Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
10.8 C
Cyprus

KAIΡΟΣ: Φθινοπωρινή η σημερινή ημέρα-Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Φθινοπωρινή είναι η σημερινή ημέρα με ασθενή χαμηλή πίεση που αναμένεται να επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, της οποίας οι συγκεντρώσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να είναι αυξημένες.

Σήμερα, αρχικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες, κυρίως μέσες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τον καιρό να καθίσταται τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, στα νότια και ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα, οι άνεμοι είναι δυνατόν να ενισχύονται και να μεταβάλλονται. Από αργά το απόγευμα ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και σταδιακά στα ανατολικά και στα νότια παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια μέχρι νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά στα ανατολικά παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές και νότιες ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή στα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

Hot this week

Νέο ΕΥΡΗΚΑ Power+… ίσως το καλύτερο Εύρηκα υγρό πιάτων

Η ΕΥΡΗΚΑ, συνώνυμη με την κατηγορία των υγρών πιάτων...

Η Lidl Κύπρου στηρίζει τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό

Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας στις επηρεαζόμενες κοινότητες της...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΜΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΚΛΙΚ: Η δημοσιογραφία χρειάζεται και ενσυναίσθηση

Η έπαρση ότι τα ξέρουμε όλα και ότι μπορούμε...

ΚΑΙΡΟΣ: Θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά και επιστροφή σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η θερμοκρασία θα παραμείνει πάνω από τα κανονικά για...

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Πράξη ανθρωπιάς – Αίσιο τέλος για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες

Σε μια πράξη ανθρωπιάς που συγκινεί, η Αυστραλία αποφάσισε...

Topics

Νέο ΕΥΡΗΚΑ Power+… ίσως το καλύτερο Εύρηκα υγρό πιάτων

Η ΕΥΡΗΚΑ, συνώνυμη με την κατηγορία των υγρών πιάτων...

Η Lidl Κύπρου στηρίζει τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό

Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας στις επηρεαζόμενες κοινότητες της...

ΚΑΙΡΟΣ: Θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά και επιστροφή σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η θερμοκρασία θα παραμείνει πάνω από τα κανονικά για...

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Πράξη ανθρωπιάς – Αίσιο τέλος για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες

Σε μια πράξη ανθρωπιάς που συγκινεί, η Αυστραλία αποφάσισε...

Related Articles

Popular Categories