Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
5.4 C
Cyprus

«FIENDS HOSPICE»: Νέο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Πάφο-Στήριξη και αξιοπρέπεια για ασθενείς και οικογένειες-(Βίντεο)

- Advertisement -

Ένα νέο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας για καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες έχει δημιουργηθεί στο Στέφανι της Τάλας της Πάφου, προσφέροντας φροντίδα σε χιλιάδες ασθενείς, με τη συμμετοχή Κυπρίων και αλλοδαπών από διάφορες εθνικότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ντόρας Χριστοδούλου στην ιστοσελίδα του Φιλελεύθερου, το 2004, μια ομάδα Βρετανών μόνιμων κατοίκων της Πάφου, με ευαισθησία και ανθρωπισμό, αποφάσισε να δημιουργήσει το «Fiends’ Hospice», με σκοπό να προσφέρει ανακούφιση στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να καλύψει το κενό ανακουφιστικής φροντίδας στην περιοχή.

Η λειτουργία του «Fiends’ Hospice» αναστάλθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας, όμως, με τη βοήθεια ενός φιλάνθρωπου βρετανικού ζευγαριού, εξασφαλίστηκε μια νέα, μόνιμη τοποθεσία στην Τάλα. Πρόκειται για μια ευρύχωρη έπαυλη στην περιοχή Στέφανι, η οποία ανακαινίστηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Υγείας και όλων των αρμοδίων φορέων.

Το Κέντρο θα διαθέτει έξι πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια νοσηλείας και θα επαναλειτουργήσει προσφέροντας επαγγελματική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο και άλλες ανίατες ασθένειες.

Η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση και τη λειτουργία του Κέντρου προήλθε από δωρεές, εράνους και τα έσοδα από τα φιλανθρωπικά καταστήματα του Hospice στην Πάφο, με τη σημαντική συμβολή των Βρετανών κατοίκων της περιοχής και των Κυπρίων που προσέφεραν εκπτώσεις και δωρεάν εργασίες. Το νέο Κέντρο θα στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό και εξειδικευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι θα προσφέρουν ανακουφιστική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη τόσο στους ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους.

Στόχος του Κέντρου είναι να προσφέρουν στους ασθενείς ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, στο οποίο θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Οι ιθύνοντες συνεργάζονται στενά με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και τον Πρόεδρό του, Δρ. Αλέκο Σταμάτη, ενώ διατηρούν και στενές επαφές με το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Αροδαφνούσα, το οποίο είναι πρότυπο και πρώτο στο είδος του στην Κύπρο.

Η λειτουργία του «Fiends’ Hospice» θα συνεχίσει να προσφέρει στους ασθενείς μια αξιοπρεπή και ήρεμη ζωή, με σεβασμό στην προσωπικότητά τους και τις πεποιθήσεις τους, χωρίς διακρίσεις σε κοινωνικό, οικονομικό ή θρησκευτικό επίπεδο.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου αναφέρουν ότι οι εθελόντριες και οι εθελοντές αποτελούν την καρδιά του ιδρύματος. Προσφέρουν, με ανιδιοτέλεια, σε πολλούς τομείς, τόσο στη στήριξη και φροντίδα των ασθενών και των συγγενών τους όσο και στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου και των φιλανθρωπικών καταστημάτων. Πολλές υπηρεσίες και εργασίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς. Χωρίς τη συμβολή των εθελοντών, το Ίδρυμα δεν θα ήταν δυνατό να λειτουργήσει.

Συνέντευξη στην Ντόρα Χρστοδούλου από τον αρχιτέκτονα, Ioannis Koutsolambros της μεγάλης ανακαινισμένης οικία δωρεά της Αγγλίδας Grace Cullen, η οποία ζει μόνιμα στην κοινότητα Τάλα με τον σύζυγό της, γίνεται το νέο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας

Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΑΚΙΑ: Φωτίζουν το σπίτι του Άγγελου στην Ξυλοφάγου – Κάποιο Φως δεν σβήνει ποτέ-(Φωτο)

Χιλιάδες μικρά φωτάκια φώτισαν ξανά το σπίτι του Άγγελου...

ΠΑΦΟΣ: Διπλή σεισμική δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά

Διπλή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το απόγευμα της Παρασκευής την...

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Aπατεώνες ζητούν «χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα» για αποκομιδή σκυβάλων

Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο των γιορτών, δεν είναι...

VIRAL: Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο χέρι – Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μία κωμικοτραγική εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Διπλή σεισμική δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά

Διπλή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το απόγευμα της Παρασκευής την...

VIRAL: Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο χέρι – Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μία κωμικοτραγική εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ξεκίνησε η εκστρατεία «Ένα δώρο στο κουτί, μαζί με το παιδί»

Με τον ζεστό παλμό των γιορτών να πλημμυρίζει την...

Related Articles

Popular Categories