ΣΑΜ ΝΙΛ: Ο «Δρ Άλαν Γκραντ» του Jurassic Park έφυγε από τη ζωή στα 78 του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Σαμ Νιλ, ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής, γνωστός κυρίως από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις ταινίες «Jurassic Park», αλλά και από τη συμμετοχή του στη δημοφιλή σειρά «Peaky Blinders».

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η οικογένειά του, αναφέροντας ότι ο ηθοποιός πέθανε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο γνωστός ηθοποιός είχε διαγνωστεί το 2022 με καρκίνο του αίματος τρίτου σταδίου, την περίοδο που προωθούσε την ταινία «Jurassic World Dominion». Τη δύσκολη μάχη που έδωσε με την ασθένεια αποκάλυψε μέσα από τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Did I Ever Tell You This?», ενώ λίγους μήνες πριν είχε γνωστοποιήσει ότι η θεραπεία του είχε αποδώσει.

Γεννημένος το 1947 στη Βόρεια Ιρλανδία, μετακόμισε σε νεαρή ηλικία με την οικογένειά του στη Νέα Ζηλανδία, όπου και μεγάλωσε. Το πραγματικό του όνομα ήταν Nigel John Dermot Neill, ωστόσο από την εφηβεία καθιερώθηκε ως Σαμ.

Η διεθνής αναγνώριση ήρθε το 1993 με τις ταινίες «The Piano» και «Jurassic Park», όπου ενσάρκωσε τον Δρ Άλαν Γκραντ, έναν ρόλο που ταυτίστηκε με την καριέρα του και τον έκανε γνωστό σε εκατομμύρια θεατές. Στη διάρκεια της πολυετούς πορείας του συμμετείχε σε περισσότερες από 150 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων οι «Dead Calm», «The Jungle Book», «Event Horizon», «Bicentennial Man», «The Dish» και «Peter Rabbit».

Το όνομά του είχε συνδεθεί ακόμη και με τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, καθώς είχε περάσει από δοκιμαστικό για την ταινία του 1986, χωρίς τελικά να επιλεγεί. Για την προσφορά του στον χώρο της υποκριτικής τιμήθηκε με σημαντικές διακρίσεις, ενώ το 2022 του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Sir» από τη Νέα Ζηλανδία. Ο Σαμ Νιλ αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά, έξι εγγόνια και μια σπουδαία κινηματογραφική διαδρομή που σημάδεψε τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Και στο διάβα σου, ποιος ξέρει… μπορεί να συναντήσεις και την αλεπού

«Άλλο να δηλώνεις άνθρωπος και άλλο να είσαι». Μια...

ΛΟΝΔΙΝΟ: Από καταπράσινα έγιναν… καφέ – Η ξηρασία αλλάζει την εικόνα των πάρκων-(Βίντεο)

Εικόνα που δύσκολα θυμίζει το γνώριμο καταπράσινο Λονδίνο καταγράφεται...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΤ: Μισή ώρα μετά την αποχώρηση του ναυαγοσώστη πνίγηκε η 35χρονη μητέρα

Μισή ώρα περίπου μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας του...

Topics

ΛΟΝΔΙΝΟ: Από καταπράσινα έγιναν… καφέ – Η ξηρασία αλλάζει την εικόνα των πάρκων-(Βίντεο)

Εικόνα που δύσκολα θυμίζει το γνώριμο καταπράσινο Λονδίνο καταγράφεται...

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ: Η ανθρώπινη ζωή πάνω από …λίγα

Ο δημοσιογράφος του OLOI Media Νίκος Κατσαρός σχολιάζει με...

Related Articles

Popular Categories