ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ: Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στο «Ελ. Βενιζέλος» – Αγωνίστρια των δικαιωμάτων των ΑμεΑ

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι της 67χρονης Μαρίας Λαδά, ΑΜΕΑ, από το Ληξούρι προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ήταν μέλος συλλόγου που ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων, ταξίδευε για να συμμετάσχει σε συνέδριο και φεστιβάλ, ενώ παράλληλα είχε προγραμματισμένη επίσκεψη σε γιατρό για πρόβλημα στα μάτια της.

Η ίδια χρησιμοποιούσε τροχοφόρο εξάρτημα για υποστήριξη και, κατά την αποβίβασή της από το λεωφορείο μεταφοράς στο αεροδρόμιο, η ράμπα δεν είχε προσαρμοστεί σωστά, αφήνοντας μεγάλο κενό. Ο οδηγός προσπάθησε να τη βοηθήσει σηκώνοντάς την στην αγκαλιά του, με αποτέλεσμα και οι δύο να πέσουν στο κενό.

Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στον θώρακα και υπέστη εσωτερική αιμορραγία. Παρά την επικοινωνία της με το περιβάλλον κατά τη μεταφορά της στο ιατρείο, λίγες ώρες αργότερα κατέληξε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Σύμφωνα με τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης ήταν μια γυναίκα με απίστευτη δύναμη, που είχε υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία στο ΚΑΤ και συνέχιζε να αγωνίζεται καθημερινά για τη ζωή της. Μόλις τρεις μέρες πριν, είχε συμμετάσχει με ενέργεια στην καρναβαλική παρέλαση και συνέχιζε τη γυμναστική της. Ήταν επίσης ενεργή σε ζητήματα προσβασιμότητας, ενημερώνοντας αρμόδιους φορείς για την τοποθέτηση ραμπών και έργα πεζοδρομίων.

Η ίδια επισκεπτόταν σχολεία, μιλούσε στα παιδιά για την κατάστασή της, εξηγούσε με απλότητα τη διαφορετικότητά της και στήριζε την οικογένεια και τα άτομα με αναπηρία με όλη της την ψυχή.

Πληροφορίες από in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η πιο κατανυκτική ημέρα της Ορθοδοξίας και το βαθύ της συμβολικό μήνυμα

Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος...

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ανοιξιάτικη θερμοκρασία

Ήπιος και σχετικά ανοιξιάτικος καιρός αναμένεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή,...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Άμεση επέμβαση αστυνομικών έσωσε 32χρονη

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση αντίδραση μελών της Αστυνομίας στη...

Topics

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η πιο κατανυκτική ημέρα της Ορθοδοξίας και το βαθύ της συμβολικό μήνυμα

Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος...

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ανοιξιάτικη θερμοκρασία

Ήπιος και σχετικά ανοιξιάτικος καιρός αναμένεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή,...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Άμεση επέμβαση αστυνομικών έσωσε 32χρονη

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση αντίδραση μελών της Αστυνομίας στη...

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΙΩΣ: Η Σκαρίνου στήνει γιορτή που κρατά όλη μέρα – Δείτε το πρόγραμμα

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δράση, παιχνίδι και παραδοσιακή...

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΝΟ: Τρεις ώρες γιορτής με παιχνίδι, γέλιο και παράδοση

Μια ξεχωριστή οικογενειακή πρόταση για τη Δευτέρα του Πάσχα...

Related Articles

Popular Categories