GUCCI: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Η πανδημία έχει επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες σε όλες τις πτυχές της ζωής για τις γυναίκες, τα κορίτσια και τις κοινότητες. Ο αντίκτυπος της έλλειψης εκπαίδευσης για τα παιδιά, ειδικά τα κορίτσια, είναι πιθανό να έχει μόνιμες επιπτώσεις για μεγάλο αριθμό.

Για αυτό, το σκοπό ο οίκος Gucci και ο όμιλος Kering στον οποίο ανήκει, συμμετέχουν στους Συνασπισμούς Δράσης της Μονάδας του ΟΗΕ για τις Γυναίκες (UN Women) με στόχο την Ισότητα των Γενεών. Κάθε χρόνο, η Μονάδα του ΟΗΕ για τις Γυναίκες συνεργάζεται με διάφορους ηγέτες του ιδιωτικού τομέα για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο.

Στους φετινούς συνεργάτες περιλαμβάνονται ο πολυτελής οίκος μόδας, η Microsoft και η Paypal, καθώς και οργανισμοί νεολαίας απ’ όλο τον κόσμο για να προωθήσουν μια δραματική επιτάχυνση της Ισότητας των Φύλων στο επερχόμενο φόρουμ για την Iσότητα των Γενεών.

Σε πολλούς κλάδους, οι περισσότερες από τις απώλειες θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την πανδημία έχουν επηρεάσει τις γυναίκες.  Εν μέσω αυτής της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης, ο ΟΗΕ καλεί τους εταίρους του από διάφορους τομείς να αντιμετωπίσουν την ανισότητα.

Το 2013, ο Gucci ξεκίνησε την πρωτοβουλία Chime for Change για να υποστηρίξει και να προωθήσει την ισότητα των φύλων. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει πάνω από 17,5 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει εκατοντάδες προγράμματα που υλοποιούνται υπό την καθοδήγηση γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φόρουμ για την Ισότητα των Γενεών διοργανώνεται φέτος στην Πόλη του Μεξικού από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου.

Hot this week

ΑΓΙΑ ΦΥΛΑ: Στις φλόγες όχημα στον κυκλικό κόμβο – Επί τόπου η Πυροσβεστική – Πυκνή κίνηση (Βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου 2026,...

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Μη παραδοχή από 46χρονο πατέρα και τα δύο ενήλικα παιδιά του για 122 σοβαρές κατηγορίες

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν σήμερα ενώπιον...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: «Πήραν κατάθεση και από τον τυπογράφο» – Νέα αιχμηρή ανάρτηση για το «Κράτος Μαφία»

Στη διαδικασία διερεύνησης γύρω από το βιβλίο του «Κράτος...

Topics

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Μη παραδοχή από 46χρονο πατέρα και τα δύο ενήλικα παιδιά του για 122 σοβαρές κατηγορίες

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν σήμερα ενώπιον...

ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Ξεκινούν χωρίς βιβλία – Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς

Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η καθυστέρηση στην παράδοση σχολικών...

Related Articles

Popular Categories