Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, με τη νέα σχολική χρονιά να ξεκινά και επίσημα σε ολόκληρη την Κύπρο.
Συνολικά 52.186 μαθητές επιστρέφουν φέτος στα Δημοτικά, ενώ για 8.919 παιδιά η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, καθώς περνούν για πρώτη φορά την πόρτα του Δημοτικού. Στα νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν ακόμη 14.398 παιδιά.
Από νωρίς το πρωί, η εικόνα έξω από τα σχολεία ήταν διαφορετική. Γονείς με τα παιδιά τους, σχολικές τσάντες, εκπαιδευτικοί και αυξημένη κίνηση συνέθεσαν το σκηνικό της πρώτης ημέρας. Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία φέρνει, όπως είναι αναμενόμενο, και περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, η κίνηση είναι αυξημένη σε αρκετά σημεία, με τους οδηγούς να χρειάζεται να οπλιστούν με λίγη υπομονή, κυρίως κοντά στα σχολεία.
Στη Λευκωσία και στις άλλες πόλεις, μάλιστα, το κυκλοφοριακό είχε κάνει αισθητή την παρουσία του ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.
Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρακολουθεί από κοντά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Το πρωί επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα του περιλαμβάνει επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως και αργότερα στη Σχολή Κωφών «Γεώργιος Μάρκου».

Με τα σχολεία και πάλι γεμάτα παιδιά, οι οδηγοί καλούνται αυτές τις πρώτες ημέρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χαμηλές ταχύτητες κοντά στα σχολεία, στάση στις διαβάσεις πεζών και προσοχή στις υποδείξεις των σχολικών τροχονόμων είναι απαραίτητα. Και φυσικά, το κινητό παραμένει μακριά από το τιμόνι. Η σχολική χρονιά μόλις άρχισε και το ζητούμενο είναι ένα, τα παιδιά να φτάνουν στο σχολείο και να επιστρέφουν στο σπίτι τους με ασφάλεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


