Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026
6.4 C
Cyprus

ΓΙΟΥΛΑ ΠΙΤΣΙΑΛΗ: Έξω από το προεδρικό για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες- «Δεν είναι μέρα για πανηγύρια, ούτε για εκδηλώσεις τρίτων»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα έξω από το προεδρικό στις 11.00 οι οργανωμένοι γονείς παιδιών με αναπηρίες με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια μέρα Αναπηρίας.

Σε ανάρτησή της, η πρόεδρος της Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιαλή, καλεί τους ιθύνοντες να λάβουν τις ευθύνες τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση στο κοινωνικό σύνολο χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

«Αύριο είναι η παγκόσμια μέρα Αναπηρίας. Δεν είναι μέρα για πανηγύρια , ούτε για εκδηλώσεις τρίτων.  Είναι η μέρα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, που η πολιτεία τους στερεί. Διεκδικούν την αξιοπρεπή ανεξάρτητη διαβίωση τους στην κοινότητα ,και την συμμετοχή τους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.  Την συμμετοχή τους στον διάλογο για θέματα που τους αφορούν  Την άρση των εμποδίων που η κοινωνία θέτει μπρος τους , στην εκπαίδευση , στην υγεία , στην εργασία και στον πολιτισμό.  Η αναπηρία αφορά όλους μας Σήμερα ακούγετε η δική τους φωνή και εμείς την ενδυναμώνουμε με την παρουσία μας»

Hot this week

ΤΖΟΚΕΡ: Μήπως είσαι εσύ ο τυχερός της αποψινής κλήρωσης;

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 1ης Φεβρουαρίου, η κλήρωση...

ΚΥΜΑ ΣΚΟΝΗΣ: Σκεπάζει την Κύπρο – Σε «κόκκινο» συναγερμό οι επόμενες ώρες

Νέο και έντονο κύμα σκόνης επηρεάζει από το απόγευμα...

ΤΡΟΧΑΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Στο νοσοκομείο τα δύο παιδιά και οι γονείς τους – Κρίσιμη η κατάσταση της 66χρονης

Στο νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται οι γονείς και τα...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Ο Κύπριος δημιουργός που μάγεψε το Λος Άντζελες με το «Biogenic Reef» στο Pre-Grammy Gala

Η κυπριακή δημιουργία ταξίδεψε μέχρι τα φώτα της διεθνούς...

Topics

ΤΖΟΚΕΡ: Μήπως είσαι εσύ ο τυχερός της αποψινής κλήρωσης;

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 1ης Φεβρουαρίου, η κλήρωση...

ΚΥΜΑ ΣΚΟΝΗΣ: Σκεπάζει την Κύπρο – Σε «κόκκινο» συναγερμό οι επόμενες ώρες

Νέο και έντονο κύμα σκόνης επηρεάζει από το απόγευμα...

15ΧΡΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Συνεχείς εξαφανίσεις από τη ηλικία των 13 ετών- Δείτε τη φωτογραφία

Η Κωνσταντίνα Αδαμίδη, 15 ετών, απουσιάζει συνεχώς από τον...

Related Articles

Popular Categories