ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Ολονύχτια παραμονή στον κόμβο Ριζοελιάς-«Μέχρι τέλους» η διαμαρτυρία για τις θανατώσεις ζώων

Στον κόμβο της Κόμβος Ριζοελιάς παραμένουν και θα διανυκτερεύσουν οι κτηνοτρόφοι που συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους, κρατώντας το σημείο αποκλεισμένο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Περίπου 200 άτομα, κτηνοτρόφοι και μέλη των οικογενειών τους, παρέμειναν συγκεντρωμένα μέχρι αργά το βράδυ, έχοντας στήσει πρόχειρες υποδομές στο σημείο, με σκηνές και φωτιές για να περάσουν τη νύχτα. Η παρουσία τους είναι συνεχής, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν υπάρξει ικανοποίηση στο αίτημά τους για τερματισμό των θανατώσεων ζώων στο πλαίσιο των μέτρων για τον αφθώδη πυρετό.

Η εκπρόσωπος της ομάδας, Στέλλα Πέτρου, ανέφερε ότι η απόφαση για παραμονή είναι οριστική προς το παρόν, σημειώνοντας ωστόσο ότι αύριο ή και μέσα στην Παρασκευή θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω κλιμάκωση.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των διαμαρτυρομένων με την Υπουργό Γεωργίας και υπηρεσιακούς παράγοντες, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία, καθώς το αίτημα για αναστολή των θανατώσεων δεν έγινε αποδεκτό. Η τροχαία κίνηση στην περιοχή εξακολουθεί να διεξάγεται με εκτροπές και παρακάμψεις, ενώ η Αστυνομία παραμένει στο σημείο για ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν στιγμές έντασης, κυρίως όταν επετράπη η διέλευση ασθενοφόρου μαζί με άλλα οχήματα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους διαμαρτυρόμενους. Αναφορές υπήρξαν επίσης για λεκτικές αντιπαραθέσεις στο σημείο. Η κατάσταση παραμένει σταθερή αλλά τεταμένη, με τους κτηνοτρόφους να διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν την παρουσία τους στον κόμβο μέχρι νεοτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΝΤΡΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ: Σε διπλό τηλεοπτικό ρόλο τη νέα σεζόν – Ποιος θα συμμετέχει στη νέα εκπομπή

Με δύο μουσικά projects θα υποδεχθεί τη νέα τηλεοπτική...

SPUDCELLS:Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο συνθετικό κύτταρο που ολοκληρώνει κύκλο ζωής και αναπαράγεται

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν το...

EDEN COAST: Nέα παραθαλάσσια ανάπτυξη υψηλών προδιαγραφών στην Πάφο, από την bbf:

Η bbf: παρουσίασε πρόσφατα το :eden coast, μια νέα...

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ από το ENAVSMA Foundation

Μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2026 θα γίνονται δεκτές...

Topics

SPUDCELLS:Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο συνθετικό κύτταρο που ολοκληρώνει κύκλο ζωής και αναπαράγεται

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν το...

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ από το ENAVSMA Foundation

Μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2026 θα γίνονται δεκτές...

Νέο Bean Bar στην Υπεραγορά Αλφαμέγα Λινόπετρας

Πρόκειται για το 23ο κατάστημα της αλυσίδας που φέρνει...

ΤΟ REAL ESTATE και η νέα Κύπρος

Οι προκλήσεις ελέω γεωπολιτικών εξελίξεων, οι προοπτικές και η...

ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί – Κατά τόπους έντονα φαινόμενα-(Βίντεο)

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα σε διάφορες περιοχές...

Related Articles

Popular Categories