Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, 2026
3.6 C
Cyprus

SOLIDARITY NETWORK NICOSIA IN ACTION: ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ένα εξαιρετικής σημασίας έργο το οποίο στοχεύει στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου συνεργασίας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με την κοινωνία των πολιτών και με κρατικές δομές και στη ψηφιοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μέσω της πλατφόρμας «Νοιάζομαι» εγκαινιάστηκε την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021.

 Πρόκειται για το «Solidarity Network Nicosia in Action- NicInAct», του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό της Νορβηγίας (85%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (15%) στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2021 και στεγάζεται στο Αρχοντικό Ζεμενίδη, στην παλιά πόλη. Η διατηρητέα οικοδομή έχει προσφάτως ανακαινιστεί από το Δήμο Λευκωσίας για τους σκοπούς λειτουργίας του νέου, πολλά υποσχόμενου, έργου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης κ. Θεοδόση Τσιόλα. Παρουσιάζοντας το έργο, η υπεύθυνη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας Ρούλα Γεωργοπούλου μίλησε για ένα Οne Stop Shop συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στελεχώνεται με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό στο δρόμο, σύμβουλο απασχόλησης, επιχειρηματικότητας, νομικό και λογιστικό σύμβουλο καθώς και φροντιστή για την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση βρεφών και νηπίων. Η κ. Γεωργοπούλου αναφέρθηκε παράλληλα και στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του προγράμματος στο σύντομο χρόνο λειτουργίας του. Πιο συγκεκριμένα, έτυχαν διαχείρισης:  Δεκαέξι περιστατικά για ατομική συμβουλευτική (11 ενήλικες και 5 παιδιά)  από συμβουλευτικούς ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές. Τέσσερα περιστατικά πρώην διαμενόντων στη στέγη Hope for Children και νυν διαμενόντων στην ευρύτερη κοινότητα, που λαμβάνουν υπηρεσίες εργοθεραπείας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με στόχο την ομαλή προσαρμογή τους στην κοινότητα. ‘Ενα περιστατικό άστεγου αιτητή ασύλου, ο οποίος σήμερα φιλοξενείται στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας του ΜiHub.  Τέλος η υπεύθυνη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου ανακοίνωσε τη συνεργασία των λειτουργών του προγράμματος με έμπειρους λειτουργούς των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, για την εφαρμογή προγράμματος προαγωγής της Ψυχικής Υγείας και την πρόληψη των επιβλαβών συμπεριφορών αναμεσά στους νέους, στο σχολικό περιβάλλον και την κοινότητα.

Hot this week

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: Βγήκαν στους δρόμους, συνέλαβαν 31 και απέλασαν επτά

Σε παγκύπρια επιχείρηση νωρίς το πρωί, η Αστυνομία συνέλαβε...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ: Διεθνής Διάκριση για τον Κύπριο εικαστικό – Ανάμεσα στους καλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου

Με διεθνή αναγνώριση τιμήθηκε ο Κύπριος εικαστικός καλλιτέχνης Christos...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Mπήκε στο διαμέρισμα με μπαλτά και μαχαίρωσε τον 40χρονο-Γυναίκα κατάφερε να διαφύγει

Μέσω της μπαλκονόπορτας, 33χρονος εισέβαλε στο διαμέρισμα της πρώην...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: Πέραν των 30 συλλήψεων, σε εξέλιξη οι απελάσεις παράνομων αλλοδαπών

Σε παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση προχώρησε από το πρωί της...

Topics

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: Βγήκαν στους δρόμους, συνέλαβαν 31 και απέλασαν επτά

Σε παγκύπρια επιχείρηση νωρίς το πρωί, η Αστυνομία συνέλαβε...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Mπήκε στο διαμέρισμα με μπαλτά και μαχαίρωσε τον 40χρονο-Γυναίκα κατάφερε να διαφύγει

Μέσω της μπαλκονόπορτας, 33χρονος εισέβαλε στο διαμέρισμα της πρώην...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: Πέραν των 30 συλλήψεων, σε εξέλιξη οι απελάσεις παράνομων αλλοδαπών

Σε παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση προχώρησε από το πρωί της...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ: Αυξημένη κίνηση σε τμήμα του δρόμου-Έκκληση της Αστυνομίας

Αυξημένη τροχαία κίνηση παρατηρείται σήμερα στον δρόμο Λευκωσίας –...

Related Articles

Popular Categories