Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2026
9.9 C
Cyprus

TΡΑΓΙΚΟ: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο λόγω φτώχειας-Ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που πρέπει να προβληματίσει

Ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία της Ελλάδας όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί. Οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αρνούνται να πάρουν εξιτήριο τονίζοντας ότι δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν ή τρόπο να φιλοξενηθούν σε κάποια προνοιακή δομή.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που ταλανίζουν τα νοσοκομεία της χώρας, με τον αριθμό των ατόμων που αρνούνται να λάβουν εξιτήριο να αυξάνεται συνεχώς. «Το κράτος διαθέτει στην Αττική μόνο μια προνοιακή δομή, η οποία είναι γεμάτη» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα να παραμένουν στα νοσοκομεία για να έχουν εξασφαλισμένη τροφή και στέγη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr. όπως αναφέρει πέραν των αστέγων, το τελευταίο διάστημα τις πύλες των νοσοκομείων αρνούνται να περάσουν και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς με τα λιγοστά χρήματα που λαμβάνουν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αρκετοί είναι εκείνοι που εκμυστηρεύονται στο νοσηλευτικό προσωπικό ότι στο σπίτι τους έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα ή δεν έχουν φαγητό και θέρμανση.

«Αξίζει να αναφέρω μία περίπτωση ηλικιωμένης στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας. Στις 17 Νοεμβρίου εισήχθη ηλικιωμένη γυναίκα που αρνούνταν να πάρει εξιτήριο γιατί στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Με σύνταξη των 400 ευρώ». Όπως σημείωσε, η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου επικοινώνησε άπειρες φορές με τη ΔΕΗ να της επανασυνδέσουν το ρεύμα αλλά εισέπραττε την απάντηση ότι για να συνδεθεί το ρεύμα πρέπει να πληρώσει το 1/4 των οφειλών που αντιστοιχούν σε 70 ευρώ. «Ευτυχώς που η ηλικιωμένη είχε τα τελευταία της 70 ευρώ και τα πλήρωσε στη ΔΕΗ» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος.

Πηγή: in.gr

Hot this week

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ: Είναι όλα γραμμένα στο χαρτί

Κάθε στιγμή μαζί με το άλλο μας μισό, είναι...

Η Bioland Energy συγκέντρωσε 20 μονάδες αίματος για στήριξη του Κέντρου Αίματος

Εκδήλωση αιμοδοσίας διοργάνωσε ο Όμιλος Bioland Energy Group την...

Πέραν του 20% η μείωση στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας λόγω σκόνης

Mείωση της τάξης του 20% και πλέον καταγράφεται στην...

Με τη στήριξη της Lidl Κύπρου ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος mind REset, βραβεύοντας τις πιο καινοτόμες βιώσιμες ιδέες

Με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, η εταιρεία συνέβαλε...

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Καταστροφική φωτιά σε αποθήκη στον Άγιο Δομέτιο

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη...

Topics

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ: Είναι όλα γραμμένα στο χαρτί

Κάθε στιγμή μαζί με το άλλο μας μισό, είναι...

Η Bioland Energy συγκέντρωσε 20 μονάδες αίματος για στήριξη του Κέντρου Αίματος

Εκδήλωση αιμοδοσίας διοργάνωσε ο Όμιλος Bioland Energy Group την...

Πέραν του 20% η μείωση στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας λόγω σκόνης

Mείωση της τάξης του 20% και πλέον καταγράφεται στην...

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Καταστροφική φωτιά σε αποθήκη στον Άγιο Δομέτιο

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη...

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Έρχονται τα πρώτα εμβόλια – Θανατώνονται 13.156 ζώα-Απεβίωσε κτηνοτρόφος

Σημαντική εξέλιξη στην επιδημία του αφθώδους πυρετού σηματοδοτεί η...

ΚΥΠΡΟΣ: Κρύα νύχτα με παγετό και… εναλλαγή θερμοκρασιών

Κρύα νύχτα προβλέπεται για απόψε, ιδανική για ζεστή κουβέρτα...

Related Articles

Popular Categories