«THE GLASS ARK…»: «ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΘΕΣΗ (βίντεο)

Έκθεση της εξαιρετικής συλλογής υαλουργημάτων του επίτιμου διευθυντή και προέδρου του Λούβρου Pierre Rosenberg φιλοξενεί το Le Stanze Del Vetro στη Βενετία. Η έκθεση «The Glass Ark. Animals in the Pierre Rosenberg Collection» ιχνηλατεί την ιστορία του Μουράνο στον 20ό αιώνα με έναν πρωτότυπο και γοητευτικό τρόπο: το ζώο από γυαλί.

Επιδεικνύοντας πάνω από 750 υαλουργήματα, οι επιμελήτριες Giordana Naccari και Cristina Beltrami συγκέντρωσαν τα ζώα από γυαλί που συνέλεγε ο Pierre Rosenberg στη διάρκεια των επί τριάντα χρόνια επισκέψεών του στη Βενετία: από ελέφαντες μέχρι ιπποπόταμους, γάτες, καμηλοπαρδάλεις, ψάρια, αλεπούδες και έντομα.

«Τον 20ό αιώνα, το Μουράνο παρήγαγε ένα αχανές ρεπερτόριο ζώων από γυαλί, το οποίο από τη μια είναι γοητευτικό λόγω των άπειρων δημιουργικών ερμηνειών του θέματος και από την άλλη είναι μαρτυρία μιας τεχνικής αιώνων και στην οποία αυτή η έκθεση επιτρέπει μια πολύ προσωπική και πρωτότυπη εμβάθυνση» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

«Τα ζώα από γυαλί είναι διαφορετικά από συλλογές ζώων με άλλα μέσα, για δύο κυρίως λόγους: ποτέ δεν έχουν άγρια πόζα, κάτι το οποίο είναι τυπικό των πιο παραδοσιακών γλυπτικών αναπαραστάσεων ζώων και, πάνω απ’ όλα, ποτέ δεν τα οραματίσθηκαν οι δημιουργοί τους ως παιχνίδια».

Η έκθεση σύμφωνα με το ΑΠΕ, περιλαμβάνει επίσης και γλυπτά από ζώντες καλλιτέχνες όπως οι Cristiano Bianchin, Marcantonio Brandolini D’Adda, Franck Ehrler, Massimo Nordio, Isabelle Poilprez, Maria Grazia Rosin και Giorgio Vigna.

Όσες και όσοι δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν τη Βενετία για την έκθεση, η οποία ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου, μπορούν να απολαύσουν εικονική περιήγησή της  στο https://living3d.it/view/E27hkhLFyoh

Hot this week

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΙΑΚΟΥΡΗΣ: Διένυσε 336 χιλιόμετρα στα βουνά της Ιταλίας – Μια διαδρομή στα όρια της ανθρώπινης αντοχής

Μια από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του ορεινού τρεξίματος...

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Πλημμύρισαν και πάλι οι δρόμοι – Θέλουμε βροχές, αλλά μόλις βρέξει ξεκινούν τα προβλήματα-(Βίντεο)

Τα ίδια προβλήματα εμφανίστηκαν και πάλι στην Αραδίππου, μετά...

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η δική της ιστορία πίσω από το όνομα Παπανδρέου-Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών

Η Μαργαρίτα Τσαντ-Παπανδρέου έζησε μια ζωή που συνδέθηκε στενά...

ΕΣΤΙΑΣΗ: Τα €100 έγιναν €126 μέσα σε τρία χρόνια – Ακριβότερη η έξοδος για φαγητό στην Κύπρο

Αισθητά αυξημένο είναι το κόστος μιας εξόδου για φαγητό...

Topics

ENAVSMA FOUNDATION: Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στα όνειρα της νέας γενιάς-Ποιους είδαμε

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη γνώση, τη νεανική φιλοδοξία...

Eurobank: Η χρηματοδότηση και οι επενδύσεις καταλύτες για το μέλλον της Υγείας

Δυναμική παρουσία της Eurobank στο 9ο Cyprus Healthcare Conference Τις...

ΣΧΟΛΕΙΑ: Παραμένουν τα κενά με την έναρξη της νέας χρονιάς – Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Προβλήματα και εκκρεμότητες εξακολουθούν να καταγράφονται στα σχολεία με...

Related Articles

Popular Categories