Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026
4.5 C
Cyprus

+ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: 20 χρόνια από τη δολοφονία του– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από τη Νομική Υπηρεσία

Είκοσι χρόνια από την ημέρα που ο Θανάσης Νικολάου κατατάχθηκε στην Εθνική Φρουρά, για να καταλήξει λίγους μήνες μετά δολοφονημένος κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Οι δολοφόνοι του παραμένουν ατιμώρητοι.

Με αφορμή αυτή τη μαύρη επέτειο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο, στις 6:00 το απόγευμα, έξω από τη Νομική Υπηρεσία στη Λευκωσία. Τη διαμαρτυρία οργανώνει η μητέρα του, Ανδριάνα Νικολάου, η οποία με δημόσιο κάλεσμά της ζητά από τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, στέλνοντας μήνυμα διεκδίκησης Δικαιοσύνης.

«Σήμερα, κλείνουν 20 χρόνια από εκείνο το πρωινό του 2005 όταν ο αείμνηστος Θανάσης ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό να καταταγεί στον Στρατό για να εκτίσει τη θητεία του, ενώ, μού τον κράτησαν για πάντα», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Ανδριάνα, υπογραμμίζοντας πως «σαν σήμερα πήγε στο κολαστήριο του Στρατού και υπόγραψε το συμβόλαιο του θανάτου του».

Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, με την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να μην προχωρήσει σε ποινικές διώξεις, αλλά και την απόλυση της δικαστού Ντόριας Βαρωσιώτου, η οποία σύμφωνα με την οικογένεια του Θανάση, απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να αλλάξει το πόρισμά της.

«Απαιτούμε εξυγίανση της Δικαιοσύνης. Απαιτούμε Κράτος Δικαίου», αναφέρει η κ. Ανδριάνα, καλώντας κάθε πολίτη να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία, για να υψώσουν όλοι μαζί φωνή απέναντι στην ατιμωρησία και τη συγκάλυψη.

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν, έχει προγραμματιστεί αναχώρηση λεωφορείου από τη Λεμεσό, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 99-560054.

Ο Θανάσης Νικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, μα μεγάλωσε με την Κύπρο στην καρδιά του. Ήρθε στην Κύπρο μόλις τελείωσε τις σπουδές του, έτοιμος να ξεκινήσει τη ζωή του και να υπηρετήσει την Εθνική Φρουρά με περηφάνια. Ήταν μόλις 26 χρονών. Ένα παιδί που αγαπούσε την οικογένειά του, αγαπούσε τον τόπο του, αγαπούσε το δίκαιο. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, βρέθηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Ένα παιδί που το κράτησαν για πάντα.

Η σημερινή συγκέντρωση δεν είναι μόνο για τον Θανάση. Είναι για κάθε πολίτη που βλέπει τα δικαιώματά του να ποδοπατούνται. Για κάθε μάνα που ζητά δικαιοσύνη και την αρνούνται. Για κάθε νέο που αξίζει να ζει σε μια πατρίδα που τον σέβεται.

Η επιστήμη μίλησε: ήταν δολοφονία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Κύπρο, μα η Δικαιοσύνη εδώ αρνείται ακόμη να βρει τους ενόχους, να τιμωρήσει αυτούς που στέρησαν από τον Θανάση το μέλλον του και από την οικογένειά του το παιδί τους. Ο Θανάσης δεν ήταν το μόνο θύμα. Είναι όμως το πρόσωπο που μας θυμίζει τι συμβαίνει όταν η αδικία γίνεται συνήθεια, όταν η συγκάλυψη γίνεται καθεστώς, όταν η διαφθορά πνίγει την αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φαντασμαγορικό κλείσιμο της καρναβαλιστικής περιόδου στον ουρανό του παλιού Λιμανιού- (Βίντεο)

Ένα φαντασμαγορικό σκηνικό στον νυχτερινό ουρανό του Παλιού Λιμανιού...

«ΤΟΥΛΑ»: Η θεατρική παράσταση για τη ζωή και το έργο της Κύπριας εικαστικού

Η θεατρική παράσταση «Τούλα» παρουσιάζει τη ζωή και το...

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ: 1.400 μαθητές και μαθήτριες μοίρασαν αγάπη και ελπίδα-(Φώτο)

Περισσότεροι από 1.400 μαθητές και μαθήτριες από δεκάδες δημοτικά...

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2026: Αναγνωρίσιμα πρόσωπα παίρνουν… άλλο ρόλο – Ποιες αμφιέσεις ξεχώρισαν;

Δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και πρώην πολιτικοί που αγαπούν το Καρναβάλι...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Προσοχή σε επιτήδειους που προσποιούνται υπαλλήλους της ΑΗΚ – Η Αστυνομία δίνει οδηγίες

Τις τελευταίες μέρες, το ΤΑΕ Λεμεσού δέχθηκε καταγγελίες για...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φαντασμαγορικό κλείσιμο της καρναβαλιστικής περιόδου στον ουρανό του παλιού Λιμανιού- (Βίντεο)

Ένα φαντασμαγορικό σκηνικό στον νυχτερινό ουρανό του Παλιού Λιμανιού...

«ΤΟΥΛΑ»: Η θεατρική παράσταση για τη ζωή και το έργο της Κύπριας εικαστικού

Η θεατρική παράσταση «Τούλα» παρουσιάζει τη ζωή και το...

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ: 1.400 μαθητές και μαθήτριες μοίρασαν αγάπη και ελπίδα-(Φώτο)

Περισσότεροι από 1.400 μαθητές και μαθήτριες από δεκάδες δημοτικά...

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2026: Αναγνωρίσιμα πρόσωπα παίρνουν… άλλο ρόλο – Ποιες αμφιέσεις ξεχώρισαν;

Δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και πρώην πολιτικοί που αγαπούν το Καρναβάλι...

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ: Σε 30χρονο για επεισόδιο και επίθεση σε πτήση προς Θεσσαλονίκη

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (21/02)...

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ: 10 συλλήψεις και 51 οδηγοί μεθυσμένοι

Δέκα συλλήψεις και δεκάδες καταγγελίες για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις...

Related Articles

Popular Categories