«ΜΩΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ»: «Θέτουμε σαν άμεση ανάγκη το ξεκίνημα του έργου με την ευχή όλων να μην θρηνήσουμε άλλες ψυχούλες»-Έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας

Την προτεραιότητα στην επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για να δοθεί τέλος στην υπερπληρότητα της, ζητά ο Σύνδεσμος «Μωρά θαύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο επίτευγμα επιστημόνων στη Βρετανία-https://www.boussiasnews.cy/el/news/1665064016/systima-ai-provlepei-ton-kardiaghgheiako-kindino-apo-ta-matia-se-60-defterolepta

Συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος απευθύνει έκκληση προς τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους, παρ’ όλο που τον Μάρτιο του 2021 ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ενημερώθηκε με μεγάλη χαρά από τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥπΥ ότι ανάμεσα στα μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν το Μακάρειο Νοσοκομείο  η ΜΕΝΝ βρίσκονταν ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων τους, εντούτοις το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα με αποτέλεσμα η ΜΕΝ να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση λόγω υπερπληρότητας και κτιριακών υποδομών.

Να επισημάνουμε, ότι ο Σύνδεσμος προέβη σε δωρεάν στο ΟΚΥπΥ τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια για την επέκταση και την ριζική ανακαίνιση της ΜΕΝΝ έτσι ώστε να μελετηθούν και να ξεκινήσει το έργο άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι σημαίνει εάν γίνεις δωρητής σώματος -https://coffeevibesmagazine.com/2022/10/06/%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b6%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%85%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb/

Στην ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος παρακαλεί τον Υπουργό Υγείας και τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, οι οποίοι είναι ένθερμοι υποστηριχτές του έργου του Συνδέσμου μας και κατανοούν την αναγκαιότητα για επέκταση και ανακαίνιση της Μονάδας, να δώσουν προτεραιότητα στο έργο αυτό για το καλό αυτών των μωρών που δίνουν μάχη με τη ζωή τους, όπως επίσης και των γιατρών που επιτελούν σπουδαίο έργο κάτω από άθλιες συνθήκες.

«Ο  Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, με την ίδρυση του το 2015, έθεσε σαν άμεση προτεραιότητα την κτηριακή αναβάθμιση της ΜΕΝΝ. Οραματίστηκε  μια Μονάδα Ευρωπαϊκού επιπέδου με βάση Διεθνών Προτύπων που καμιά μόλυνση ή πανδημία να μην στερεί την επαφή των μητέρων με τα μωρά τους. Μια Μονάδα στολίδι για την Κύπρο όπου τα «Μωρά Θαύματα» να έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα ζωής. Θέτουμε σαν άμεση ανάγκη το ξεκίνημα του έργου με την ευχή όλων να μην θρηνήσουμε άλλες ψυχούλες».

Hot this week

ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ: Η ιστορία του Κυριάκου Κυριάκου- Έκκληση στους κατοίκους για προσοχή

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στη βεράντα» – Έντονα παράπονα κατοίκων για τα κουνούπια

Έντονα παράπονα για την κατάσταση με τα κουνούπια καταγράφονται...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ψεύτικες ιστοσελίδες και προφίλ στο διαδίκτυο – Προειδοποιεί το κοινό η Παγκύπρια Συνεργατική

Προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης μέσω διαδικτύου καταγγέλλει στην Αστυνομία...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στη βεράντα» – Έντονα παράπονα κατοίκων για τα κουνούπια

Έντονα παράπονα για την κατάσταση με τα κουνούπια καταγράφονται...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ψεύτικες ιστοσελίδες και προφίλ στο διαδίκτυο – Προειδοποιεί το κοινό η Παγκύπρια Συνεργατική

Προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης μέσω διαδικτύου καταγγέλλει στην Αστυνομία...

ΑΠΕΡΓΙΑ: Πάνω από 11.000 εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου,...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι «γίγαντες» δίπλα στους μικρούς μαχητές του Παιδογκολογικού-(Φώτο)

Μια ξεχωριστή στιγμή γεμάτη χαμόγελα και συγκίνηση εκτυλίχθηκε στην...

ΕΚΟ: Δίπλα στις Ορεινές Κοινότητες Κύπρου

Η ΕΚΟ επενδύει πάνω από €3 εκατ. σε τριετές...

Related Articles

Popular Categories