23.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήNEWSYIANIS CHRISTODOULOU FOUNDATION: H επίσκεψη του Τζον Χριστοδούλου στα τρία σχολεία...

YIANIS CHRISTODOULOU FOUNDATION: H επίσκεψη του Τζον Χριστοδούλου στα τρία σχολεία της Κύπρου-Μαζί του και η Άντρη Καραντώνη και μέλη της ομάδας του-(Bίντεο-Φώτο)

-

Ο Τζον Χριστοδούλου δεν είναι απλώς ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Είναι ένας άνθρωπος που μετατρέπει την ευγνωμοσύνη του για τη ζωή σε πράξη προσφοράς. Μέσα από το Yianis Christodoulou Foundation, επενδύει χρόνια τώρα στην εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα και την ελπίδα — γιατί, όπως λέει ο ίδιος, «τα παιδιά είναι το μέλλον που αξίζει να αγαπήσουμε από σήμερα».

Τα τρία νέα έργα εγκαινιάστηκαν σε δημόσια σχολεία της Κύπρου, χάρη στο όραμα και τη στήριξη του Τζον Χριστοδούλου, στην παρουσία Δημάρχων, Κοινοταρχών, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικών, γονέων και πλήθους νεαρών μαθητών.
Η στιγμή ήταν γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια — μια γιορτή της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της αγάπης για τα παιδιά.

Τα έργα του παγκύπριου διαγωνισμού «Love Cyprus» πήραν σάρκα και οστά στα σχολεία που ξεχώρισαν, το Δημοτικό Σχολείο Αθηαίνου, την Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική & Επαγγελματική Σχολή Αυγόρου και το Δημοτικό Σχολείο Δάσους Άχνας «Φώτης Πίττας». Τα έργα που εγκαινιάστηκαν — από γήπεδα τένις και εξωτερικά παιχνίδια μέχρι διαδραστικούς πίνακες και γυμναστήρια καλλισθενικής γυμναστικής — δεν είναι απλώς υποδομές· είναι γέφυρες αγάπης και προόδου, που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στη δημιουργία, τη γνώση και τη χαρά.

Από τη δημιουργία στην πράξη-Το Yianis Christodoulou Foundation ολοκληρώνει το ταξίδι των €180.000 του «Love Cyprus»

Η υποδοχή από τους μαθητές ήταν μοναδική. Παραδοσιακές στολές, τραγούδια, ποιήματα, τσιαττιστά και χοροί γέμισαν τα σχολεία με φως και ενθουσιασμό. Μα πάνω από όλα, εντυπωσίασε η ευαισθησία τους για την κατεχόμενη πατρίδα – ένα μήνυμα που ο Τζον Χριστοδούλου πάντα ενθαρρύνει να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ενασχόληση των μαθητών με το διαχρονικά επίκαιρο θέμα της εισβολής, της κατοχής και της προσφυγιάς. Με το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, όχι μόνο εντυπωσίασαν, αλλά ανέδειξαν και τη ζωντανή μνήμη της κατεχόμενης πατρίδας μας — μια μνήμη που περνά από γενιά σε γενιά, βαθιά χαραγμένη στην ψυχή κάθε Κύπριου. Ο κ. Τζον Χριστοδούλου, ιδρυτής του Yianis Christodoulou Foundation, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του.

«Χαίρομαι πάντοτε όταν βλέπω παιδιά να γνωρίζουν και να νιώθουν έντονα για την κατεχόμενη πατρίδα μας. Συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς που μεταδίδουν στα παιδιά μας αυτές τις γνώσεις και αξίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά στην εκπαίδευση με πολλαπλούς τρόπους, ώστε να αισθάνονται το σχολείο ως έναν αγαπημένο χώρο, όπου μπορούν να εκφραστούν, να μάθουν, να γυμναστούν και να χαρούν τη μάθηση».

Τα λόγια του κ. Τζον Χριστοδούλου δεν ήταν απλώς μια υπόσχεση — ήταν μια υπενθύμιση πως όταν υπάρχει όραμα, αγάπη και πίστη, το σχολείο μπορεί να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από χώρος μάθησης∙ μπορεί να γίνει το σημείο όπου αρχίζει η ελπίδα.

Στο πλευρό του κ. Χριστοδούλου βρέθηκε η δημοφιλής παρουσιάστρια Άντρη Καραντώνη, γνωστή για την έμπρακτη στήριξή της σε φιλανθρωπικές δράσεις για παιδιά και ευάλωτες ομάδες, καθώς και μέλη της ομάδας του Ιδρύματος. Η Άντρη είχε σταθεί στο πλευρό του Ιδρύματος και όταν το Yianis Christodoulou Foundation κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που ένωσαν τους καρπούς τους στο στάδιο ΓΣΠ, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και ελπίδας.

Ο διαγωνισμός «Love Cyprus» ενθαρρύνει μαθητές από όλη την Κύπρο να εκφράσουν την αγάπη τους για τον τόπο μέσα από δημιουργικά έργα — βίντεο με παραδοσιακούς χορούς, φωτογραφίες και καλλιτεχνικές δημιουργίες που προβάλλουν την ιστορία και την ομορφιά της πατρίδας. Από περισσότερες από 800 συμμετοχές, διακρίθηκαν οκτώ σχολεία, τα οποία έλαβαν συνολική χρηματοδότηση €180.000 για έργα που αναβαθμίζουν το σχολικό τους περιβάλλον.

Κατά τη επίσκεψη του στα σχολεία ο Τζον Χριστοδούλου είχε τη ευκαιρία να παίξει μαζί με τα παιδιά και να απολαυσει διάφορες δραστηριότητες που ετοιμάσαν για εκείνον τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2025: H Λεμεσός «ντύνεται» στα μπλε με Παγδατή και...

Οι κορυφαίοι Κύπριοι αθλητές, ο τενίστας Μάρκος Παγδατής και ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης, πρωταγωνιστούν φέτος στη Μπλε Διαδρομή, στέλνοντας μήνυμα πρόληψης και στήριξης...