fbpx
27 C
Nicosia
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΑΡΤΕΜΙΟΥ: «ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΜΑ»-«ΘΑ...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΑΡΤΕΜΙΟΥ: «ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΜΑ»-«ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΣΑ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (όλη η συνέντευξη)

-

Ποτέ δεν άρεσε της Χριστιάνας Αρτεμίου να έχει απόσταση από τον κόσμο και θεωρεί ότι ο κόσμος πρέπει να έχει μια οικειότητα μαζί της. Η επιτυχία ήρθε νωρίς αναλόγως στα είκοσι έξι της χρόνια με την σειρά «Την πάτησα» και στα είκοσι εφτά με την «Αίγια Φούξια» «θεωρώ ότι είμαι ευλογημένη που είμαι σε αυτό το χώρο. Από τα πρώτα βήματα πετύχαμε γιατί ήμουν δίδυμο με τον Λώρη…».

Η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος δούλευε από μικρή ηλικία ενώ όταν σπούδαζε συνέχισε να δουλεύει για βγάζει τα προς τα ζην. Προτιμά να γράφει αληθινές ιστορίες «είναι σημαντικό να μην βλέπεις μυθοπλασίες αλλά έχει άλλο ενδιαφέρον το αληθινό». Η Χριστιάνα Αρτεμίου στην συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ Α Τετ» σε μια εξομολόγηση καρδιάς μίλησε για όλα όσα πιστεύουμε ότι δεν ξέρουμε γι’ αυτήν.

«Λογω των πολλων ιστορΙΩν που μαθαινουμε στο «Καρμα» με εκανε πολΥ επιφυλακτικη ως ανθρωπο»

Η Χριστιάνα Αρτεμίου μίλησε για τη σειρά «Κάρμα» για το πώς βρίσκει τις ιστορίες αναφέροντας ότι ψάχνει στο αρχείο του P.I.O αλλά και τις εφημερίδες «ένα γεγονός θα το ψάξω από όλες τις πλευρές και από διάφορες εφημερίδες. Επειδή έχω κάνει και δημοσιογραφία θεωρώ ότι μπορώ να το κάνω…. Έχει ιστορία που δεν την τελείωσα γιατί υπήρξαν απειλές και κινήσεις εκφοβισμού και είπα να μην την κάνω, για την δική μας, ασφάλεια. Για ποιο λόγο που με εκφόβισαν δεν το έχω καταλάβει. Λόγω των πολλών ιστοριών που μαθαίνουμε στο «Κάρμα» με έκανε πολύ επιφυλακτική ως άνθρωπο».

Μια φορά γνώρισε και συνομίλησε με έναν συγγενή ενός θύματος και μάλιστα γνώρισε και έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήξερε και ήθελε να μάθει περισσότερα πράγματα για την ιστορία. Από την σειρά δεν λείπουν ούτε οι συμπτώσεις ενώ το πιο τρομακτικό που της συνέβη είναι όταν δανείστηκαν κάποια πράγματα από ένα οδοντιατρείο και τελικά ο γιατρός που της είχε δώσει τα πράγματα ήταν ο γιατρός της ιστορίας. «Το έγκλημα δεν έχει ταυτότητα. Η τρέλα του ανθρώπου και το θόλωμα του μυαλού δεν έχει καταγωγή…Ούτε η μόρφωση, απλά είναι η άγρια φύση μας».

«Το εγκλημα δεν εχει ταυτοτητα. Η τρελα του ανθρωπου και το θολωμα του μυαλου δεν εχει καταγωγη»

Η ίδια πιστεύει ότι κανένας δεν γεννιέται κακός άνθρωπος «Στην Κύπρο έχουν γίνει εγκλήματα με θύματα τους άντρες αλλά μακριά από το οργανωμένο έγκλημα. Καταπιανόμαστε περισσότερο με οικογενειακά εγκλήματα…Οι ποινές στην Κύπρο θεωρώ ότι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ αλλά όχι σε όλα.. Κάποιοι δικαστές κάνουν φοβερά λάθη…Ευτυχώς στην Κύπρο δεν υπάρχει η παραγραφή».

Όσον αφορά το #Metoo η Χριστιάνα Αρτεμίου θεωρεί ότι ήταν καιρός να γίνει. Η ίδια μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε σε νεαρή ηλικία στο επαγγελματικό της χώρο και γιατί δεν έκανε καταγγελία. «Διότι μέσα μου έγινε η παραγραφή. Θεωρώ το διαχειριστικά έτσι ώστε να μην μου αφήσει κάποια τραύματα και πλέον δεν βλέπω τον συγκεκριμένο άνθρωπο και να νιώθω άβολα ή περίεργα. Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια φυσικά, κατάφερα να τον αντιμετωπίσω. Ίσως και από μια άλλη θέση, ίσως και από μια άλλη ψυχολογία και θεωρώ ότι μπόρεσα να το διαχειριστώ και να κάνω την παραγραφή μέσα μου. Άρα θεωρώ ότι δεν υπήρχε λόγος να πάω στην αστυνομία. Χωρίς, να σημαίνει ότι δεν στηρίζω όλους τους παραπονούμενους που πηγαίνουν στην αστυνομία».

