«ΖΑΒΡΑΝΤΩΝΑΣ»: Τη Δευτέρα η απόφαση του Κακουργιοδικείου για αποφυλάκιση ή συνέχιση κράτησης

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επιφύλαξε για τη Δευτέρα 25 Μαΐου την απόφασή του αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης του Γιώργου Χριστοδούλου, γνωστού ως «Ζαβράντωνας», στο πλαίσιο της επανεκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά την κατοχή και διακίνηση πέραν των 15 κιλών κοκαΐνης.

Ο Χριστοδούλου είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 22 ετών για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, ωστόσο το Εφετείο ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και διέταξε επανεκδίκαση της υπόθεσης.Κατά τη διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η υπεράσπιση ζήτησε όπως ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος υπό αυστηρούς όρους μέχρι την ολοκλήρωση της νέας δίκης, ενώ η κατηγορούσα Αρχή επέμεινε στη συνέχιση της κράτησής του, επικαλούμενη κίνδυνο φυγοδικίας αλλά και πιθανότητα διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Χρίστος Πουτζιούρης, υποστήριξε ότι δεν προκύπτει επαρκές μαρτυρικό υλικό που να δικαιολογεί τη συνέχιση της κράτησης, σημειώνοντας πως άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν ήδη αποφυλακιστεί, ενώ ο Χριστοδούλου βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και έξι χρόνια. Παράλληλα, ανέφερε ότι η μακροχρόνια κράτηση επηρεάζει το δικαίωμα του κατηγορούμενου σε δίκαιη δίκη, προσθέτοντας ότι η παρουσία του ενώπιον του Δικαστηρίου μπορεί να διασφαλιστεί μέσω αυστηρών περιοριστικών όρων.

Η υπεράσπιση έθεσε επίσης ζητήματα σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για ασάφειες ως προς το σημείο εντοπισμού των ναρκωτικών, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόσφατη μαρτυρία που να συνδέει τον κατηγορούμενο με νέα αδικήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης, με την υπεράσπιση να ζητά την παράδοση εγγράφων που σχετίζονται με αίτηση προεδρικής χάρης, ώστε να εξεταστεί κατά πόσο προκύπτουν ζητήματα κατάχρησης διαδικασίας ή παραβίασης του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη.

Από πλευράς κατηγορούσας Αρχής, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατίας Βασίλης Μπίσσας ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία θα τοποθετηθεί επίσημα επί του αιτήματος, ανάλογα με το κατά πόσο τα συγκεκριμένα έγγραφα θεωρούνται μέρος του μαρτυρικού υλικού. Η κατηγορούσα Αρχή τόνισε επίσης τη σοβαρότητα των αδικημάτων, σημειώνοντας ότι επισύρουν μέχρι και ποινή διά βίου φυλάκισης.

Στο Δικαστήριο έγινε αναφορά στην επιχείρηση της ΥΚΑΝ τον Ιανουάριο του 2019, κατά την οποία εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε όχημα που τελούσε υπό παρακολούθηση, με συνολικά 15 συσκευασίες ναρκωτικών να κατασχέθηκαν.Παρουσιάστηκαν ακόμη στοιχεία που αφορούν τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, μηνύματα και πληροφορίες για ταξίδι του κατηγορούμενου στην Ολλανδία, τα οποία – σύμφωνα με την κατηγορούσα Αρχή – συνδέουν τον Χριστοδούλου με την εισαγωγή και παραλαβή της ποσότητας ναρκωτικών.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση στις 2 Ιουνίου 2026, ενώ μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης τη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ: Δεκάδες νεκρά στη Βάβλα – ξανά στο επίκεντρο οι καταγγελίες των κατοίκων

Καμπανάκι κινδύνου στη Βάβλα, όπου περίπου 30 γάτες και...

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ: Τέλος εποχής στον ΑΝΤ1 μετά από σχεδόν 30 χρόνια – «Αποχωρούμε για λόγους αρχής»

Τίτλοι τέλους πέφτουν στη μακρόχρονη συνεργασία των «Ράδιο Αρβύλα»...

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ: Αποδέχτηκαν την κυβερνητική πρόταση -Οι αυξήσεις που έρχονται και το τέλος των κινητοποιήσεων

Αποφεύγονται οι κινητοποιήσεις του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, μετά την...

ΜΑΡΙΝΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η πρώτη Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και έγραψε ιστορία

Μέχρι σήμερα, το όνομα της Μαρίνας Νεοφύτου ήταν περισσότερο...

ΠΑΦΟΣ: Αγνοείται 33χρονος από τα Κούκλια – Έκκληση για πληροφορίες-(Φώτο)

Έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό 33χρονου από την Πάφο...

Topics

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ: Τέλος εποχής στον ΑΝΤ1 μετά από σχεδόν 30 χρόνια – «Αποχωρούμε για λόγους αρχής»

Τίτλοι τέλους πέφτουν στη μακρόχρονη συνεργασία των «Ράδιο Αρβύλα»...

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ: Αποδέχτηκαν την κυβερνητική πρόταση -Οι αυξήσεις που έρχονται και το τέλος των κινητοποιήσεων

Αποφεύγονται οι κινητοποιήσεις του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, μετά την...

ΠΑΦΟΣ: Αγνοείται 33χρονος από τα Κούκλια – Έκκληση για πληροφορίες-(Φώτο)

Έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό 33χρονου από την Πάφο...

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023: Η μέρα που άλλαξε τη Μέση Ανατολή – Η νέα έκκληση της Κύπρου-(Βίντεο-Φώτο)

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 7η Οκτωβρίου 2023,...

CORAL CYPRUS (SHELL LICENSEE): Aνέδειξε τον πρώτο νικητή της μεγάλης καμπάνιας Shell V-Power και Shell GO+

Η καμπάνια συνεχίζεται, με δύο ακόμη ολοκαίνουργια Jeep Avenger...

Related Articles

Popular Categories