Ο Κύπριος Νικόλας Φαρμακαλίδης κατάφερε να κατακτήσει τη μουσική βιομηχανία της Αμερικής, μετά από σκληρή δουλειά. Ο φιλόδοξος τότε δεκαεννιάχρονος και ταλαντούχος νεαρός αφού τελείωσε το Λύκειο Ακρόπολης ετοίμασε τις βαλίτσες του και μετέβη στην Βοστόνη στο Βerklee College of Music. Μια σχολή όπου όλοι οι φοιτητές είχαν τo ίδιο στόχο…να εισέλθουν κάποτε στην μουσική βιομηχανία της Αμερικής. Μετά από κάποια χρόνια σκληρής δουλειάς, ο συμπατριώτης μας, ξεδίπλωσε το αστείρευτο ταλέντο που διέθετε κατορθώνοντας να συνεργαστεί με τρανταχτά ονόματα της βιομηχανίας της Αμερικής όπως τους Julia Michaels, The Weeknd, Sharlene, Gladys Knight , Cher Lloyd… Σήμερα, ο ίδιος προσγειωμένος και κατασταλαγμένος συνεχίζει την ανοδική του πορεία ενώ νοιώθει ιδιαίτερη τιμή ότι οι ιθύνοντες της ταινίας «Coming to America 2» όπου πρωταγωνιστεί ο Eddie Murphy του εμπιστεύτηκαν την παραγωγή με την ‘Empress of Soul’, βραβευμένη με εφτά φορές Grammy Gladys Knight η οποία είναι μια διασκευή της μεγάλης επιτυχίας «Midnight Train to Georgia».Στην συνέντευξή του, ο Νικόλας Φαρμακαλίδης μιλά για τη μέχρι τώρα πορεία του, τους στόχους του, δίνοντας παράλληλα τις δικές του συμβουλές στους νέους που ονειρεύονται ακόμη.
«Κατάγομαι από την Λευκωσία, από όπου είναι και οι γονείς μου, μια πόλη που υπεραγαπώ και κατά συνέπεια λατρεύω την χώρα που κατάγομαι. Η Κύπρος είναι ένα νησί που έχει τα πάντα, με ηρεμεί, μου δίνει ερεθίσματα, εμπνεύσεις, με ξεκουράζει και μουσικά έχει ένα πλούσιο υπόβαθρο το οποίο πηγάζει από διάφορες κουλτούρες που έχουν περάσει ή υπάρχουν στο νησί. Έτσι, δεν σταμάτησα ποτέ με την πρώτη ευκαιρία να «κλέβω» λίγο από τον χρόνο μου και να επισκέπτομαι την Κύπρο.
«Μουσικές σπουδές ξεκίνησα από την ηλικία των έξι στο Εθνικό Ωδείο και ακολούθως στα έντεκα μου χρόνια είχα αποφασίσει τι ήθελα να κάνω στην ζωή μου. Ήθελα να γίνω μουσικός παραγωγός, να συνθέτω, να γράφω στίχους, να δημιουργώ και να επενδύω στην νέα γενιά. Έτσι, παράλληλα με την κλασσική μουσική, ξεκίνησα και τζαζ (θεωρία, αρμονία κλπ), με τον Γιάννο Σαββίδη.Επίσης, πολύ σημαντικό για μένα είναι να συμβουλεύω τους νέους, να ακούν πολύ μουσική. Προσωπικά άκουγα αμέτρητες ώρες μουσική από όλα τα είδη για να έχω άποψη τόσο μουσικά όσο και σαν παραγωγές».
«Μετά το τέλος των σπουδών μου, είχα το δίλημμα…Τι έπρεπε να κάνω τώρα…Να επιστρέψω στην Κύπρο ή να μείνω στην Βοστόνη; Τελικά, αφού ζύγισα τα πράγματα αποφάσισα να παραμείνω στην Αμερική και να μετακομίσω στο Λος Άντζελες όπου εκεί υπάρχει μια τεράστια μουσική βιομηχανία με στόχο να εισέλθω μέσα σε αυτήν. Ήξερα ότι έπρεπε να είμαι προετοιμασμένος, ενημερωμένος για το κάθε τι, εκεί υπάρχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Υπάρχει περίπτωση να βρεθείς απέναντι από κορυφαίους καλλιτέχνες…χωρίς να περνά το ότι «δηλώσεις είσαι»…Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και δεν σου χαρίζεται κανένας».
«Στόχος μου, ήταν οι παραγωγές με νέους καλλιτέχνες (παραγωγή, προώθηση κλπ) αλλά δεν σήμανε ότι θα απέρριπτα άλλες συνεργασίες. Είχα τη ευκαιρία να συνεργαστώ με νέους καλλιτέχνες, όπως η Cher Lloyd, Julia Michaels , TheWeeknd , DeathByRomy, Faouzia αλλά και σε άλλες παραγωγές όπως Megadeth, Marty Friedman, Daniel Powter, Lena Meyer Landrut, BTS και πολλοί άλλοι».
Οι μουσικές μοιράστηκαν σε διάφορους παραγωγούς ανάλογα με το ύφος των κομματιών και πολύ τιμητικά, μου εμπιστεύτηκαν την παραγωγή με την ‘Empress of Soul’, βραβευμένη με εφτά φορές Grammy ,Gladys Knight. Πρόκειται για μια διασκευή της μεγάλης της επιτυχίας «Midnight Train to Georgia». Θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες συνεργασίες είναι αυτές που με τιμούν αλλά και επιβεβαιώνουν την δουλειά μου…»
«Επίσης, τα τελευταία οκτώ χρόνια συνεργάζομαι με τους αξιόλογους καλλιτέχνες, Aika και Αyaka Hirahara, διοργανώνουμε συναυλίες σε όλες τις πόλεις της Ιαπωνίας. Έχω την ευθύνη του προγράμματος, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης αλλά και της παραγωγής του CD».
«Όταν δουλεύω με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες αντλώ δύναμη, ανανεώνω την δημιουργία μου, βρίσκω συνεχώς νέες προτάσεις και ακούσματα. Θεωρώ, ότι η αντιγραφή δεν έχει κανένα μέλλον και γι’ αυτό γράφω και μελετώ διάφορες κατηγορίες μουσικής σύμφωνα με τις σπουδές μου. Αγαπημένη μου, όμως κατηγορία είναι η ποπ μουσική».