Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2026
11.9 C
Cyprus

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ -Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΟΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ταλαντούχος ερμηνευτής, Αντώνης Καλογιάννης ο οποίος είχε ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και του Μάριου Τόκα.

Στην σελίδα του Μάριου Τόκα δημοσιεύτηκε πριν λίγη ώρα μια ιστορική φωτογραφία που απεικονίζει τον Μάριο Τόκα και τον Αντώνη Καλογιάννη, ο οποίος ήταν και ο ερμηνευτής της «Αννούλας του Χιονιά» και του «Σ’ αγαπώ σαν το Γέλιο του Μάη» γράφοντας παράλληλα τα εξής συγκινητικά λόγια.

«ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ- Αχ Αννούλα του Χιονιά…. Ο ερμηνευτής της «Αννούλας του Χιονιά» και του «Σ’ Αγαπώ σαν το Γέλιο του Μάη» δεν υπάρχει πιά ανάμεσα μας. Ο πολύ σπουδαίος τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης, πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας φτωχότερο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Αντώνης Καλογιάννης συνεργάστηκε το 1984 με τον Μάριο Τόκα και τον στιχουργό Σαράντη Αλιβιζάτο, στα ΜΙΚΡΑ ΕΡΩΤΙΚΑ, ένα δίσκο που γνώρισε τεράστια επιτυχία, ξεχωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τα πιο πάνω κλασικά πλέον τραγούδια. Συμμετοχή στον δίσκο είχε και η μεγάλη κυρία του τραγουδιού Μαρινέλα. Πιο πάνω μια ιστορική πλέον φωτογραφία Τόκα-Καλογιάννη (αρχείο Νίκος Τόκας). Αιωνία τους η μνήμη».

Ο  Αντώνης Καλογιάννης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ενώ τα τελευταία χρόνια η υγεία του ήταν ταλαιπωρημένη. Ο σπουδαίος τραγουδιστής έχει ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάριου Τόκα, Τάκη Μουσαφίρη, του Αργύρη Κουνάδη καθώς και -μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού- στο δίσκο του Δήμου Μούτση «Συνοικισμός Α», που κυκλοφόρησε το 1972. Επίσης -μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη- στο δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», που κυκλοφόρησε το 1979.

Hot this week

ΙΡΑΝ: Aπειλεί να κτυπήσει όλες τις ισραηλινές πρεσβείες παγκοσμίως

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Δοκιμή συστήματος SMS από την Κυβέρνηση – Τι ώρα θα λάβετε το μήνυμα

Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με όλους τους παρόχους κινητής...

ΚΑΜΠΑΝΙΑ: 1 στους 9 οδηγούς στην Κύπρο οδηγεί με ανεπαρκή όραση – συχνά χωρίς να το γνωρίζει

Με αξιόλογα και κυρίως χρήσιμα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη...

ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ: Στα χαρτιά σχέδια, στην πράξη κλειδωμένες πόρτες – Τι ισχύει για 112, ηλικιωμένους και ΑμεΑ;

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από το ζήτημα...

«ΚΙΜΩΝ»: Στα ανοικτά της Λεμεσού μαζί με τη φρεγάτα «Ψαρά»

Στα ανοικτά της Λεμεσού βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα «Κίμων»,...

Topics

ΙΡΑΝ: Aπειλεί να κτυπήσει όλες τις ισραηλινές πρεσβείες παγκοσμίως

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση...

ΚΑΜΠΑΝΙΑ: 1 στους 9 οδηγούς στην Κύπρο οδηγεί με ανεπαρκή όραση – συχνά χωρίς να το γνωρίζει

Με αξιόλογα και κυρίως χρήσιμα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη...

«ΚΙΜΩΝ»: Στα ανοικτά της Λεμεσού μαζί με τη φρεγάτα «Ψαρά»

Στα ανοικτά της Λεμεσού βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα «Κίμων»,...

ΘΟΚ: Πρεμιέρα με έντονο αποτύπωμα για την «Ανάθεση» -Ποιους είδαμε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), η...

Related Articles

Popular Categories