένα ακόμα χρόνο ζωής, τίποτα μα τίποτα δεν τελείωσε! Αύριο μπορεί – πίστεψε με – μπορεί να γίνει κάτι μαγικό και η ζωή σου να αλλάξει. Από εκεί που δεν το περίμενες, δεν το υπολόγισες, δεν το προγραμμάτισες ποτέ! Ναι – Μπορεί να γίνει κάτι μαγικό. Ότι έγινε – έγινε, ξέχασε το! Μην σταματήσεις ποτέ μα ποτέ να πιστεύεις στα παραμύθια…. γιατί ο «πρίγκιπας» μπορεί να είναι κάπου εκεί έξω… το μόνο που πρέπει εσύ να κάνεις, είναι να πιστεύεις πως αξίζεις να είσαι «πριγκίπισσα»….. Ε.Γ.»

Να σημειωθεί ότι η συγγραφέας έχει ήδη γράψει το τέταρτο βιβλίο της το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Hot this week

KAWACOM’S: Νέο κατάστημα στον Στρόβολο που δίνει έμφαση στην απόλαυση και χαλάρωση

Η Kawacom’s επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην κυπριακή...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Συνελήφθη άλλος ένας 21χρονος στην Ελλάδα για ναρκωτικά και εμπρησμό – Έξι άτομα για δύο υποθέσεις

Στη Λευκωσία μεταφέρθηκε και συνελήφθη 21χρονος, ο οποίος είχε...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ: Μαθητές του στέλνουν μήνυμα στήριξης σε μικρούς ασθενείς-(Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 15 νεαροί επιτέθηκαν σε 31χρονο και διέλυσαν το αυτοκίνητό του – Εκτεταμένες ζημιές

Σοβαρό περιστατικό βίας και ανεξέλεγκτης δράσης ομάδας νεαρών διερευνά...

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Ακυρώσεις εκδηλώσεων την τελευταία στιγμή – Ποιοι Δήμοι επηρεάζονται

Οι εκδηλώσεις, που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν μικρούς και μεγάλους...

Topics

KAWACOM’S: Νέο κατάστημα στον Στρόβολο που δίνει έμφαση στην απόλαυση και χαλάρωση

Η Kawacom’s επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην κυπριακή...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ: Μαθητές του στέλνουν μήνυμα στήριξης σε μικρούς ασθενείς-(Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 15 νεαροί επιτέθηκαν σε 31χρονο και διέλυσαν το αυτοκίνητό του – Εκτεταμένες ζημιές

Σοβαρό περιστατικό βίας και ανεξέλεγκτης δράσης ομάδας νεαρών διερευνά...

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Ακυρώσεις εκδηλώσεων την τελευταία στιγμή – Ποιοι Δήμοι επηρεάζονται

Οι εκδηλώσεις, που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν μικρούς και μεγάλους...

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ: Νέες φωτογραφίες από το 2011 προκαλούν συζητήσεις στη Βρετανία

Νέες φωτογραφίες που δημοσίευσε το TMZ προκαλούν συζητήσεις στη...

Related Articles

Popular Categories