«Οταν εΙσαι πρωτΑρα, Οταν εΙσαι η αδΥναμη της υπΟθεσης, τΟτε εΙσαι εΥκολος στΟχος. Και κΑποιος ξΕρει Ισως να πει “σιγΑ που να μιλΗσει η μητσιΑ. ΣιγΑ που εννα φκΑλει γλΩσσα τζιαι αν φκΑλει γλΩσσα, εννΑ την φκΑλω πελλΗ”».

Η ίδια συνεργάστηκε ξανά με τον θύτη μετά τη σεξουαλική παρενόχληση ο οποίος παλιότερα είχε εξουσία «Συνεργάστηκα μετά με αυτό τον άνθρωπο, αλλά συνεργάστηκα από μια άλλη θέση. Όταν είσαι πρωτάρα, όταν είσαι η αδύναμη της υπόθεσης, τότε είσαι εύκολος στόχος. Και κάποιος ξέρει ίσως να πει “σιγά που να μιλήσει η μητσιά. Σιγά που εννα φκάλει γλώσσα τζιαι αν φκάλει γλώσσα, εννά την φκάλω πελλή” ή ξέρει πως έχει την εξουσία να προσφέρει αυτός σε εμένα δουλειά, οπότε ξέρει ότι εγώ δεν θα γυρίσω εναντίον του. Η εξουσία θεωρώ πως είναι εθιστική για τους ανθρώπους και πάρα πολύ επικίνδυνη. Διότι αν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και αν δεν πατάς γερά στα πόδια σου, η εξουσία μπορεί να σε μεταλλάξει».

«ΜετΑ τον αντιμετΩπισα απΟ μια Αλλη θΕση. ΑπΟ την θΕση που μποροΥσα εγΩ να του προσφΕρω δουλειΑ. Ναι, (Αλλαξε η συμπεριφορΑ του), αλλΑ εγΩ δεν θα εκμεταλλευΟμουν τη δικΗ μου θΕση, οΥτε για τιμωρΙα, οΥτε για να του “χτυπΗσω” μια κουβΕντα κατΑμουτρα. Για μΕνα Εληξε. ΣΙγουρα εΙχε καταλΑβει μετΑ τι εIχε κΑνει».

Η Χριστιάνα μεγάλωσε με πολύ ελευθερία και χωρίς περιορισμούς μαζί με την γιαγιά. Μεταξύ Αθηένου και Λευκωσία. Μεταξύ εκείνης και της μητέρας της δεν υπήρχαν ποτέ κόντρες ενώ η ίδια δεν ήθελε ποτέ να της βάζουν περιορισμούς. «Πάντοτε είχα την λογική να αποφασίζω για μένα». Η ίδια αναπληρώνει το χαμένο χρόνο με τη μητέρα της, ιδιαίτερα μετά το χαμό της γιαγιάς της, αναφέροντας χαριτολογώντας ότι η σταρ της οικογένειας είναι η μητέρα της. «Θα ήθελα να δω την ζωή της σε ταινία, θα είχε πολύ ενδιαφέρον…η μητέρα μου, η Μυρούλα…». Ποτέ της δεν κρατά ενθύμιο, οτιδήποτε…Ότι είναι παρελθόν, το αφήνει στο παρελθόν. Θεωρεί ότι έχει πάρει την καλοσύνη του πατέρα της. Νοιώθει ότι η μητέρα της έχει ξαναγεννηθεί και έχει ενέργεια. Δεν την πειράζει να άφηνε το θέατρο γιατί θα έκανε ένα ίδρυμα το οποίο θα βοηθούσε οικογένειες «Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι δεν μπορώ να αφήσω το θέατρο…Μια χαρά μπορώ…Αγαπώ αυτό που κάνω με πάθος αλλά μπορώ να αγαπήσω και κάτι άλλο».

Με την μητέρα της, Μυρούλα

Παράλληλα, η Χριστιάνα δεν θα είχε θέμα να υιοθετήσει «Είναι παράξενη η ηλικία των 40 χρόνων παρόλο που είναι όμορφη…Ξέρεις τι λες και ξέρεις τα θέλω σου…Θα ήθελα πάρα πολύ να υιοθετήσω δύο ή τρία παιδιά…»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: