fbpx
21.2 C
Nicosia
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΓΙΟΥΛΑ ΠΙΤΣΙΑΛΗ: Bγήκε στους δρόμους και ξεσπά εναντίον του Ραδιομαραθωνίου-Μαζί της η...

ΓΙΟΥΛΑ ΠΙΤΣΙΑΛΗ: Bγήκε στους δρόμους και ξεσπά εναντίον του Ραδιομαραθωνίου-Μαζί της η ΚΥ.Σ.Ο.Α και άλλες 14 οργανώσεις

-

Με όλους όσοι στηρίζουν το θεσμό του Ραδιομαραθωνίου τα έβαλε η πρόεδρος της Οργάνωσης Aγκαλιά Ελπίδας, Γιούλα Πιτσιαλή, απαιτώντας με τον δικό της τρόπο, τον άμεσο τερματισμό του θεσμού.

Να θυμίσουμε, ότι μαζί με την Οργάνωση Αγκαλιά Ελπίδας, και άλλες 14 οργανώσεις με ανοιχτή επιστολή προς το ΡΙΚ, η ΚΥ.Σ.Ο.Α εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τη διεξαγωγή του Παγκύπριου Εράνου «Ραδιομαραθώνιος» από το ΡΙΚ, επισημαίνοντας ότι «το ΡΙΚ έχει αποδείξει έμπρακτα ότι απαξιώνει τα άτομα με αναπηρία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο διοχετεύονται τα χρήματα σε άτομα, οργανώσεις και ιδρύματα», αναφέροντας ότι κανένας δεν εξηγεί ή δεν έχει αξιολογήσει ή ελέγξει το έργο των οργανώσεων και ιδρυμάτων που μπορεί να επωφελούνται, ενώ σημειώνει ότι «και τα ιδρύματα είναι μορφή μισαναπηρισμού, συνώνυμα με την κακοποίηση, η οποία καταδικάζεται διεθνώς». Όσον αφορά τα άτομα που λαμβάνουν χρηματική στήριξη η ΚΥ.Σ.Ο.Α. αναφέρει ότι δεν γνωρίζει αν το ποσό που δίνεται χρειάζεται πραγματικά ή αν είναι ένα συμβολικό ποσό και ότι «αποσιωπάται το γεγονός ότι η στήριξη των πολιτών είναι ευθύνη του κράτους».

Στους λόγους που στηρίζουν το αίτημα κατάργησης του Ραδιομαραθωνίου, η ΚΥ.Σ.Ο.Α. αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να σεβαστεί τα δικαιώματα ενηλίκων και παιδιών με αναπηρία, όπως αυτά θεσμοθετούνται στις νομοθεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και στις διεθνείς συμβάσεις που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει και κυρώσει, δημιουργώντας υποδομές και παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες και εξοπλισμό όπου είναι απαραίτητο. «Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν επιθυμούν να λαμβάνουν οικονομική στήριξη από συνανθρώπους τους, σε υποκατάσταση της ευθύνης που έχει το κράτος«, σημειώνει.

Μεταξύ των υποστηρικτών του αιτήματος αναφέρονται οι: Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (8 οργανώσεις μέλη), Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου (5500 μέλη), Παγκύπρια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (200 μέλη), Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων (5000 μέλη), Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και Άλλες Παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας» (140 μέλη), Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών (1200 μέλη), Παγκύπριος Όμιλος Ελπιδοφόρος (60 μέλη), Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (300 μέλη), Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης (1300 μέλη), Σύνδεσμος Γονέων 1ου Πρότυπου Κρατικού Σπιτιού Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου (100 μέλη), Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου (650 μέλη), Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης Λάρνακας (500 μέλη), Σωματείο «Σύνδεσμος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ενηλίκων ατόμων με αναπηρία «Φωνές Αγγέλων» (100 μέλη), Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο (3 φορείς, 100 μέλη).

Στην δική της ανάρτησή, η Γιούλα Πιτσιαλή εκτοξεύει βαριούς χαρακτηρισμούς και ζητά άμεσα τερματισμό του ραδιομαραθωνίου.

«Στήθηκαν οι «φιλάνθρωποι» σήμερα στα malls και ψωνίζουν ανυποψίαστους πολίτες , προκαλώντας τον οίκτο τους για τα «καημένα» τα παιδιά με αναπηρία..Στηθήκαμε και εμείς δίπλα τους για να ενημερώνουμε τον κόσμο ότι τα παιδιά μας έχουν αξιοπρέπεια .. και όλοι αυτοί που «κλείνουν τα αυτιά» στις οργανώσεις μας που απαιτούν άμεσο τερματισμό του ραδιομαραθωνίου «ασελγούν» εις βάρος των παιδιών μας ..

Ακόμη μια χρονιά δυστυχώς με τις ευλογίες της Πρώτης Κυρίας , γονείς μαθαίνουν στα παιδιά τους ότι , ως υπεράνω που είναι,.. έναντι των παιδιών με αναπηρία , μπορούν να δείξουν την αγάπη τους δίνοντας κάποια ευρώ .. Χάσαμε ακόμη μια γενιά .. Ντροπή σας .. όσους για τα συμφέροντα σας , και είναι πολλά , αγνοείτε την φωνή των παιδιών μας και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα ΜΜΕ …»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: