Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026
10.6 C
Cyprus

ΙΝFLUENCERS:Το νέο «επάγγελμα»-Πόσα παίρνουν οι Κύπριοι και οι Ελλαδίτες αναγνωρίσιμοι για ένα post στο Instagram (Φώτο)

Η νέα μόδα που αποκαλείται και «επάγγελμα» είναι  οι influencers. Πάντως, με τα ποσά που ζητούν για τις αναρτήσεις τους στο Instagram είναι άκρως υπέρογκα, τουλάχιστον για τους ξένους influencers και όχι για τους Κύπριους.

Οι Κύπριοι influencers πάντως είναι φθηνότεροι από τους Ελλαδίτες «συνάδελφους» τους. Εάν έχεις από 5.000 ακόλουθοι και πάνω χρεώνουν 50.00 με 70 ευρώ το κάθε πόστ. Από 100 ακόλουθους και πάνω χρεώνουν από 100 μέχρι 200 ευρώ και από 15.000 20.000 ακόλουθους χρεώνουν 300-400 ευρώ. Από 30.000 ακόλουθους και πάνω 600 ευρώ ενώ τα ποσά ανεβαίνουν ανάλογα με τους ακόλουθους που έχεις.

Από την άλλη ο Σάκης Τανιμανίδης, Χριστίνα Μπόμπα, Ιωάννα Μαλέσκου και Φαίη Σκορδά χρεώνουν χιλιάδες ευρώ για ένα post ή ένα story. Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έφερε στο φως της δημοσιότητας τον τιμοκατάλογό τους και όπως φαίνεται τα ποσά που μπαίνουν στον λογαριασμό τους είναι πραγματικά αστρονομικά. Ο Σάκης Τανιμανίδης βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Χρεώνει από 5.000 ως και 8.000 ευρώ για κάθε ανάρτησή του, την οποία θα μοιραστεί με τους 961.000 followers του.

Η σύζυγός του, Χριστίνα Μπόμπα, για να διαφημίσει κάποιον στον λογαριασμό της ζητά τα εξής: Για story 1.000 ευρώ, για μια απλή ανάρτηση 5.000 ευρώ, για ένα post με βίντεο 6.000 ευρώ, για ένα διαγωνισμό 7.000 ευρώ. Τις αναρτήσεις της βλέπουν περίπου 713.000 followers. Η Ιωάννα Μαλέσκου μετρά μόνο 217.000 followers αλλά χρεώνει εξίσου ακριβά τις αναρτήσεις της. Ένα απλό post το κοστολογεί από 4.000 έως 7.000 ευρώ, ένα post με βίντεο 6.000 ευρώ, ένα story 1.000 ευρώ και ένα διαγωνισμό 7.000 ευρώ.

Οι αναρτήσεις της Φαίης Σκορδά είναι πιο φθηνές. Η παρουσιάστρια έχει πάνω από 1.000.000 followers και λειτουργεί περισσότερο με «πακέτα». Συγκεκριμένα, για ένα πακέτο έξι αναρτήσεων, ζητά 22.000 ευρώ, δηλαδή 3.600 ευρώ την ανάρτηση. Όσο για την Κατερίνα Καινούριου, στον λογαριασμό της μπαίνουν 3.000 ευρώ για την κάθε ανάρτηση, την οποία βλέπουν 807.000 διαδικτυακοί της φίλοι.

Hot this week

ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: Ποιοι είναι και γιατί η Κύπρος μπαίνει στο γεωπολιτικό κάδρο

Ο Στρατηγός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Σαρντάρ Τζαμπαρί,...

ΚΑΥΣΙΜΑ: Αυξήσεις 10-12% λόγω εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Τι αναμένουν οι πρατηριούχοι

Αύξηση της τάξης του 10-12% καταγράφηκε από την Παρασκευή...

Στο CHATEAU PUNIN εγκαινιάστηκε το νέο κεφάλαιο για την κυπριακή οινοποιία

Σε μια εκδήλωση με έντονο συμβολισμό και αναπτυξιακό αποτύπωμα,...

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Μήνυμα διαβεβαίωσης προς τις κοινότητες από τον Στρατιωτικό Διοικητή

Μήνυμα καθησυχασμού προς τους κατοίκους των κοινοτήτων γύρω από...

Topics

ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: Ποιοι είναι και γιατί η Κύπρος μπαίνει στο γεωπολιτικό κάδρο

Ο Στρατηγός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Σαρντάρ Τζαμπαρί,...

Στο CHATEAU PUNIN εγκαινιάστηκε το νέο κεφάλαιο για την κυπριακή οινοποιία

Σε μια εκδήλωση με έντονο συμβολισμό και αναπτυξιακό αποτύπωμα,...

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Μήνυμα διαβεβαίωσης προς τις κοινότητες από τον Στρατιωτικό Διοικητή

Μήνυμα καθησυχασμού προς τους κατοίκους των κοινοτήτων γύρω από...

UNICARS: Προσφέρει το compact SUV Škoda Kamiq με €20.900 ή €299 το μήνα

Η Škoda παρουσιάζει μια ιδιαίτερα ελκυστική προσφορά για το...

BRAD PITT-GEORGE RUSSELL: Μαζί στη διαφήμιση της Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe

Στην καρδιά του Λας Βέγκας, εκεί όπου τα φώτα...

ΛΑΜΠΕΡΟ, επετειακό πάρτι από την Nespresso Κύπρου

Nespresso, With Love since 1986 Η Nespresso Κύπρου γιόρτασε τα...

Related Articles

Popular Categories