ΛΟΥΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ: Καταγγέλλει ρατσιστικές δηλώσεις του Ευρωβουλευτή– Καλεί σε δράση το αναπηρικό κίνημα

Έξω φρενών εμφανίστηκε η πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας, Λουίζα Στεφανίδου, μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου κατά τη διάρκεια podcast με καλεσμένο τον παρα-αθλητή κολύμβησης Λοΐζο Χρυσάνθου.

Στην ανάρτησή της η κ. Στεφανίδου τόνισε ότι οι δηλώσεις του κ. Παναγιώτου, κατά τις οποίες ρώτησε αν η κατηγορία S-14 αφορά «τους πελλούς», πλήττουν άτομα με εγκεφαλικούς όγκους, νοητική αναπηρία, σύνδρομα Down, Asperger, ΔΕΠΥ, εγκεφαλική παράλυση, εκφυλιστικές και νευρολογικές ασθένειες, καθώς και ηλικιωμένους με Αλτσχάιμερ και άτομα με ψυχικές νόσους ή δυσλειτουργίες.

«Ευγονική! Ρητορική ρατσιστική και κακοποιητική! Λόγος απορριπτικός, μισαναπηρικός που θυμίζει και εξυπηρετεί ακροδεξιά αφηγήματα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι όλο το αναπηρικό κίνημα και οι συγγενείς των ατόμων που πλήττονται θα έπρεπε να κινηθούν νομικά. Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον δημόσιο διάλογο.

«Η κόρη μου και τα άτομα με εγκεφαλικούς όγκους και νοητική αναπηρία είναι «πελλοί»! Tα άτομα με σύνδρομα Down, Asperger, ΔΕΠΥ και τόσα άλλα είναι «πελλοί»! Tα άτομα με εγκεφαλική παράλυση που δεν έχουν λεκτική επικοινωνία αλλά ούτε νοητική αναπηρία είναι «πελλοί»! Τα άτομα με εκφυλιστικές ασθένειες και νευρολογικές νόσους είναι «πελλοί»! Oι γονείς μας και οι παππούδες μας με Αλτσχάιμερ είναι «πελλοί»! Οι άνθρωποι με κατάθλιψη, ψυχικές νόσους και δυσλειτουργικότητα είναι «πελλοί»! Ευγονική! Ρητορική ρατσιστική και κακοποιητική! Λόγος απορριπτικός, μισαναπηρικός που θυμίζει και εξυπηρετεί ακροδεξιά αφηγήματα! Να μαζευτούμε όλο το αναπηρικό κίνημα και οι συγγενείς των ατόμων που είναι «ΠΕΛΛΟΙ» να σου κινήσουμε μια συλλογική αγωγή θα έπρεπε!

ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ: Ηλικιωμένος που χάθηκε στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Μαχαιρά – Άμεση κινητοποίηση του Τμήματος Δασών

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού ηλικιωμένου άνδρα, ο...

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ: Κρυβόταν σε σπίτι στη Λεμεσό

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 19χρονος από τη...

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Στους δρόμους η Τροχαία στη Λευκωσία – 36 καταγγελίες και 22 σκούτερ κατασχέθηκαν

Στους δρόμους της Λευκωσίας βγήκαν σήμερα μέλη της Τροχαίας...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Έπεσε ο επίλογος για τους τέσσερις αγνοούμενους – Τελετές χωρίς τις σορούς τους

Τον επίλογο μιας τραγωδίας που άφησε πίσω της βαθύ...

Topics

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ: Κρυβόταν σε σπίτι στη Λεμεσό

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 19χρονος από τη...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ισχυρές καταιγίδες απόψε – Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν

Κίτρινη Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία,...

ΠΥΛΑ: 22χρονος Ρώσος εντοπίστηκε νεκρός σε βράχους κυματοθραύστη

Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι...

Related Articles

Popular Categories